V Ostravě si o finále zahrají Michalička s Kolářem

30. 4. 2016, 07:58
Aktuality 10
CHALLENGER OSTRAVA - Na challengeru Prosperita Open v Ostravě se daří domácím tenistům a je jisté, že jeden z nich si v neděli zahraje o titul. V semifinále se totiž střetnou Marek Michalička s devatenáctiletým Zdeňkem Kolářem, který prožívá svůj dosud nejlepší týden mezi muži.
Marek Michalička

Marek Michalička si start na domácím challengeru v Ostravě a nebyla to jediná radost, kterou si ve Slezsku udělal. Ve druhém kole si připsal nejcennější skalp kariéry, když zdolal bývalou světovou osmičku Janka Tipsareviče, a v pátek vybojoval své druhé challengerové semifinále. 

V boji o něj devětadvacetiletý Čech porazil 7-5 6-2 dalšího Srba Lasla Djereho, který je o 90 míst lépe postaveným hráčem v žebříčku ATP, a vedení ve vzájemné bilanci tak zvýšil na 2-0.

Michalička je aktuálně 304. hráčem světa, nejvýše byl v žebříčku ATP na 239. místě. Své jediné předchozí semifinále na challengeru si zahrál v roce 2011 v nizozemském Alphenu nad Rýnem, kde startoval jako lucky loser.

Na druhý pokus bude usilovat o své premiérové finále na antuce v Komenského sadě a do cesty se mu postaví devatenáctiletý krajan Zdeněk Kolář. Český mladík, který předloni vyhrál Pardubickou juniorku, měl před turnajem v Ostravě na kontě jedinou challengerovou výhru, k nimž přidal už další tři. 

Ve čvrtfinále Kolář zdolal ve třech setech 6-3 3-6 6-3 Španěla Jordinho Sampera, který je aktuálně 226. hráčem světa.

• CHALLENGER OSTRAVA •
Česko, antuka, 50.000 dolarů
páteční výsledky (29. 04. 2016)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Michalička (ČR) - Djere (Srb.) 7-5 6-2
Kolář (ČR) - Samper (Šp.) 6-3 3-6 6-3
Lestienne (Fr.) - Zopp (3-Est.) 6-4 6-3
Napolitano (It.) - Barrere (Fr.) 6-2 6-7(2) 7-6(6)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

10
Přidat komentář
mahycek
Kdy byl, nebo je los mužů na Madrid?? Jsem zaspal.
Reagovat
Fandina
kvalda
http://www.protennislive.com/posting/2016/1536/qs.pdf
hlavní soutěž
http://www.protennislive.com/posting/2016/1536/mds.pdf
Reagovat
Kozoroh
Máš ho pod článkem o Veselkovi.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak uvidíme co z Kordy 2.0 nakonec bude, třeba to není s naším mužským tenisem tak zlé.
Reagovat
George_Renel
Další veleskok v žebříčku. Michalička dnes vůbec neměl nárok. Tak snad i zítra...
Reagovat
Fandina
Posunul se už o cca stotřicet míst a jen to skončilo, tak na stránkách live tenisu viz odkaz dole se objevilo, že je ve finále. Když ho vyhraje, tak by mohl být na 300 místě.
http://live-tennis.eu/
Reagovat
bIbec
Kolář zatím dobře. Zítra by mělo být finále v TV, tak sem zvědavý, jestli to urve. Jako vyhrát turnaj z pozice WC, to se jen tak nevidí. Tak GL. A nepohnojit to dneska.
Reagovat
bIbec
nepohnojil. Pohodička.
Reagovat
George_Renel
Přál bych si, aby mladík Kolář šel dál. Přesně tomuto má sloužit tuzemský challenger. Již teď se dá říci, že šance byla využita a Kolář poskočí o mnoho desítek míst nahoru. Ještě ze dva takové vydařené turnaje a mohou se dít věci.
Reagovat
Fandina
Vloni také dostal WC na challengery určitě hrál v Praze na Spartě, tak doufám, že letos tomu bude také tak. Za měsíc je Prostějov, pak se hraje ještě v červnu v Praze, potom znovu Praha Štvanice a ještě i Liberec, tak když tam uspěje, zase se na žebři posune a může kvaldy na GS atd. atd..
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist