V Palermu bude největší hvězdou Halepová, ve Washingtonu se představí Medveděv či Tsitsipas

20. 7. 2020, 15:32
Aktuality 10
V srpnu má dojít k restartu tenisové sezony po koronavirové pauze a hned na úvodních turnajích bude k vidění tenisová elita. Ženy začnou už v prvním srpnovém týdnu v Palermu, kam přijedou čtyři české hráčky, největší hvězdou bude Simona Halepová. Muži se vrátí až v polovině srpna ve Washingtonu, kam se chystají členové elitní desítky Daniil Medveděv či Stefanos Tsitsipas.

Na akci International v Palermu odstartuje hlavní soutěž v pondělí 3. srpna. Nasazenou jedničkou by měla být Simona Halepová, dvojnásobná grandslamová šampionka a současná světová dvojka. Velmi silné hrací pole, které je obvykle k vidění spíše na turnajích vyšších kategorií, zdobí také Johanna Kontaová, Petra Martičová a Markéta Vondroušová.

Z českých tenistek by se měly v hlavní soutěži na italské antuce objevit ještě Karolína Muchová a Kristýna Plíšková, do kvalifikace zasáhne Tereza Martincová.

Mužský tenisový okruh se rozjede o dva týdny později ve Washingtonu a pořadatelé si rozhodně nemohou na obsazení stěžovat. Dorazí hráči elitní desítky Daniil Medveděv, loňský finalista US Open, vítěz Turnaje mistrů Stefanos Tsitsipas a David Goffin. Kvarteto nejvýše nasazených doplňuje Roberto Bautista.

Ženy ještě mohou zůstat v Evropě, jelikož se týden po Palermu uskuteční turnaj v Praze (seznam přihlášených by měl být k dispozici zítra), nebo vycestovat do Spojených států (souběžně s Prahou se má konat nový podnik v Lexingtonu).

Poté už bude program pro ATP i WTA takřka stejný. Před US Open, které startuje v poslední srpnový den, se v areálu ve Flushing Meadows uskuteční přesunuté Masters ze Cincinnati. Po skončení zkrácené sezony amerických betonů následují velké turnaje v Madridu a Římě a na přelomu září a října přeložené French Open.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

10
Přidat komentář
SpacialRecognition
by měla být údajně přihlášená i do Prahy, jak se pozměnili pravidla, že na internationalu můžou být přihlášené až 2 hráčky top 10.
Reagovat
603262
Pokud přijede Halepka, tak to bude nejlepší hráčka za poslední roky, co přijela na turnaj do Prahy a vypadá to, že by mohlo být i nejsilnější obsazení.
Reagovat
603262
Ale nevím, jak to bude s těmi pravidly. Jelikož Halepka bude hrát o týden dřív Palermo a nemůže hrát 2 inter turnaje za tak krátkou dobu. Plus tam je přihlášená i Bencic, která je v top10 také a 2 hráčky také nemůžou hrát. Možná, že kvůli koronaviru se to nějak upravilo. Každopádně se těším na dnešním entry list.
Reagovat
SpacialRecognition
Ano, pravidla byla upravena. 2 hráčky top 10 mohou hrát turnaj kategorie international.
Reagovat
603262
Pošleš link? Hledal jsem to a nemůžu to nikde najít. Díky
Reagovat
SpacialRecognition
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20200716/aaad83ca55d130eba4ca01db5c61eac4.jpg
Reagovat
tommr
tahle změna pravidel by měla zůstat v platnosti i do dalších let. WTA by měla účast top-hráček na menších turnajích co nejvíc podporovat a ne omezovat ...
Reagovat
tommr
jj podle poměrně spolehlivého zdroje by v Praze měly hrát 2 hráčky z top-10: Halepová a Bencicová ...
Reagovat
gigin
sojčí aj Penko by měla být.

http://www.tennisteen.it/entry-list/wta/23458-wta-entry-list-3-9-agosto-2020.html
Reagovat
tommr
to vypadá spíš jako entry list solidně obsazenýho turnaje kategorie Premier ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist