V pražské Stromovce se v srpnu uskuteční turnaj WTA

28. 6. 2020, 15:49
Aktuality 18
Praha bude po restartu mezinárodní tenisové sezony po koronavirové pauze dějištěm turnaje ženského okruhu WTA. Prague Open se na antukových kurtech Sparty uskuteční 10. až 15. srpna s dotací 225 tisíc dolarů. Dnes o tom informovali pořadatelé.

Jedná se o nový turnaj zařazený do provizorního kalendáře WTA, do něhož zasáhla pandemie nemoci covid-19 a vynutila si na přelomu dubna a května i zrušení J&T Banka Prague Open.

"Je to velká čest pro celou českou tenisovou rodinu. Možnost organizovat v této zvláštní době turnaj WTA vnímáme jako ocenění úspěchů českého ženského tenisu a organizátorských kvalit našich pořadatelů. Jistě k tomu přispěl i rychlý bezproblémový restart sezony, během kterého jsme zvládli několik turnajů," uvedl prezident Českého tenisového svazu (ČTS) Ivo Kaderka v tiskové zprávě.

Původně se měl ve stejném srpnovém termínu hrát Rogers Cup v Montrealu, který byl zrušen. "WTA hledala v této zvláštní mimořádné době místa a organizátory, kteří by připravili rychle a v garantované kvalitě skvělý turnaj. Díky společnému diplomatickému úsilí se nám podařilo získat turnaj do České republiky," uvedl Kaderka.

Organizátoři oznámili, že již jednají s nejlepšími českými hráčkami. "Které jsou vždy ozdobou domácích akcí," vyzdvihl ředitel turnaje David Trunda.

Pražský turnaj v jarním termínu je součástí okruhu WTA v kategorii International od roku 2015. První vítězkou se stala Karolína Plíšková, v roce 2016 uspěla Lucie Šafářová a předloni ve Stromovce kralovala Petra Kvitová.

Nyní se některá z nich může představit na Spartě v srpnu. "Turnaj WTA v roce 2020 na Spartě je splněný sen. Po celosvětové pandemii je jeho potvrzení a zařazení do provizorního kalendáře WTA skvělá zpráva. Skvělé české publikum se i letos dočká špičkového ženského tenisu," řekl Trunda. Nachystány mají být mobilní tribuny s kapacitou 2000 míst, předprodej vstupenek začne v červenci.

Tenisový svaz pořádá pro elitní hráče akce na rozehrání Trofej solidarity a naděje ČTS a soutěž družstev Barvy pro budoucnost. Soukromí promotéři dělali charitativní Livescore Cup a v pondělí začne druhý díl týmové akce Tipsport Elite Trhophy. Příští víkend dojde na utkání Česka se Slovenskem, v němž se v Praze, Říčanech a Bratislavě utkají týmy od výběrů do 14 let až po daviscupové a fedcupové.

Mezinárodní sezona je zastavená od března. WTA Tour začne 3. srpna v Palermu, mužský turnajový okruh ATP o jedenáct dnů později ve Washingtonu.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

18
Přidat komentář
dadaft
super
Reagovat
misa
Přijede i Maruška?
Reagovat
paddy
ví někdo, proč to není J&T Open, bude jiný sponzor?
píšou "nový turnaj"

klasicky nikde nic, internet je pomalejší než Česká pošta
naši i WTA papaláši nemají kam spěchat
Reagovat
Mantra
myslím že pomelej je tady někdo jinej a internet to není
Reagovat
tommr
pro naší tenisovou špičku je místo i datum konání úplně ideální takže doufám, že z našich top-hráček tam nebude nikdo chybět. Zahraniční konkurence se dá momentálně jen těžko předvídat, ale i kdyby nepřijelo ani jedno zvučný jméno z ciziny tak by to turnaji na zajímavosti moc neubralo ...
Reagovat
George_Renel
Doufám v citlivé rozdání divokých karet do hlavní soutěže našim juniorkám. Velká šance na nějaké bodíky a významnější posuny v žibříčku.
Reagovat
tommr
největší adeptky na WC jsou asi sestry Fruhvirtovy a Linda Nosková ...
Reagovat
Vaslab
Snad to takhle bude. Taky ale záleží na tom, kdo bude hlavním sponzorem turnaje. Když to byla J&T Banka, vždycky byla 1 WC rezervovaná pro Slovenku...
Reagovat
EllNino
navíc Brenda Fruhvirtová snad ani WTA ještě hrát nesmí ne, je ročník 2007
Reagovat
sojka1
trochu se "bojim", ze dostanou prednost starsi holky.....
Reagovat
Frick
Bude povoleno jít do hlediště na 50% jeho kapacity. (každá druhá řada volná).
Reagovat
Frick
Do té doby zřejmě jen 25%

(pokud se něco nezmění)

Za současných podmínek podmínek (a v technické konfiguraci minulých ročníků, která je prostorově limitní) se tam vejde tak 500-650 lidí...

(vč. VIP tribuny)

Škoda, že pro ty rudý buzny neexistuje jinej areál.
Reagovat
Roger_Federer
8 let stejný srance. Jiny areal neni.
Centrkurt na Stvanici je betonový, pochopis to nekdy??
Reagovat
Frick
https://www1.pluska.sk/sport/tenis/video-tenisovy-dvorec-ntc-je-nepoznanie-slovaci-plesli-vacku

Pochopíš to někdy?
Reagovat
blixa
A Kaderka a jeho kámoši budou hrát kde ? Pochopíš to někdy ?
Reagovat
Frick
Někde jinde.
Reagovat
blixa
To víš, pán velkomožný bude hrát "někde jinde". Normálně bych řekl, že ses pomátl, ale ty už jsi pomatenej zjevně od narození ;-)
Reagovat
lvicek
Jeee, skoro jsem si říkala, jestli není apríla. Jako fakt? To je super! To se snad pokusím tam i vydat osobně!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist