V příštím týdnu se bude hrát u Máchova jezera. Turnaj láká na Siniakovou, Krejčíkovou či Rosola

19. 6. 2020, 11:28
Aktuality 3
Na turnaji ve Starých Splavech v areálu u Máchova jezera se v příštím týdnu představí nespočet českých hvězd. Akce s názvem Mácha Lake Open by Crystalex O trofej solidarity a naděje ČTS by Moneta láká na deblové grandslamové šampionky Kateřinu Siniakovou a Barboru Krejčíkovou či Lukáše Rosola. Fanoušci budou mít do areálu přístup, závěrečné boje bude vysílat stanice O2 TV Tenis.
Kateřina Siniaková

Od 15. do 21. června se ve Starých Splavech měl uskutečnit ženský podnik ITF s dotací 60 tisíc amerických dolarů, jenže kvůli pandemii koronaviru je sezona přerušená až do konce července a turnaj byl zrušen. Tato exhibiční soutěž je tak náhradou za 19. ročník druhého nejlépe dotovaného ženského tenisového turnaje na našem území. A láká na hvězdy a velké talenty českého tenisu.

"Z kvalitní české ženské účasti máme velkou radost a také z toho, že tentokrát náš turnaj oživíme i soutěží mužů. Kromě Veselého tady budeme mít celou širší českou reprezentaci, takže si myslím, že v aktuální situaci bude turnaj pro diváky hodně atraktivní," řekl předseda tenisového spolku Mácha Lake a ředitel turnaje Ronald Wawrečka.

V soutěži mužů bude největším favoritem Lukáš Rosol, český veterán momentálně v žebříčku ATP figuruje na 180. místě a je českou dvojkou. V akci se objeví také Zdeněk Kolář i další členové daviscupového týmu Vít Kopřiva, Adam Pavlásek, Tomáš Macháč nebo mladíci Jiří Lehečka a Jonáš Forejtek. Dorazí také Michael Vrbenský, vítěz úvodního podniku po koronavirové pauze na pražské Štvanici.

Ženská dvouhra bude mít ještě hvězdnější obsazení. Jedničkou bude 27. hráčka světa a nejlepší Ruska žebříčku WTA Jekatěrina Alexandrovová, která od 11 let žije v Česku. Dále se představí deblové grandslamové šampionky Lucie Hradecká, Kateřina Siniaková a Barbora Krejčíková, která loni ve Starých Splavech ovládla zmiňovaný podnik ITF. Z mladých nadějí budou k vidění obě sestry Fruhvirtovy.

Turnaj je na programu v příštím týdnu. V pondělí a úterý dojde na tříkolovou kvalifikaci. Hlavní soutěž, jež odstartuje ve středu, bude probíhat systémem čtyř skupin po čtyřech hráčích, vítězové skupin projdou do sobotních semifinále. Obě finále jsou na programu v neděli.

Turnaj bude přístupný i pro diváky. Ti, kteří se k Máchovu jezeru nechystají, mohou dění od pátku do neděle sledovat na televizní stanici O2 TV Tenis. Dotace starosplavské akce je 980 tisíc korun, jedná se již o druhý podnik v rámci projektu O trofej solidarity a naděje ČTS by Moneta. Další díl se uskuteční na přelomu července a srpna v Liberci. Více informací najdete na oficiálních stránkách turnaje.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
Carter
Dnes sa majú hrať aj celkom zaujímavé zápasy v Bratislave. Na programe je semi, kde má hrať Belinda proti AKS a Viki Kužmová proti Aničke Blinkovej. Minulý týždeň v extralige išli Bel s Kajou až do tiebreaku tretieho setu. Neviem ako to je so streamom ale dá sa ísť pozrieť, ak bude niekto v BA :)
Reagovat
jirkaS
zítra 13:00 STV2
Reagovat
Fandina
Aha, takže na O2 TV Sport Tenis to bude až od pátku. Škoda, myslela jsem, že to bude víc dní.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist