V Rosmalenu vyhráli Becker a znovu Tanasugarnová

20. 6. 2009, 16:48
Aktuality 1
Thajská tenistka Tamarine Tanasugarnová po roce opět vyhrála turnaj na trávě v Hertogenboschi. V cestě za obhajobou dvaatřicetiletou hráčku nezastavila ani její finálová soupeřka Yanina Wickmayerová z Belgie, kterou porazila 6-3 7-5.
Tamarine Tanasugarnová

Tanasugarnová, která v semifinále zdolala světovou jedničku Rusku Dinaru Safinovou, dnes porazila Wickmayerovou za hodinu a 44 minut. Za třetí titul v kariéře získala prémii 37 tisíc dolarů. Vedle dvou triumfů z Hertogenbosche má na kontě ještě vítězství z Hajdarábádu z roku 2003.

Becker má první titul
Dlouhou pouť z kvalifikace až k triumfu v hlavní soutěži absolvoval Němec Benjamin Becker. Osmadvacetiletý hráč se po finálovém vítězství 7-5 6-3 nad domácím Raemonem Sluiterem mohl radovat z premiérového turnajového vítězství na okruhu ATP.

Becker potvrdil svou formu v posledních dvou měsících výhrami na třech challengerech, nyní v Hertogenboschi porazil mimo jiné i loňského semifinalistu Wimbledonu Rainera Schüttlera.

„Dnes jsem hrál opravdu dobře a byl jsem překvapen, že se mi dařilo už od začátku. Cítil jsem se v pohodě a dařilo se mi i na podání,“ dodal Becker, který nemusel při svém servisu čelit jedinému brejkbolu.

31letý Sluiter mohl v případě vítězství přepsat historii. Stal by se totiž vůbec nejníže postaveným hráčem na žebříčku, kterému se podařilo vyhrát turnaj série ATP. Světový hráč číslo 866 už změnil historické tabulky i postupem do finále – nikdo s horším postavením v žebříčku se do finále ještě neprobojoval.

„Byl to bláznivý týden, ale jako sen bez šťastného konce. Porážka mě velmi zklamala. Neměl jsem ani příliš šancí, Becker byl prostě lepší,“ uznal sportovně domácí tenista, který ani ve svém čtvrtém finále v kariéře na titul nedosáhl.

Výsledky  - Hertogenbosch:

Muži :
Dvouhra - finále:

Becker (Něm.) - Sluiter (Niz.) 7:5, 6:3

Čtyřhra - finále:
Moodie, Norman (1-JAR/Belg.) - Brunström, Rojer (Švéd./Niz.) 7:6 (7:3), 6:7 (8:10), 10:5.

Ženy:
Dvouhra - finále:

Tanasugarnová (Thaj.) - Wickmayerová (Belg.) 6:3, 7:5

Čtyřhra - finále:
Erraniová, Pennettaová (It.) - Krajiceková, Wickmayerová (Niz./Belg.) 6:4, 5:7, 13:11.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK, Adam Bárta

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
V Hertogenboschi hrála Tamarine dobře,ale uvidíme co předvede ve Wimbledonu...:)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist