V Sofii byl rozlosován Turnaj šampionek

26. 10. 2014, 17:39
Aktuality 73
V bulharské metropoli byl dnes rozlosován poslední z letošních turnajů WTA. Turnaje šampionek, jenž startuje v úterý, se v Sofii zúčastní osm hráček, které byly dnešním losem rozděleny do dvou skupin.
Turnaj šampionek 2014

Ve skupině Serdika je nejvýše nasazená hráčka turnaje Ruska Jekatěrina Makarovová, jež letos triumfovala na turnaji v Pattaye a zahrála si i semifinále US Open. Dále je ve skupině i vítězka turnaje v Indian Wells Flavia Pennettaová, vítězka podniku v Katovicích Alizé Cornetová a vítězka z Hobartu Gabrine Muguruzaová.

"Nepovažuju se za favoritku a to, že jsem první nasazená, na tom nic nemění," řekla po příjezdu do Bulharska Ruska Makarovová. "Je to poslední turnaj sezony a jsem ráda, že tu můžu hrát. Cílem bude ukázat to nejlepší a snažit se uhrát co nejlepší výsledek. Jsem poprvé na takovém turnaji, takže jsem nadšená a chci si to opravdu užít. Těším se na celý ten průběh, jsem děsně zvědavá. Uvidíme, jak to půjde."

"Jsem ráda, že jsem tu. Dostala jsem divokou kartu, se kterou jsem nepočítala, takže o to více mě to těší. Je konec sezony a většina hráčů už je dost unavená, ale tady jsme zase všechny ve stejné pozici. Beru to jako velkou šanci a doufám, že se mi tu bude dařit," komentovala svůj příjezd do Sofie Italka Pennettaová. "Letošní sezona nebyla tak vyrovnaná, ale celkově jsem s ní spokojená. Jsem 15. v žebříčku WTA, což je dobrý výsledek."

Už potřetí v řadě si na Turnaji šampionek zahraje Francouzka Alizé Cornetová. "Jsem hrdá na to, že jsem zase tady. Koukala jsem, že venku sněžilo a my sem jedeme hrát tenis. Ještě, že se hraje v hale," žertovala před novináři Cornetová, jenž si letos připsala dva cenné skalpy světové jedničky Sereny Williamsové - porazila ji v semifinále na turnaji v Dubaji a ve třetím kole Wimbledonu. "Mým cílem tady bude dostat se do semifinále. Udělám pro to maximum. Věřím, že to zvládnu."

Ve druhé skupině Sredets je turnajová dvojka Dominika Cibulková, která si letos zahrála finále Australian Open a vyhrála na turnaji v Acapulcu, dále i vítězka turnajů v Charlestonu a v Bad Gasteinu Němka Andrea Petkovicová, vítězka z Oeiras Carla Suárezová Navarrová a domácí Cvetana Pironkovová, která v Sofii startuje díky divoké kartě.

"Ještě nikdy jsem tu nebyla, takže jsem ráda, že jsem se kvalifikovala na Turnaj šampionek," přiznala Slovenka Cibulková. "První polovina roku se mi povedla, ale ve druhé polovině už to nebylo to, co bych chtěla. Doufám, že tady v Sofii se mi bude dařit a zakončím rok nějakým dobrým výsledkem."

"Naposledy jsem tady v Sofii hrála někdy v roce 2006 jeden z turnajů ITF a vyhrála jsem, takže se sem vracím s dobrými vzpomínkami," těšila se před novináři Petkovicová. "Tenhle turnaj ale bude určitě o dost náročnější, je tu řada skvělých hráček a nebude lehké je porazit. Já ale věřím, že mám šanci nějaké zápasy vyhrát."

Petkovicová se na Turnaj šampionek připravovala doma v Německu a přiznala, že se cítí být ve formě. "Hodně lidí považuje tenhle turnaj za zbytečný, ale je to pravý opak. Podívejme se na loňský rok Simony Halepové, která tu také vyhrála a letošní rok začala skvěle. Každá z nás sem přijela ukázat to nejlepší a já jsem zastánkyní toho, že každá z nás má šanci vyhrát," dodala Němka.

"Hrála jsem teď i na Turnaji mistryň, ale to byla čtyřhra. Jsem proto moc ráda, že tady v Sofii budu hrát zase singla, moc se na to těším, ale vím, že to bude těžké," míní Španělka Suárezová, která si po boku své krajanky Gabrine Muguruzaové zahrála čtyřhru na Turnaji mistryň v Singapuru, kde však prohrály hned svůj první zápas.

LOS TURNAJE ŠAMPIONEK 2014 V SOFII
Skupina Serdika: Skupina Sredets:
J. Makarovová (1-Rus.) D. Cibulková (2-Slov.)
F. Pennettaová (3-It.) A. Petkovicová (4-Něm.)
A. Cornetová (6-Fra.) C. Suárezová (5-Šp.)
G. Muguruzaová (7-Šp.) C. Pironkovová (8-Bul.)

 

Komentáře

73
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
babolat.cz
to je tedy sebranka...
Reagovat
babolat.cz
okresní přebor :-)
Reagovat
dadaft
slušná sestava.
Reagovat
smazaný uživatel
Ještě naposledy k Turnaji mistryň... :)
http://sport.aktualne.cz/nej-foto-z-turnaje-mistryn/r~ae26f3805d4b11e4b5c5002590604f2e/

A tady závěrečné foto, jak to Karolínce slušelo na letišti... :)
http://instagram.com/p/un07emkHy2/
Reagovat
Cico93
https://www.facebook.com/video.php?v=10153227068081102&set=vb.26081741101&type=2&theater
Reagovat
smazaný uživatel
Dobré video. Ale co si budeme povídat, té radosti mohlo být víc...
Reagovat
Cico93
Tak mohlo, ale najlepšie natom videu je ten úvod: Welcome to Singapore :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Taky si myslím. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Kočky ;-)

https://pbs.twimg.com/media/B0zOgzuCQAATFNK.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
Ještě jedna http://instagram.com/p/ulZhAWih__/
Reagovat
Cico93
:-)
Reagovat
gedzitka
Nevím, jestli to sem už někdo nedával, ale objevila jsem to až dnes...moc sympatický rozhovor.
Reagovat
gedzitka
http://zatecky.denik.cz/ostatni_region/karolina_pliskova_tenis_rozhovor_20141024.html
Reagovat
slacker
Kirilenkova byvala prvni dama tenisu? Novinar je doooooooost mimo.
Reagovat
smazaný uživatel
Tady s tebou musím výjimečně souhlasím (Makiri byla nejvýš 10.). Zřejmě nějaký okresní pisálek... :D
Reagovat
tommr
díky za odkaz na zajímavej rozhovor. Přečíst by si ho měl hlavně ti kdo šíří nesmysly o tom, že Karolína se nemusí s Petrou nebo že nechce hrát FC ... :)
Reagovat
VlS
tak tak
Reagovat
smazaný uživatel
Tak spíš budu sledovat skupinu Serdika, protože Alizé a Garbine se mi z toho startovního pole líbí nejvíc. :) Rád bych se podíval hlavně na jejich vzájemný zápas, který by mohl být zajímavý. Ze skupiny Sredets nejvíc přeju postup Petko... Jinak na té fotce to většině holek opravdu sluší. :)
Reagovat
blixa
Jak je možné, že Dulcinea není zastoupená ? Kde udělali soudruzi z NDR chybu ? :D
Reagovat
smazaný uživatel
Je to hlavně tím, že Dulcinea Team měl trojnásobné zastoupení na TM. :D Určitě jsem radši, když jsou holky na TM než na TŠ (tzn. že jsou na tom žebříčkově lépe :)). Na druhou stranu, TŠ byl pro moje favoritky obvykle velmi úspěšný (Ana - 2010 a 2011: titul, 2013: semifinále; Caro - 2012: finále)... Jinak to je teprve podruhé na TŠ (koná se od roku 2009), kdy tam nemám žádnou favoritku. Myslel jsem si, že je to poprvé, ale zapomněl jsem na ten první ročník. No a taky je to vlastně naposledy, protože příští rok se bude hrát turnaj v jiném formátu...
Reagovat
smazaný uživatel
to co je za turnaj
Reagovat
kada.tom
Fandit budu Flavii a Ekaterině :-)
Reagovat
FulnekUltras
domácí úspěch by byl příjemný pro Cvetku...a před finále FC bude hodně zajímavé sledovat Andreu.
Reagovat
skott
Tak na rozdíl od předchozích ročníků tentokrát Turnaj šampionek naprosto postrádá jakoukoliv hráčku, která by se dala označit alespoň trochu za favoritku. Dokonce se dá říci, že vlastně všechny účastnice jsou na konci sezony bez formy a turnaj je tak zcela otevřený pro všech 8 účastnic, a to včetně Pironkové:-) Není mezi nima ani nějaká výrazná halařka.
O to větší škoda, že nemůže (nebo nechce) hrát Sammy, která měla znovu slušný závěr roku a pomalejší podmínky v Sofii ji loni vyhovovaly. Myslím, že za současné situace by neměla problém body obhájit.
Káťa je sice nasazená jako jednička a vyhnula se ve skupině všem soupeřkám se kterýma má zápornou bilanci, ale přesto jí nevidím na víc než postup ze skupiny. Podobně jako Španělky ji čeká náročný přesun ze Singapuru, a když si vzpomenu, že loni toho měla Vesna dost i po Istanbulu a sotva dala Pironkovou...
Každopádně očekávám, že vítězka bude ze ¨Serdiky¨, osobní tip - Pennetta.
Reagovat
Mayo
keď sa pozriem na menoslov, tak mi je tam najsympatickejšia Flávia, takže nech to vyhrá
Reagovat
Cico93
A Dominička? Ti neni sympatická?
Reagovat
Mayo
Sympatickejšia ako Hantuchová ale ináč moc nie...
Reagovat
smazaný uživatel
Snad to vyhraje Káťa :)
Reagovat
Mayo
Káťa na hrad ? :D
Reagovat
smazaný uživatel
Ten váš už je díky tobě přecpanej ne? :D Tak je tam nejvýše nasazená tuším ne? Já jí fandím, asi jako jediná :D
Reagovat
Mayo
ja neviem Lunej koľkáta je tam nasadená :D ... tento turnaj by som ale mohol vidieť aspoň nejaký ten zápas lebo to tuším dáva Eurosport...
Reagovat
smazaný uživatel
Já ji fandím taky, můžeme se tu nervovat spolu. ;D
Reagovat
smazaný uživatel
Koukám, že máme obě zhruba stejný vkus na nervování se :D Tak to jsem ráda, i když se mi zdá, že Káťa má ted zase vlnu směrem dolů.
Reagovat
smazaný uživatel
Dobré obsazení... Nejvíc to přeju asi Flávii a z druhé skupiny Karle.
Ale nebudu se zlobit pokud to vyhraje kterákoliv jiná hráčka.
Reagovat
smazaný uživatel
Dominika to vyhraje :)
Reagovat
Chrenda
No fuj, to by tak hrálo. Ta je úplně mimo a po AO zmizí ze scény úplně, naštěstí.
Reagovat
kada.tom
přesně, nemůžu se dočkat AO až Cibulková spadně někam do hlubin žebříčku a bude klid :-)
Reagovat
Cico93
Tebe by pád tiež prospel;)
Reagovat
Mayo
K čomu je dobrý tento turnaj ? nikdy som to nejako nepochopil
Reagovat
Kozoroh
Turnaj útěchy pro ty míň úspěšné :-)
Reagovat
PetaM
Prosím, kdo je Makarova Elena? :D
Reagovat
Titan
Když už přechylujete již přechýlená příjmení (Makarová, Pironková), tak bych důrazně prosil o přechylování všech nečeských slovanských přechýlených příjmení...
Takže správně Cibulkovová...;-)
Reagovat
blixa
Cibulkovová a její otec Cibulkov :D Ale jinak souhlas, přechylování již přechýlených slovanských jmen je zhovadilost ;-)
Reagovat
Cico93
Titan ty si mimo;)))
Reagovat
Davor1
a prečo? veď má pravdu...nevidím zmysel prechyľovať mená, ktoré sa končia na -ova...to je akurát tak česko-slovenská dementná špecialita.
Reagovat
Cico93
Myslím to stou Cibulkovou. Jej otec nieje Cibulkov kiežto Makarovej je Makarov. Inak v tom tiež nevidím zmysel, ale asi to tak má byť.
Reagovat
blixa
To byl přeci fór ;-) S Cibulkovem :D
Reagovat
Cico93
Veď ok, preto to nieje Cibulkovová, pretože mužský rod nieje Cibulkov!
Reagovat
blixa
No jasně a v tom byl přeci ten fór ! Ty máš dneska nějaký dlouhý vedení :D
Reagovat
Cico93
To bude tým posunom času;=-)
Reagovat
smazaný uživatel
ale Kocourkov uz tu je.. :-)
Reagovat
Cico93
;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Siniakovová by ale v tom případě dávala smysl, ne?
Já bych se na celé přechylování vybodnul, ať je to správně nebo ne, mně se to nelíbí.
Reagovat
Cico93
Jej otec je Siniakov? Tak potom hey. Alebo je Siniak?
Reagovat
smazaný uživatel
Siniakov.
Reagovat
smazaný uživatel
a proč vlastně Muguruzaová a né třeba Azarenkaová? Je to divný.
Reagovat
Cico93
Jj je ja to čítam tak jak to toje žiadne ovova, ale normálne Sharapova.
Reagovat
mrafe
ale Mášena je ŠARAPOVA, proč tam pořád cpete, ty anglický překlady
Reagovat
slacker
Protoze jsou bezmozci naprosto zblbly zapadni propagandou
Reagovat
FulnekUltras
;-))
Reagovat
Fandina
Jsem zvědavá kdo vyhraje, může to být kterákoli z nich. Já budu držet palce Cibuli, doufám, že něco předvede, od AO uplynulo dost vody, tak snad něco bude. A také budu držet palce Andrejce Petko.
Reagovat
Frick
Dobře, že končí.

Příští rok na nástupnickym turnaji čekám dvě český vlajky!
Reagovat
smazaný uživatel
Proč blbý? Myslím, že je dobře, že takový turnaj je. Nevíš proč konči?
Reagovat
Frick
Protže za rok se hraje "Turnaj Mistryň B" pro hráčky z 9. - 20. místa, 4 skupiny po 3, vítězka do semifinále....

To by bylo, aby tam nehrála aspoň jedna česká hráčka....
Reagovat
FulnekUltras
ne-li dvě...
Reagovat
smazaný uživatel
Co dodat k losu. Letos je turnaj hodně nadupaný. Moje favoritky Alizé i Tsvetana tam mají hodně těžké soupeřky. Alizé věřím víc a myslím, že semi by klidně mohlo být. Flavia druhou polovinu roku téměř nic nepedvedla no a Garbine u té nevím. Tsvetana pokud bude ve formě, tak někoho dá, ale jinak si nejsem jistý. Hodně štěstí holky :)
Reagovat
smazaný uživatel
Na té fotce bych vůbec nepoznal Tsvetanu.. Strašně jí to sekne!!! :-)

https://pbs.twimg.com/media/B04wt6MCMAAUJn7.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
Flavia vypadá skvěle :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Si nemůžu pomoct, ona není nějak extra pěkná, nemá supr postavu jako některé tenistky, ale má prostě něco v sobě, nějakou žensskots nebo nevím co :D
Reagovat
blixa
Ta Cibule je hroznej prcek :D
Reagovat
Vojtaakk
Tsvetana když se hodí do gala, tak vypadá jak filmová hvězda. Trochu bych řek jak Eva longoria
Reagovat
smazaný uživatel
Je nádherná :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist