V Zadaru se koronavirem nakazil i Čorič

22. 6. 2020, 09:50
Aktuality 27
Další účastník Adria Tour, série exhibičních turnajů světové jedničky Novaka Djokoviče, měl pozitivní test na koronavirus. Po Grigorovi Dimitrovovi se nakazil také nejlepší Chorvat žebříčku Borna Čorič. Společně s aktuálně 33. hráčem světa se v chorvatském Zadaru nakazili ještě kondiční kouč Novaka Djokoviče a trenér Dimitrova.
Borna Čorič

"Ahoj, chci vás všechny informovat, že jsem měl pozitivní test na Covid-19. Chci proto všechny, kteří se mnou byli v posledních dnech v kontaktu, upozornit, aby se nechali otestovat! Omlouvám se, pokud jsem někomu způsobil potíže! Cítím se dobře a nemám žádné příznaky," napsal nejlepší Chorvat žebříčku na svůj Twitter.

Další informace připravujeme.

Prvním nakaženým tenistou exhibiční akce v chorvatském Zadaru byl Dimitrov. Ten se během zápasu právě s Čoričem necítil vůbec dobře, z turnaje po jasné porážce odstoupil a po návratu do Monaka měl pozitivní test na Covid-19.

Čorič i Dimitrov byli v blízkém kontaktu s dalšími účastníky - pořadatelem Adria Tour a světovou jedničkou Novakem Djokovičem, Alexanderem Zverevem, Andrejem Rubljovem či Marinem Čiličem. Ti všichni museli podstoupit další test na koronavirus, přičemž po prohlášení Dimitrova muselo být zrušeno plánované finále mezi Djokovičem a Rubljovem.

Nakazit se měli ještě Marko Paniki, kondiční kouč Djokoviče, a Kristijan Groh, trenér Dimitrova. Ostatním včetně tenisových es nejspíše vyšel negativní test.

Pořadatelé doporučují, aby lidé, kteří byli s nakaženými v blízkém kontaktu po dobu delší 10 minut, vyhledali svého lékaře a raději absolvovali 14denní karanténu.

Adria Tour měla v tomto týdnu pokračovat v Černé Hoře, ale kvůli zavřeným hranicím musel být tento díl exhibiční soutěže zrušen. Poslední akce v bosenské Banja Luce je na programu na začátku července, její osud je však po posledních zprávách nejistý.

Série schytala kritiku už po úvodním díle, který se uskutečnil v srbském Bělehradě. Místo dodržování odstupů se účastníci na kurtu objímali a poté slavili v klubu, nedávno došlo na jejich basketbalový souboj a tedy další blízký kontakt. Zápasy se navíc hrály před zraky tisíců fanoušků.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

27
Přidat komentář
peggy
Smutné.
Reagovat
brixner
Většinou volaj sousedky mě, to víte, pověst...Ale je jedna, který zas furt volam já, volam tak často, co mi jen kredit stačí a prsty vod samýho psaní SMS mam jako žába, furt píšu, volam a žadonim...Když vona je to opravdu krasavice s jednotkama pod blůzkou, velice šikovná depilátorka i masérka, ta když si mě brávala do parády, no jéje, vyl sem jak zavilý šakal, no jářku jako vlk, co ho vodehnali vod ovcí, no co já se navyl...Jenže mam po ptákách, jednou sem jí volal, jako vobvykle zřídka, páč vosobně mam v mobilu denně i víc, než pade nepřijatejch hovorů, takže furt nevim, co jí sralo...no a víte, co mi vona řekla, když to konečně zved její spratek a přines jí mobil? No řekla mi, cituju "Brixi, ty seš fakt jako ňákej virus..." No, mě vám to teda pěkně namíchlo, ne že ne, byl sem celej den pěkně rozladěnej, jíst mi nechutnalo, nepil sem, Kouros mi smrděl, jako když se vodkope selka, no hroznej pocit! Trvalo mi dlouho, než sem pochopil, že mam po ptákách, prostě ende šlus a to jenom proto, že sem si nedal říct a furt musel vymejšlet bejkárny. Lidi, jako fakt, dejte si chvíli voraz, za ty nervy todle nestojí:-)
Reagovat
misa
Co můžou Balkánci vymyslet za rozumnou akci?
Reagovat
dappe
Adria Tour tenisu hodně pomohla. Snad bude nakaženo, co nejméně lidí a především se u nikoho nebude jednat o těžký průběh, to by tu situaci jen vyostřilo.
Reagovat
paddy
Reagovat
gigin
https://twitter.com/AlexZverev/status/1275031791263535105/photo/1
Reagovat
Krisboy
Saša už si to prodělal kolem Silvestra, ten už je v poho.
Reagovat
Frick
Tak inkubačka může být dlouhá.
Reagovat
steve79
Da se ocekavat, kdyz se uvolnuji opatreni.
Reagovat
gigin
Testovaný pozitivně je i trenér Dimiho a jeden člen Djoko týmu.
Reagovat
gigin
Jo je to v článku, su blesk, sorry...
Reagovat
Marduch
V klidu, Ultron se nakazit nemůže, na tuhle variantu není naprogramován.
Reagovat
Mantra
A hlavně! Hurá všichni do Chorvatska, rovnou směr Zadar. :-)
Reagovat
Mantra
psal jsem to včera, že USO ani RG to nebudou mít lehké, myslím že prostě musí ATP/WTA plus organizátoři nastavit plošně pravidla, která budou počítat s tím, že to tu je a bude, a ne hned zhasnout a zamknout dveře vod areálu
Reagovat
peRFect
Letos se už neodehraje žádnej GS a ani Masters.Howgh
Reagovat
JCFerrero
Ak kvoli tomuto sa to neodohra tak potom uz nikdy za neodohra ziadny GS
Reagovat
ttopi
Proč nikdy? Tady jde o to, že je to furt nové a není rozjeté očkování. Takhle lidi kosily i jiné nemoci, které nám dnes přijdou jako banální.
Reagovat
peRFect
Nemyslím si, že nikdy. Svět se s touto chorobou musí umět vyrovnat. Zatím se nedaří řešit důsledky, ale ani příčiny. Snažím se být realista a když vidím, jak se nemoc neustále šíří, že ani teplo ji nevadí, tak se domnívám, že tato sezóna je zpackaná a bude ukončena. A upřímně - o víkendu jsem se díval na eurosport, hrál Gasquet na nějakým Mouratologlou turnaji. Bylo to hrozný, bez lidí to prostě bylo hrozný. Takovej tenis já v pozici diváka nechci.
Reagovat
JCFerrero
Takze ak sa nenajde vakcina ako pri chripke, uz nikdy sa sport nebude hrat uz vlastne nikdy a stale budeme v rozostupoch a v ruskach.
Reagovat
peRFect
Myslíš, že se to nemůže stát? Máme zažitý svět jako ideální a bezpečné místo. Ale i to, co ty popisuješ, se může nastat. Ať už kvůli Covidu, nebo čemukoliv jinému a jak vidíš, není to utopie.
Reagovat
smazaný uživatel
To by si chcela ovečka, ze ano :)

Ty milovnik tenisu..
Reagovat
peRFect
Děkuji za kompliment. Milovník tenisu samozřejmě myslím. Dnes si jdu zahrát a zítra jedu na trénink s dcerkou ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak dokonca mysliaci milovník tenisu :)

Dnes mas dobry den.
Reagovat
Marduch
Forehande možná se začíná naplňovat onen scénář konce jedné éry.. Pamatuj na svá slova Panboh ma Federera rád ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Pán Boh je tusim v biblii vykreslený aj ako pastier.

Takže ja jasné, ze sa musí o svoje ovečky postarať :)
Reagovat
peek
A všem zakázat US Open, ať má J1rka konečně šanci...
Reagovat
Mantra
už čekám jen na toho Srdjana, to bude znamení!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist