Vaidišová, Allertová i Cetkovská jsou na Štvanici ve čtvrtfinále

13. 8. 2015, 15:27
Aktuality 20
Nicole Vaidišová si na turnaji ITF v Praze zahraje o semifinále. Bývalá světová sedmička dnes ve druhém kole na štvanické antuce porazila ve třech setech Španělku Pous-Tiovou. Do čtvrtfinále prošla i nejvýše nasazená Denisa Allertová po výhře dvakrát 6-2 nad Markétou Vondroušovou. Uspěla i Petra Cetkovská, se soutěží se naopak rozloučila Karolína Muchová.
Nicole Vaidišová

Ve středu hrála šestadvacetiletá Nicole Vaidišová v Česku poprvé po loňském návratu na dvorce a v duelu hráček z třetí stovky světového žebříčku zdolala Bulharku Elicu Kostovovou ve dvou setech.

Laura Pous-Tiová, které patří v pořadí WTA 182. místo a v Praze na úvod vyřadila nasazenou trojku Kláru Koukalovou, ji dnes připravila o druhou sadu, ale rozhodující dějství pak měla někdejší semifinalistka dvou grandslamových turnajů zcela ve své moci.

"Byla jsem už klidnější, dvě výhry jsou super a těším se na další kolo," řekla Vaidišová. "Byla to nepříjemná soupeřka, hlavně ve spojení s povrchem, a panovaly brutální podmínky. Potěšilo mě, že jsem zvládla třetí set. Trošku jsem se potřebovala uklidnit, orazit si a jí časem trošku asi docházely síly," dodala.

Do čtvrtfinále na okruhu ITF se někdejší světová sedmička dostala po návratu na kurty počtvrté, semifinále hrála jen v únoru v Midlandu. I v dalším zápase může narazit na španělskou hráčku, pokud sedmá nasazená Maria-Teresa Torróová zvítězí nad Polkou Katarzynou Piterovou.

Bez ztráty setu zatím turnajem postupuje jeho největší favoritka Denisa Allertová. Nasazenou jedničku příliš nepotrápila ani nejlepší juniorka světa Markéta Vondroušová, která se se singlovou soutěží loučí porážkou 2-6 2-6.

Petra Cetkovská porazila ve třech setech Rumunku Soranu Cirsteaovou 7-6 4-6 6-3 a připsala si sedmou výhru v řadě.

Osmnáctiletá Karolína Muchová, hrající na divokou kartu, hrála vyrovnaný duel se Slovenkou Kristinou Kučovou, ale za stavu 6-7 6-4 a 0-4 kvůli zranění vzdala.

Výsledky - Advantage Cars Prague Open - ženy (antuka, dotace 75.000 dolarů):
Dvouhra - 2. kolo:
Allertová (1-ČR) - Vondroušová (ČR) 6:2, 6:2
Vaidišová (ČR) - Pousová (Šp.) 6:1, 4:6, 6:0
Cetkovská (ČR) - Cirsteaová (Rum.) 7:6 (7:5), 4:6, 6:3
Kučová (SR) - Muchová (ČR) 7:6 (7:4), 4:6, 4:0 skreč M.
pva, TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

20
Přidat komentář
horska.kraslice
Teď ale bez legrace. Nicole hraje dnes v 15.30, kdy kulminuje denní teplota... Jestli tohle dá, tak klobouk dolů. Držím pěsti.
Reagovat
Chrenda
Nedala.
Reagovat
Pedronegro
začaly až v 16:40, do té doby se tahali Bolelli s Michonem, ale vedro tam bylo děsný, tak už jsem vydržel jen začátek 1. setu, s Nicol to vypadalo dobře, bohužel konec je jiný ...
Reagovat
smazaný uživatel
Škoda, že nemohu být dneska na Štvanici. Deblový souboj Koukalová+Voráčová vs. Kolodziejová+Vondroušová, aneb veteránky proti juniorkám (první dvojice zhruba dvakrát starší než první), bude hodně zajímavý ;-)
Reagovat
Frick
Nejdřív Marie Florová a pak Teresa Torrová....
Reagovat
Frick
http://www.itftennis.com/procircuit/tournaments/women%27s-tournament/info.aspx?tournamentid=1100035074

Hezký název pro turnaj.
Reagovat
smazaný uživatel
Nejlepší název je Toi Toi Cup (nebo tak nějak). Myslím, že to je v cyklokrosu.
Reagovat
EllNino
lol :D :D lepší než bulharská "Koza" :D
Reagovat
darek.vrana
Fakt demence tyhle názvy:). V Gambrinus zápase Třeboňský kapr ligy se utkaly Mountfield a Hamé.
Reagovat
peggy
Nicol,ukaz vsem,ze jsi nahodou nebyla sedma a der se dale.marie.
Reagovat
smazaný uživatel
Neviděl jsem to, protože stream byl asi jenom na tipáči a musel bych si zase dobít konto. :D Ale byl to asi podle očekávání vyrovnaný zápas. Mrzí mě, že Sorana končí... Teď by asi bylo nejlepší finále Allertová - Vaidišová. Ze zahraničních hráček už tam pro mě nikdo moc zajímavý není.
Reagovat
EllNino
Byl to tuhý boj, první set nejprve vedla Petra 4:0, pak prohrávala 5:6 a odvrátila setbol :) vyhrála tiebreak a v 2. vedla 3:0, opět nestačilo a 4:6 :) a 3. set dlouho vypadal spíš pro Soranu, ale nakonec se trochu sesypala ...pro české fanoušky je dobře, že tam je 3násobné zastoupení našich holek, ale je škode, že ze zahraničních musí ven zrovna Sorana :( :)
Reagovat
smazaný uživatel
Už včera jsem si říkal, že ten los vyšel pro Soranu trochu blbě...
Reagovat
EllNino
to jo :) Terezu sice včera smetla, ale ta je stále asi ne uplně zdravotně fit ...a Petra má te´d docela formu
Reagovat
tommr
jj byla to pěkná divočina - naštěstí s dobrým koncem pro nás. Po tragickým včerejšku jsou dnešní dobrý výsledky příjemná změna ... :)
Jinak naše zastoupení ve čtvrtfinále může být i čtyřnásobný - třeba ještě překvapí Karolína Muchová ... :)
Reagovat
EllNino
nedivil bych se, ta mi učarovala v Olomouci svou hrou a doufám, že se dostane vysoko :) má výbornou ruku :)
Reagovat
tommr
já se na ní chtěl včera podívat, ale program byl tak nabitej, že jsem to nestih což mě docela mrzí. Snad ale bude ještě další příležitost ... :)
Reagovat
EllNino
snad ji diváci poženou :) ...mohlo by bejt zátra každý čtvrtfinále s českým zastoupením :)
Reagovat
EllNino
Skvěle, tento týden česká špička zklamala, tak aspoň domácí turnaj by mohl mít českou vítězku :)
Reagovat
tommr
zatím to vypadá velice slibně - do čtvrtfinále se dostaly všechny naše největší naděje zatímco zahraniční favoritky vypadávají ... :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist