Vaidišová je po zranění zpět, v Montpellier vstoupila vítězně do kvalifikace

13. 6. 2015, 18:40
Aktuality 26
ITF MONTPELLIER - Nicole Vaidišová se dnes vrátila na kurty po více než dva měsíce dlouhé pauze, kterou si musela dát kvůli zranění kotníku. V prvním kole kvalifikace antukového turnaje ITF ve francouzském Montpellier potvrdila roli favoritky proti domácí Sarah Finckové, kterou porazila 7-5 6-2.
Nicole Vaidišová

Nicole Vaidišová hrála naposledy koncem března na turnaji WTA Premier Mandatory v Miami, kde porazila Maďarku Babosovou a sebrala set Rumunce Halepové. Koncem dubna měla startovat na antuce v marockém Marrákeši, jenže celou část sezony na evropských včetně případného French Open musela odpískat kvůli zranění kotníku.

Léčba včetně rehabilitace a následné přípravy na návrat na kurty si vybrala více než dva měsíce, jejichž větší část strávila šestadvacetiletá Češka v Praze. 

Do zápasového tempa se bývalá světová sedmička vrátila dnes až na podniku ITF ve francouzském Montpellier, kde startuje jako nasazená šestka v kvalifikaci. První ze tří kol dnes úspěšně zvládla. Domácí Sarah Finckovou, jež ve svých 19 letech ještě nikdy nefigurovala mezi tisícovkou nejlepších tenistek světa, porazila 7-5 6-2. 

Ve druhém kole se Vaidišová střetne s Chorvatkou Adrijanou Lekajovou. 

Do hlavní soutěže antukového turnaje s dotací 50.000 dolarů jsou přihlášeny Nizozemka Kiki Bertensová, domácí Pauline Parmentierová, Španělky Silvia Solerová a Lourdes Domínguezová či české tenistky Barbora Krejčíková a Renata Voráčová.

• ITF MONTPELLIER •
Francie, antuka, 50.000 dolarů
sobotní výsledky (13. 06. 2015)
• Kvalifikace - 1. kolo •
Vaidišová (6-ČR) - Fincková (Fr.) 7-5 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

26
Přidat komentář
sprchon
Dneska ve třech setech, ale přece vyhrála... Gratulace. ;)
Reagovat
horska.kraslice
Tak Nicole to nakonec zvládla. Ve třetím setu měla brejk, ale Andrijana se ještě vrátila do hry a srovnala na 4:4. Za stavu 5:4 ji Nicole brejkla podruhé. Takže Vaidišová vs. Lekaj 4:6, 6:2, 6:4.
Reagovat
horska.kraslice
A první set prohrála 4:6.
Reagovat
tommr
to je trochu rozpačitej začátek. Ve druhým setu se ale snad už chytla ... :)
Reagovat
horska.kraslice
Druhý set Nicole za stavu 5:1 nedopodávala. Tak snad už si ho nenechá utéct...
Reagovat
horska.kraslice
Jo, 6:2. Tak teď ještě jeden!
Reagovat
EllNino
dobrý 6:4 ! v pravý čas :)
Reagovat
horska.kraslice
Nicole už hraje.
Reagovat
tommr
zápas Nicole se neustále odkládá - zřejmě kvůli dešti. Zatím to vypadá, že se dneska na kurt dostane nejdřív okolo 18.hodiny ...
Reagovat
Frick
Jsou načinčaná komerční sra.jda, tak vám tady přináším tuto nadupanou madagaskarskou ITF 10.000.

http://www.itftennis.com/procircuit/tournaments/women%27s-tournament/info.aspx?tournamentid=1100034887

V players listu figurovalo po odhláškách celkem 14 jmen, z toho jen 4 jsou na WTA žebříčku.

Nakonec se ale v prvním kole objevilo celkem 23 jmen, místní si pomohli hlavně z domácích zdrojů. Celkem se objevilo v pavouku 8 domácích hráček. Ke cti nutno dodat, že jedna z ních to jeden čas dotáhla i do TOP 600....

http://www.itftennis.com/procircuit/players/player/profile.aspx?playerid=100140110

Hezké jméno. Si tam představuju, jak by to ještě Koza horská hezky přechýlila :o)

Každopádně kuriózní turnaj.
Reagovat
smazaný uživatel
No a body jsou tam úplně stejné jako třeba za tuhle "desítku", kde hlavní cena (auto) přilákala takové startovní pole, že ani hráčka ze začátku 4.stovky už nebyla nasazená :-)

http://www.itftennis.com/procircuit/tournaments/women's-tournament/info.aspx?tournamentid=1100027220

Každopádně tyto exotické turnaje jsou požehnáním pro hráče, kteří mají chuť a hlavně peníze po nich cestovat a jezdit si tak pro body zadarmo. V této souvislosti si vzpomínám na našeho Adama Vejmelku, který díky bohatému otci mohl objíždět turnaje v různých obskurních destinacích jako Írán či Středoafrická republika, kde se žádní kvalitní hráči neobjevovali, a díky tomu se dostal až někam na 250.místo ATP. To však vůbec neodpovídalo jeho kvalitám a když se pak Adam vydal na challengery, tak samozřejmě skoro všechno prohrál, skvěle se proti němu tenkrát sázelo :-)
Reagovat
Roger_Federer
Krasne napsane..;), to jeho afro co mel na hlave..:)
Vzpominam si na jeden jeho zapas v Ostrave, z Vankem..kdy jsem sedel 3 metry od neho, vyhral prvni set a ve druhem a tretim nedokazal dohrat z nekolika mecbolu, vsecko vyhazel..prohral 5:7 5:7..Vanek byl nasrany jako krava a po promenenem mecbolu jenom procedil mezi zuby "to proste neslo"..:).
Reagovat
smazaný uživatel
Ty exotické turnaje jsou "výhodné" i v tom, že si lze odtamtud odvézt i něco víc, než jen pár bodů a trochu pěnez. Myslím tím takové ty různé nemoci, které čeští doktoři pamatují leda tak ze skript, pokud do nich během studia nahlédli :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Razafimahatratraová :D Ale oni se na Madagaskaru podobně jmenují všichni. Škoda, že nemají na nějaké slušnější úrovni třeba fotbalistky, aby byli občas v televizi, to bych ten zápas sledoval jen kvůli komentátorům.
Reagovat
Frick
Tak teda bych se skoro domníval, že expreska by na první kolo kvaldy stačila. :o) No ale dejme tomu - byl to první zápas po delší pauze. Ale jestli tady bude ke každému kolu kvaldy jeden článek, tak to skutečně bude snad až úsměvné.

Naopak bych snad i pokáral za ignoranci výhry Báry Štefkový na 25.000. To už je v zásadě (něco jako) "Challenger", vítězka získá (skoro) stejně bodů jako osmifinalistka Premier turnaje a pořád je ve věku, kdy se může nazývat nadějí. Asi ne na nějakou nejužší špičku, ale třeba TOP 100, TOP 70 (možná i) TOP 50. Jako třeba Denisa.
Reagovat
horska.kraslice
Možná jsme vyprovokovali ten článek my diskutéři na TP tím, že jsme věnoali Nicolinu provnímu zápasu pozornost. Takže doufám, že další články zde už budou odpovídat významu zápasů. I když Nicole je Nicole, to se nedá vymazat.
Reagovat
horska.kraslice
To je hrůza, zase překlep - prvnímu. (Omluva, mám nový notebook, ještě nejsem zvyklá na tlačítka klávesnice. Musím vše po sobě hodně kontrolovat, a stejně mně většinou bohužel něco uteče). :-(
Reagovat
Frick
měla to asi risknout s WCMD. Vim, že ji do Marseille nechtěla kvůli tomu, že nevěděla, zda bude fit (nakonec nebyla), ale nyní už sí asi jí vzít měla. Zdá se mi, že výkon u Nicole dost citelně stoupá/klesá s kvalitou soupeřky. Na druhou stranu - objevila se v zápase po dlouhých týdnech a tak možná čím lehčí, tim lepší. Ale zase - nevyřešily by to několik tréninkových setů v Praze (např.) s nějakou Češkou mimo TOP 300? Těch máme....

Každopádně je to skutečně jako na houpačce. Předcházející zápas hrála na Miamském centru se Simonou Halep. Neuvěřitelný kontrast. Snad jí to třeba nějak nefrustruje. Ze světa toho absolutně nejvyššího tenisu zpět do pralesa.
Reagovat
Frick
Má pěkné příjmení.
Reagovat
horska.kraslice
Nicole má první zahřívací zápas za sebou, tak teď přepnout na normální režim a jedeme dál! A stálé zdraví!
Reagovat
tommr
no hlavně to zdraví. Pokud bude zdravá tak postupně příjdou i dobrý výsledky o tom nepochybuju ... :)
Reagovat
Titan
V Montpellier přepnout na normální režim...? S kým...? Normální režim by byl něco kolem úrovně Radwaňské...:-)
Reagovat
horska.kraslice
Á tak to bychom se mohli dostat do debaty, co je to vlastně normální :-) Tady jsem to myslela tak, že první zápas po zranění je vždycky trošku větší stres, takže teď se pomalu uklidnit a postupně se zlepšovat. Aby se co nejrychleji dostala na úroveň, kterou už měla letos v březnu před zraněním a mohla pak stoupat dál.
Reagovat
smazaný uživatel
Nemám nic proti Nicole. V " jejím " období jsem měla zrovna období kdy jsem tenis vůbec nesledovala. Ale musím tlumit zdejší nadšení. Opravdu si myslíte, že bude někam stoupat a vrátí se zpátky na dřívější pozice ? Mohu se mýlit, ale vůbec tomu nevěřím. Ta neustálá zranění a výpadky hovoří za vše.
Reagovat
horska.kraslice
Nejsem věštkyně, konečně ani nechci předvídat. Mým přáním je, aby byla zdravá a vypracovala se k možnosti hrát běžně na turnajích WTA. Její současný tenis se mně totiž líbí mnohem více než ten pře "velkou pauzou". Je vyzráleší, komplexnější. Takže bych ráda viděla nějaké její pěkné zápasy. No a když to bude víc, tak jí to budu jen přát.
Reagovat
horska.kraslice
před
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist