Vaidišová poprvé po svém comebacku prošla kvalifikací

3. 2. 2015, 17:11
Aktuality 45
ITF MIDLAND - Až na šestý pokus dokázala Nicole Vaidišová poprvé po svém comebacku projít kvalifikací. Uspěla na prestižním turnaji ITF v Midlandu, kde ve třech duelech neztratila ani set. V dnešním závěrečném kole smetla českou rodačku s americkým pasem Nicole Melicharovou.
Nicole Vaidišová

Nicole Vaidišová loni v září obnovila po více než čtyřech letech kariéru, kterou předčasně ukončila už ve svých 20 letech. Na prvních dvou turnajích ITF dostala divokou kartu, kterou proměnila v druhé kolo a čtvrtfinále. Na dalších akcích už ale musela začínat v kvalifikaci, ve které se jí dlouho nedařilo.

Prodrat se kvalifikačním sítem nedokázala na pěti turnajích po sobě. Dvakrát neuspěla ještě na podzim na tvrdém povrchu, třikrát letos během ledna na antukových kláních, na kterých prohrávala s ještě ani ne dvacetiletými soupeřkami.

Poprvé po svém comebacku vyhrála tři zápasy v řadě a kvalifikovala se tak do hlavní soutěže až tento týden na turnaji ITF s dotací 100.000 dolarů v Midlandu, kde hraje poprvé po pěti letech v hale. Vaidišová se svými soupeřkami neztratila ani set, poslední dva zápasy odehrála dokonce i bez prohraného servisu.

Pětadvacetiletá Češka po výhrách nad Američankou Chiarrou Schollovou a nasazenou jedničkou Petrou Rampreovou ze Slovinska dnes smetla jednadvacetiletou Nicole Melicharovou. Brněnskou rodačku, která se však brzy po narození přestěhovala do Spojených států a má americké občanství, porazila snadno 6-0 6-3

Dvojnásobná grandslamová semifinalistka Vaidišová proti hráčce ze sedmé světové stovky předvedla sebejistý výkon. Pomáhala si servisem, nebála se tlačit do vítězných úderů a přitom nedělala velké množství zbytečných chyb. Melicharová dokázala držet krok pouze na začátku druhé sady do stavu 3-3. Pak česká tenistka dvakrát prolomila soupeřčin servis a zápas ukončila na returnu.

Bývalá světová sedmička , aktuálně až 594. hráčka světa, si za postup z kvalifikace připíše šest bodů do žebříčku WTA, ve kterém si polepší o zhruba padesát příček. Bodová ohodnocení v případě dalších postupů jsou 13 / 25 / 50 / 85 a 140 bodů pro vítězku turnaje.

V prvním kole hlavní soutěže se Vaidišová utká s dvacetiletou Japonkou Nao Hibinovou, jež je 209. hráčkou světa. V případě postupu rodačka z Norimberku narazí na turnajovou pětku Annu Tatišviliovou, nebo domácí Saru Daavettilaovou startující na divokou kartu.

Vaidišová má na Midland dobré vzpomínky. V roce 2004 si nedaleko michiganských jezer zahrála na začátku své kariéry jako čtrnáctiletá dívka finále.

Vítězně dnes už do hlavní soutěže vstoupila druhá česká zástupkyně Kateřina Vaňková, jež porazila 7-5 6-3 bývalou světovou šedesátku Francouzku Julii Coinovou. V boji o čtvrtfinále čtyřiadvacetiletá Češka vyzve buď sedmou nasazenou Bulharku Sesil Karatančevovou, nebo domácí Daniellu Laovou.

V sezonách 2009 a 2011 vyhrála turnaj v Midlandu Lucie Hradecká, která si odvezla i dvě trofeje ze čtyřhry. V roce 2010 triumfovala s domácí Granvilleovou a o dva roky později s Andreou Hlaváčkovou.

- ITF MIDLAND -
(USA / Michigan, tv. povrch / hala, 100.000 dolarů)
výsledky Nicole Vaidišové v kvalifikaci (01. - 03. 02. 2015)
1. kolo: Vaidišová - Schollová (USA) 6-4 6-3
2. kolo: Vaidišová - Rampreová (1-Slovi.) 7-6(2) 6-2
3. kolo: Vaidišová - Melicharová (USA) 6-0 6-3
• Dvouhra - 1. kolo •
Vaňková (ČR) - Coinová (Fr.) 7-5 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

45
Přidat komentář
sprchon
Dneska hraje až v 1 ráno našeho času, stream bude. Jdu na pivo, tak uvidím, v kolik přijdu a jak moc se mi bude nebo nebude chtít spát. :D Ale budu držet palce. ;)
Reagovat
tommr
já si na to určitě počkám. Midland by moh bejt pro Nicole zlomovej turnaj ... :)
Reagovat
aligo
jo jo... taky si to myslím... už jsem to psal včera skoro na dně diskuse...:)))
Reagovat
Frick
http://isport.blesk.cz/clanek/blesk-sport/226958/ivane-uz-te-mam-berdych-vydelal-509-milionu-a-dohani-lendla.html

Tohle je celkem zajímavý - Petra se blíží v prize money Berdičovi.

Ano, Petra těch úspěchů má více, ale Berdych je o 5 let starší + navíc jsou na (některejch) mužskejch turnajích vyšší Prize money + mužská sezóna trvá déle.
Reagovat
tommr
srovnávat vydělaný peníze je zcela scestný vzhledem k inflaci ...
Reagovat
Frick
U Berdycha a Kvitový ne...
Reagovat
Titan
Ani ne tak k inflaci jako prize money... Turnaje se každý rok (někdy i dvakrát za rok) předhánějí v navýšení odměny. Takže zatímco letos bral vítěz AO 3,1 mega A$, tak Lend v roce 1989 dostal 933 tisíc USD...:-)
O ceně za reklamu ani nemluvím...
Reagovat
Frick
A Kodeš bral ve Wimblu prý 5000 GBP. Pouhých 16 let před Lendlem. To je progres!
Reagovat
VlS
Lendl wimbl nikdy nevyhrál, takže srovnej radši RG , ale je to tak, prachy, který potenciálně mohl vydělat Ivan za kariéru dneska Nole vydělá za rok, to nemá smysl srovnávat. Za Ivana byla průměrná mzda u nás 2000.
Reagovat
Frick
Docela zajímavé, jak Nicole dokázala na jedné straně vyhrát 6 International turnajů (resp. tehdejších ekvivalentů této současné kategorie) a na druhé straně se dokázala 2x dostat do GS SF, tak v "prostředních" turnajích žádný velký úspěch nezaznamenala a jejími maximy v těchto kategoriích byly stejně jako na GS pouze SF.

Titul z turnaje lepší kategorie tedy zůstává (po roce 2000) doménou jen a jen Petry, přestože na TOP 20 dosáhlo od té doby již šest našich tenistek. Kéž to již za 14 dní nebyla pravda :o)
Reagovat
EllNino
moc tomu nevěřím :)
Reagovat
Frick
A proč by. Největší nebezpečí by bylo, kdyby se vysekala na těch běžkách. :o) Ale to se nestalo.
Reagovat
EllNino
protože je tam spousta dobrejch tenistek, Lucka nevyhrála ani v Moskvě, kde měla vyčištěnej povouk ...tady je spousta nebezpečných hráček ...
Reagovat
Frick
Když se podívám do startlistu, tak (počítány výsledky od sezóny 2014 vč. HC a FC)

1. Bouchard - porazila
2. Kerber - porazila
3. Cibulkova - porazila
4. Petkovic - prohrála
5. Safarova - :o)
6. Suárez Navarro - nehrála
7. Cornet - porazila
8. Ka.Pliskova - nehrála
9. Zahlavova Strycova - prohrála
10. Bencic - porazila
11. Giorgi - porazila
12. Pironkova - nehrála
13. Koukalova - nehrála
14. Barthel - nehrála
15. Flipkens - porazila
16. Niculescu - nehrála
17. Rybarikova - porazila
18. Beck - nehrála
19. Knapp - nehrála
20. Lucic-Baroni - nehrála (#60)

Takže skutečně - není zase tolik hráček, kterých by se Lucy nějak měla hodně bát. Asi nejvíce Karolíny a Báry.
Reagovat
misa
Takové Niculescu by se Lucka asi ráda vyhnula:
http://www.tenisportal.cz/vzajemne/safarova/niculescu/

Jasně, je tam dost nebezpečných hráček, ale nejdůležitější bude Lucčina hlava. Její cíle jsou velké:

http://prehravac.rozhlas.cz/audio/3305435/embedded

Což její příznivci dobře ví. V končící zimě a na jaře se ukáže, jak moc těm snům je Lucka schopná se přiblížit.
Reagovat
tommr
Stosurový nebo Shvedovový se Lucka taky nemusela bát a jak dopadla. Já budu spokojenej když Lucka v Antverpách potvrdí nasazení a dojde aspoň do čtvrtfinále ...
Reagovat
Frick
Lucka bude nasazenou čtyřkou, takže v tomto případě by se jedno o SF. :o)

To by neblo špatný, ale znamenalo by SF porážku od hráčky, na kterou by určitě měla....
Reagovat
smazaný uživatel
špatný by to bylo, pokud se Lucka opravdu chce posouvat směrem vzhůru..
Reagovat
smazaný uživatel
i když... "špatný" možná ne.. ono jeden turnaj toho moc nezmění.
Ono pokud se hráčka chce dostat do desítky, tak je potřeba mít dobré výsledky hlavně na povinných turnajích. Bohužel z tohohle pohledu sezóna pro Lucku moc dobře nezačla..
Reagovat
misa
Petra začala loni taky katastrofálně. I když tyhle dvě hráčky se sotva dají srovnávat.
Reagovat
LukasH
Přijde mi, že Lucka na ty úplně zlomový okamžiky nemá hlavu. Jako s Petrou ve Wimbledonu. Celej 1. set byla lepší, Petra jen dotahovala, ale Lucka ten rozhodující bod neudělala. A takhle se to často opakuje. Poslední rok hraje dost dobře, ale vždycky se najde nějaká překážka. Buď moc dobrá hráčka nebo nějaká další "maličkost"....
Reagovat
misa
Tvoje realistické komentáře, ať už se týkají jakékoliv hráčky, si vždy rád přečtu. Lucka a její hlava, to je velké téma. V tom Wimbledonu se mi po 1. setu semifinále zdálo, že Lucka zbytečně rezignovala. Ale Petra se zas rozjela, s ní se pak těžce drží krok...

Třeba jí ale ten gs. deblový titul dodá nějaké sebevědomí navíc. Uvidíme.
Reagovat
Frick
Maličkost Begu?
Reagovat
misa
Pamatuješ ještě na Begu? Jaký měla Lucka velký problém returnovat její servis a jak jí trenér s tím neporadil, protože tam nebyl? Ale ve 27 letech je hráčka dost zkušená na to, aby si pomohla sama.
Reagovat
George_Renel
vyhrála v Burnie i druhý zápas a postoupila do QF.
Reagovat
Frick
Myslím, že si dobře vybrala. Kvalita obsazení jako na těch evropských 25.000 a přitom mnohem více bodů i prize money. No, nebude to mít Andrejka snadné. Na druhou stranu - všechny ty odečty a pády má už za sebou a až do 1. týdne v červnu nebohajuje nic a do 1. týdne v září asi 80 bodů.
Reagovat
tommr
sice jen splněná povinnost, ale přesto je to potěšující. I v příštím kole čeká Andreu hratelná soupeřka, kterou by měla bez problémů porazit ... :)
Reagovat
sprchon
Nicole dostala 209. hráčku, Hibino. Myslím si, že docela dobrý los. :) Tak snad si s ní Nicole poradí. :) V dalším kole bude čekat buď 5. nasazená Tatishvili nebo neznámá Daavettila (WC).

http://www.itftennis.com/procircuit/tournaments/women%27s-tournament/info.aspx?tournamentid=1100034051
Reagovat
tommr
v daný situaci to byl nejlepší možnej los. První kolo musí zvládnout a ve druhým se uvidí jestli už je schopná vyhrávat zápasy s hráčkama z druhý stovky ... :)
Reagovat
sprchon
Snad to první kolo dá, Japonka nevypadá moc nebezpečně, četl jsem, že se spíš brání, což by mohlo Nicole vyhovovat. Zato Tatishvilli si letos vede dobře, na AO si vedla obdobně jako Denisa Allertová.
Reagovat
tommr
Tatishvili je bývalá 50.hráčka světa takže to s ní Nicole rozhodně nebude mít lehký. Nejdřív se ale musí obě do toho druhýho kola dostat což není hlavně u Nicole vůbec jistý ... :)
Reagovat
marekv
Přesto již v druhém kole českou hráčku máme, Káťa Vaňková porazila bývalou 50. hráčku světa Coinovou...a koukám, že se jí dostalo pocty, dostala se do expresních zprávách. Gratulka. Doufejme, že ji Nicol napodobí.
Reagovat
marekv
pardon, 60. hráčka světa
Reagovat
tommr
jj v Midlandu máme dvě želízka v ohni. Vanková je ted v docela dobrý formě - před týdnem vyhrála turnaj v Kaarstu a má vysoce aktivní letošní bilanci 8:1 ... :)
Reagovat
Frick
Byla to jen desítka.
Reagovat
Frick
..tim chci říct, že za relevantní turnajovou výhru počítám až 25.000

Ty desítky, to je prostě sranda turnaj, ženský futures....
Reagovat
Frick
Důkazem budiž to, že v Kaarstu za celkovou výhru dostala o bod méně, než za druhý kolo zde.
Reagovat
tommr
každej titul se počítá ...
Reagovat
Frick
Nevim, no. Hráčka jako Katka by si asi spíš měla počítat aspoň ty 25.000. Ta 10k je fakt strašně, strašně málo.
Reagovat
Roger_Federer
Docela hratelne souperky hrozi Nikol do prvniho kola.
Reagovat
Patri.k
A zrovna v nejduležitější moment, tenhle turnaj má skvělou dotaci, doufám že se Nikola dostane co nejdál, rád bych ji viděl v kvalifikaci na GS...
Reagovat
Frick
To bude ještě dlouhá cesta...
Reagovat
aligo
co ty víš... třeba bude tenhle turnaj zlomovej... :))
Reagovat
Fandina
Nicol hrála dobře, některé údry po čáře byly super. Tak jen tak dál Nicol. Hezky se na tvojí hru dívá. V odkaze je pod live streamem záznam jejího zápasu s Nicol.
http://new.livestream.com/livesportsllc/events/3780846
Reagovat
Jan
Na téhle fotce je vidět jako pěkný kus ženské :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist