Vaidišová se neprosadí ani v New Braunfelsu. V 2. kole podlehla Falconiové

30. 10. 2014, 19:02
Aktuality 28
ITF NEW BRAUNFELS - Nicole Vaidišová se výrazně neprosadí ani na svém čtvrtém turnaji po více než čtyřleté pauze. Na podniku ITF v americkém New Braunfelsu dnes podlehla v zápase druhého kola domácí nasazené šestce Irině Falconiové a v této sezoně tak zřejmě dohrála.
Nicole Vaidišová

Bývalá světová sedmička Nicole Vaidišová se v polovině září vrátila na kurty po více než čtyřleté pauze poté, co vyřešila dlouhodobé potíže s ramenem a znovu se jí zastesklo po tenisu.

Po čtyřech odehraných turnajích ITF však zatím příliš důvodů ke optimismu nemá. Zápasovou bilanci má 7-5 a víc jak dva duely po sobě ještě nevyhrála. Nejprve si zahrála druhé kolo v Albuquerque, týden na to postoupila do čtvrtfinále v Las Vegas a minulý týden po krátké odmlce neprošla kvalifikací v Maconu.

Tříkolovým kvalifikačním sítem neprošla ani tento týden v New Braunfelsu, když ve třetím kole ztroskotala na domácí Elbabaové. Do hlavní soutěže se ale nakonec dostala jako lucky loser a po výhře nad 206. hráčkou světa Ruskou Mělnikovovou postoupila do 2. kola.

V něm už ale pětadvacetiletá Češka neuspěla, když dnes nestačila na 132. tenistku žebříčku WTA Irinu Falconiovou. S o rok mladší Američankou, jež bývala i hráčkou Top 80, prohrála ve dvou setech 4-6 4-6.

V této sezoně už Vaidišová na žádný další turnaj přihlášena není. V následujících dnech zřejmě vyhodnotí svůj comeback a podle toho se rozhodne, zda bude usilovat o návrat mezi elitu i v roce 2015.

- ITF NEW BRAUNFELS -
(USA / Texas, tv. povrch, 50.000 dolarů)
čtvrteční výsledky (30. 10. 2014)
• Dvouhra - 2. kolo •
Falconiová (6-USA) - Vaidišová (ČR) 6-4 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

28
Přidat komentář
lukassb
Nevim co vsichni mate.Nicole byla pred Kvitovou po dlouhe dobe ceska TOP hracka, ktera toho hodne dokazala. Navic si myslim, ze svym navratem prekvapila snad i nejvetsi fanousky, takze ta pozornost je logicka. I ty jeji vysledky mi neprijdou tak spatny(7 vyher, 5 proher..to po 4 letech nic nedelani neni vubec zly) ja verim, ze jeste neco dokaze..nevim jestli znovu TOP10, to by musela opravdu hodne chtit a makat, ale top100 mi v pristi sezone prijde realna..takze Nicole pojd!
Reagovat
FulnekUltras
Taky si myslím, že tady půjde hlavně o výdrž a schopnost dlouhodobější koncentrace na tenis. Pokud to Nicole zvládne, může se jako "celebrita" historicky odlišit od Ornelly Štikové... ;-)
Reagovat
horska.kraslice
Propana, co mela znamenat ta posledni veta? Ani trochu vtipne, jen ubohe...
Reagovat
rib
Vidíš, a já se zasmála ;-)
Reagovat
Enterprise
Nicole by hlavně měla hrát a hrát. Ne nutně každý týden, ale tak aby se udržela v zápasovém režimu. Její zápasové zatížení mi trochu připomíná nasazení našich silničářů :-)
Reagovat
smazaný uživatel
že tady někdo očekává, že se Nikol vrátí tam, kde byla. Ráda bych se mýlila, ale silně pochybuju o tom, že se ještě někdy vyhrabe z toho, co teď předvádí. Máme mnoho lepších hráček, kterým zde není věnováno skoro nic.
Reagovat
Roger_Federer
Nikol byla hracka top 10, vitezka nekolika turnaju, 2xnasobna semifinalistka granslemu..
Krerym jinym hrackam se tady nevenuje pozornost?
Reagovat
marekv
Treba Bouzkova je v Torontu ve ctvrtfinale, ale ze by po kazdym jejim zapase vysel clanek sem si nevsiml.
Jinak navrat tam kde byla je naproste sci-fi :-) Pokud by se na rok zavrela do spickoveho centra se spickovymi trenery, hodne ostrym kondicakem a za ucasti psychologa, tak treba do ty stovky by se doplazila...
Reagovat
darek.vrana
Ale prosím tě... Když se mohla vrátit Dateová po jedenácti letech a ve čtyřiceti, tak proč by se nemohla vrátit Vaidišová?
Reagovat
rib
protože Kimiko má speciální zelený čaj, šťastnou povahu a nadhled, a možná i neuvěřitelnou japonskou zaťatost... A co Nikol?
Reagovat
marekv
Tak Kimiko je ukazka sebekazne, vnitrni vyrovnanosti a pokory. Ale ano, urcite dobry vzor pro ty, kdo se chce vratit.
Reagovat
sprchon
Je pravda, že o Marii bych se rád dozvěděl více informací... Chtělo by to nějaký rozhovor nebo dát nějak dohromady stránku na wikipedii. :)
Reagovat
smazaný uživatel
No, dobře, to jsem asi přestřelila, že se tu jiným nevěnuje pozornost, ale na druhou stranu tu snad dennodenně čtu, jak Vaidišová zase nezvládla nějaký pidi-turnaj. O žádné jiné tenistce tu teď nečtu tak často, přitom ani nehraje nic významnýho.
Reagovat
FulnekUltras
Ono se to během příštího půlroku ještě vyvrbí...a možná zase i uklidní...
Reagovat
rib
proč je třeba se Nikol a jejím výsledkům věnovat tolik prostoru. Raději bych uvítala podrobnosti o jiných nadějích než dva články za dva dny o hráčce, která se sice snaží (a budiž jí přáno), ale nic zvláštního na kurtu neukazuje.
Reagovat
Roger_Federer
:)..napriklad cemu?
Reagovat
smazaný uživatel
jsi trochu nespravedliva, byvala svetova sedmicka si snad trochu pozornosti zaslouzi a z technickeho i lidskeho hlediska mi jeji (pokus o) navrat prijde velmi zajimavy - i kdyz ona sama rozhodne neni salek meho caje.. :-)
Reagovat
VlS
Dejme jí šanci, i když mi ten rozruch kolem ní taky připadá přehnaný a myslím, že pravděpodobnost, že se na to znova vykašle je významně větší, než pravděpodobnost, že se dostane znovu někam vysoko v rankingu.
Reagovat
rib
nejsem ani proti šancím (podporuji hlavně ty šance na kurtě oproti mediálnímu prostoru), nejsem proti, aby se pustila, co čehokoli se jí zachce - tenis, snaha o návrat, občasné hraní jen tak... To je v pořádku.
Jen mi přišlo podivné, že je třeba o téměř každém jejím startu vyplodit článek. Bylo by fajn si přečíst více o našich nadějích - o každé z nich se objeví článek, když dokáže něco výjimečného, nebo když poprvé zazářily, ale pak ticho, skoro nic, občas rychlá zpráva. Asi je těžké o nich něco psát...
Reagovat
smazaný uživatel
Za to může marketingový potenciál. Návrat Vaidišové do určité míry sledují i mainstreamová média a jejich prostřednictvím širší veřejnost, která prakticky nemá tušení o Bouzkové a dalších nadějích. Takže na článek o ní tady kliknou i náhodní návštěvníci, zatímco na články o "neznámých" hráčkách jen lidé, kteří tenis více sledují.
Reagovat
sprchon
Já to na jednu stranu chápu - pořád je to ta Nicole, která se zapsala do historie českého tenisu (kolika Češkám se podařilo dostat do top 10?). Teď je po dlouhé době zpět na scéně a to si samozřejmě přitahuje pozornost médií. Myslím si, že je pěkné, že se o ní stále píše (přestože nepředvádí to, v co většina doufala).
Ale je pravda, že mě taky nebaví číst stále to samé dokola. Ona s médii ani s fanoušky zatím moc nekomunikuje a z článků se tak, kromě toho, co vysledujeme v zápasech, nic nového nedozvíme...
Reagovat
Roger_Federer
pokud bychom se meli bavit otom zda si Nikol zaslouzi tolik pozornosti, tak rozhodne ano..
protoze ja si pamatuji dobu "temna" zensjeho tenisu bez prisla.Cesky zensky tenis temer nikoho nezajimal.Mnoho lidi(fanousku) si ho naopak zacalo vsimat nezi roky 2005-2009 kdy prisla Nikola.I pres jrji mlady vek a neslavny konec, toho udelala pro Cesky tenis dost..Nakonec i Kvitove svym zpusobem pomohla.
Reagovat
rib
Aha, zajímavý pohled. No já to mám prostě jinak než ty. Český ženský tenis sleduju od dob Martiny Navrátilové a Nikol mám historicky zapsanou jako "přišla, měla na víc, ale hned zas odešla".
Reagovat
rib
Ale asi je škoda, že nevyhrála nějaký GS. Určitě na to tehdy měla tenis, hlavu bohužel ne.
Reagovat
FulnekUltras
Já to teď vnímám spíš tak, že Petra vlastně pomohla Nicole zkusit návrat...že když se chce, může to jít - což je už ale jen na Nicole samotné...
Reagovat
Roger_Federer
Musim z odstupem rict, ze jsem byl po prvnich turnajich optimista.;) Nikol to bude mit hodne perne, pokud by se chtela vratit do top 20, ceka ji kotel prace a hlavne trpelivosti.
Reagovat
smazaný uživatel
Dnes poprvé od French Open vyhrála 2 zápasy v řadě... tehdy to byla Zheng a Venus, teď Zanevská a Hradecká :D Pome pro titul Kájo! ;)

Nicole je škoda, ale příští sezóna bude lepší, tím si jsem jistej
Reagovat
Cico93
Pome.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist