Valentová druhým týdnem po sobě ovládla podnik ITF v Monastiru. Letos stále neztratila jediný set

25. 2., 14:13
Aktuality 3
Tereza Valentová (17) si před týdnem na akci W15 v Monastiru zahrála své premiérové finále na profesionální tour a po týdnu v tuniském městě kralovala na podniku stejné kategorie znovu. Talentovaná česká teenagerka deklasovala ve finálovém souboji 6:2, 6:1 francouzskou kvalifikantku Audrie Albieovou (29) a i 10. zápas v probíhající sezoně vyhrála bez ztráty setu.
Profily hráčů
Valentová druhým týdnem po sobě kralovala v Monastiru (© Profimedia)

Valentová – Albieová 6:2, 6:1

Tereza Valentová se možná definitivně rozhodne působit už jenom mezi profesionálkami. Letošní vstup na dospělé turnaje má totiž naprosto bezchybný. V aktuálním roce vyhrála všech 10 zápasů, a dokonce neztratila jediný set. Parádní vítěznou sérii předvedla na akcích W15 v Monastiru.

V tuniském městě se před týdnem probojovala do svého prvního profesionálního finále a jasně v něm přehrála Yufei Ren z Číny. Souboj o titul zvládla i proti francouzské kvalifikantce Audrie Albieové. O 12 let starší soupeřce povolila pouhé tři gamy a po hodině a čtvrt ji porazila. Obě aktérky si vypracovaly sedm brejkbolů, Valentová jich proměnila pět a Albieová jen jeden.

Úřadující finalistka juniorského US Open, která před týdnem kralovala v Monastiru i ve čtyřhře, si tak zajistila další posun ve světovém pořadí. Znovu po sedmi dnech zapíše do žebříčku 15 bodů a měla by se vyhoupnout o zhruba 60 míst k 560. pozici.

Výsledky turnaje W15 v Monastiru

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
Dobry-den
Tereza super.

Dívám se, že teď má v plánu Trnavu a Říčany, asi bude potřebovat WC, ale to neměl být problém.
Reagovat
GaelM
Kromě juniorky na AO, tam ty sety ztratila hned dva v 1. kole.

Jasně, pro její další rozvoj budou ty WTA body z Monastiru asi důležitější, než případný úspěch mezi juniorkami. Potřebuje si začít budovat dospělý žebříček. Ale přeci jen, třeba to byla její poslední reálná šance v životě vyhrát (v jakékoliv kategorii) Grandslam...
Reagovat
tommr
Tereza zahájila sezonu tím nejlepším možným způsobem ...
Doufám že teď už bude hrát jen turnaje dospělých a že si bude postupně zvykat na vyšší kategorie ...
V žebříčku se jí v pondělí započítá první titul z Monastiru a posune se na 618.místo. Druhý titul z Monastiru se jí započítá až další týden a bude znamenat posun někam okolo 560. místa ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist