Vaněk vypadl v New Havenu v prvním kole

18. 8. 2008, 18:39
Aktuality 2
New Haven (ATP, WTA) - Jiří Vaněk stejně jako na olympiádě vypadl na turnaji v New Havenu v prvním kole. Dnes nestačil na Itala Potita Staraceho, kterému podlehl po setech 2:6 a 6:7. Slovenka Dominika Cibulková skrečovala zápas s Carolinou Wozniackou z Dánska.
Vaněk Jiří

Český tenista přitom do zápasu vstupoval s vědomím, že v minulosti Staraceho dvakrát ze tří zápasů porazil. Tentokrát se ale favorizovanému soupeři vzmohl na odpor jen ve druhém setu, v jehož tie-breaku však uspět nedokázal.

Kromě olympijských her v Pekingu neprošel Vaněk přes první kolo na okruhu ATP v posledních třech turnajích, kterých se zúčastnil.

Hned dva zápasy v mužském turnaji skončily skrečí. Američan Vincent Spadea ze zápasu s Beligčanem Stevem Darcisem odstoupil za stavu 5:7 a 0:5 nejspíš chvilku před koncem, zato Fabio Fognini z Itálie měl asi za stavu 6:4 a 4:4 ze skreče Nicolase Lapenttiho větší radost. Předčasné ukončení zápasu se nevyhnulo ani turnaji žen.

Turnaj žen: Cibulková vzdala Wozniacké
V jejich soutěži byl dnes na programu velice zajímavý souboj dvou mladých a talentovaných tenistek, které se letos probojovaly až ke dvacátému místu žebříčku WTA. Jejich zápas se ale také nedohrál - Slovenka Dominika Cibulková po prohraném tie-breaku v úvodní sadě Carolině Wozniacké z Dánska vzdala.

V duelu dvou hráček startujících na divokou kartu porazila v New Havenu pátá nasazená Švýcarka Patty Schnyderová domácí Jill Craybasovou 6:4 a 7:6. V příštím kole ji čeká vítězka duelu mezi Francouzkou Mauresmovou a Kanepiovou z Estonska.

Výsledky - New Haven:
Muži, dvouhra - 1. kolo:
Starace (It.) - Vaněk (ČR) 6:2, 7:6 (9:7), Montaňés (Šp.) - Devilder (Fr.) 7:6 (7:5), 7:5, Sela (Izr.) - Young (USA) 6:4, 6:2, Gremelmayr (Něm.) - Daniel (Bra.) 3:6, 6:3, 6:3, O. Rochus (Bel.) - Korolev (Rus.) 6:4, 6:4, Darcis (Bel.) - Spadea (USA) 7:5, 5:0 skreč, Fognini (Ita.) - Lapentti (Ekv.) 6:4, 4:4 skreč, Garcia-L. G. (Špa.) - Guccione (Aus.) 7:5, 6:3.

Ženy, dvouhra - 1. kolo:
Wozniacká (Dán.) - Cibulková (8-SR) 7:6 (9:7) skreč, Pironkovová (Bul.) - Matteková (USA) 7:6 (7:4), 0:6, 6:0, Errani (Ita.) - Cecil (USA) 6:2, 4:6, 7:6, Schnyder (Švý.) - Craybas (USA) 6:4, 7:6.
TenisPortal.cz, ČTK, Václav Navrátil

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Ten Vanek to je VUL, jak muze nekdo kdo vede v tie breaku 5:2 udelat dve dvojchyby cimz souper snizil na 4:5 potom mu Vanek opet sebral jeden servis a vyhraval 6:5 a co se stalo? Ano, spravne, DVOJCHYBA!
Reagovat
smazaný uživatel
Vaňku ty si marný už se na to vyser,ale dobře se proti němu sází!Máme to,ale tenisty to by se jeden p.....!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist