Varšava: Benešové se před Paříží nedaří, dvě Češky postoupily

18. 5. 2010, 13:49
Aktuality 1
České dvojce Ivetě Benešové se příprava na French Open nevyvedla. Poté, co v Madridu vypadla v úvodním kole, se ve stejné fázi rozloučila i s turnajem ve Varšavě. Lépe si dnes vedly Barbora Zahlavová-Strýcová a Klára Zakopalová, jež dokonce vyřadila nasazenou Bartoliovou.
Iveta Benešová

Ivetě Benešové se sice na přelomu dubna a května vedlo výborně v marockém Fesu, kde triumfovala ve dvouhře i čtyřhře, do Paříže ale pojede se dvěma porážkami v řadě. Zatímco v Madridu nestačila na Dominiku Cibulkovou, v polské metropoli dnes prohrála s 56. hráčkou světa Tathianou Garbinovou.

Italka v jejich jediném dosavadním vzájemném zápase Benešovou porazila a ani dnes s ní neztratila set. Poté, co Benešová ztratila úvodní sadu, sice ve druhé Garbinovou trápila, proměnila ale jen dva ze sedmi brejkbolů, zatímco její soupeřka byla stoprocentně úspěšná. Celkově Garbinová sebrala Benešové podání pětkrát a za hodinu a půl zvítězila 6-3 6-4.

Lépe než její krajanka si vedla Barbora Zahlavová-Strýcová, která bez větších potíží postoupila ve Varšavě do druhého kola.

Česká tenistka měla původně nastoupit proti Japonce Kimiko Dateové-Krummové, ta se ale kvůli zranění omluvila. Příležitost tak dostala Slovinka Andreja Klepačová, která neprošla posledním kolem kvalifikace. Proti hráčce ze šesté stovky žebříčku vyhrála Záhlavová-Strýcová i třetí vzájemné utkání, tentokrát ji porazila 6-3 a 6-1. V dalším kole čeká českou hráčku šestá nasazená Aljona Bondarenková z Ukrajiny.

O první překvapení se na polské antuce postarala Klára Zakopalová.  Osmadvacetiletá Češka otočila utkání se čtvrtou nasazenou Marion Bartoliovou z Francie a po výhře 4-6 6-1 6-2 postoupila do druhého kola. O čtvrtfinále se utká s Gretou Arnovou z Maďarska. 

Pražská rodačka příjemně překvapila už před týdnem v Madridu, kde jako kvalifikantka porazila bývalou světovou jedničku Dinaru Safinovou. Pak však nestačila na pozdější vítězku Rezaiovou.

Výsledky - Varšava (antuka, dotace 600.000 dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
Zakopalová (ČR) - Bartoliová (4-Fr.) 4-6 6-1 6-2
Zahlavová-Strýcová (ČR)
- Klepačová (Slovin.) 6-3 6-1
Garbinová (It.) - Benešová (ČR) 6-3 6-4
Li Na (3-Čína) - Olaruová (Rum.) 7-6(4) 6-0
Arnová (Maď.) - Martičová (Chorv.) 7-5 6-7(5) 6-3
Piterová - Domachowská (obě Pol.) 7-6(3) 4-6 7-5
Rybáriková (SR) - Oudinová (8-USA) 6-0 6-2
Hercogová (Slovin.) - Kerberová (Něm.) 6-2 6-3
Erraniová (It.) - Jovanovská (Srb.) 6-1 6-0
Bacsinszká (Švýc.) - Beguová (Rum.) 6-0 6-2
Pironkovová (Bulh.) - Wozniaková (Kan.) 6-4 6-1

Čtyřhra - 1. kolo:
Kondratěvová/Uhlířová (Rus./ČR) - Benešová/Záhlavová-Strýcová (4-ČR) 2-6 6-4 10-1
Erraniová/Vinciová (It.) - Zakopalová/Zalamedaová 6-1 6-4

 

Komentáře

1
Přidat komentář
skott
Vidim, ze Marta to nakonec Kasie ¨necekane¨ pustila, aby mohla na kvaldu do Parize.A nebyla dneska jedina:-)) Jsem zvedavej, kdo nakonec bude mit zajem neco uhrat, protoze zatim to vypada tak, ze vetsina holek by chtela byt kdekoliv jinde jen ne ve Varsave.Zima, dest, nezajem divaku, kurty pripominajici oraniste, kde micek odskakuje i pri driblovani na servisu...Nedivil bych se, kdyby nakonec opet vyharala nejaka outsiderka jako minuly rok Alex Dulgheru.Nebo mozna sama obhaji?:)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist