Ve Gstaadu končí vítězové posledních tří ročníků: Bellucci, Hanescu i Mathieu

27. 7. 2010, 23:11
Aktuality 0
ATP GSTAAD - Byli nasazení a věděli, jaké to je ve Gstaadu slavit titul. Přesto Thomaz Bellucci, Victor Hanescu a Paul Henri Mathieu letos v ve švýcarských Alpách končí už v úvodním kole. To na druhou stranu zvládli papírově největší favorité Južnyj s Almagrem.
Thomaz Bellucci ve Gstaadu titul neobhájí

Na letošním Allianz Suisse Open Gstaad startují vítězové posledních čtyř ročníků. Šampion z roku 2006 Rochard Gasquet včera nezaváhal, ovšem ostatním se už tolik nedařilo. Francouz Mathieu (vyhrál v roce 2007) nestačil na krajana Chardyho, předloňský vítěz Hanescu z Rumunska podlehl Gimenu-Traverovi ze Španělska a obhájce loňského prvenství Bellucci prohrál ve třech setech s domácím Chiudinellim.

Dvaadvacetiletý Brazilec Thomaz Bellucci loni ve Gstaadu získal vůbec svůj premiérový triumf, když dokonce začínal už v kvalifikaci. V úvodu vyřadil dva Švýcary včetně Wawrinky, letos ho však domácí tenista vyřadil hned v prvním kole. S Markem Chiudinellim sice vyhrál všechny tři vzájemné souboje, dnes však na sebe poprvé narazili na antuce, která překvapivě více sedla Švýcarovi. Ten prohrál druhý set ostudným 'kanárem', mrzet ho ale příliš dlouho nemusel, neboť utkání vyhrál 7-6 0-6 6-4.

Victor Hanescu dokonce žádný jiný turnaj, než ten v roce 2008 ve Gstaadu, ještě nevyhrál, byl hrál ve finále celkem čtyřikrát. Nyní devětadvacetiletý Rumun čeká na vítězný zápas od Wimbledonu, kde vzdal zápas 3. kola s Němcem Brandsem, po kterém dostal pokutu za nesportovní chování. Od té chvíle prohrál už čtyři zápasy v řadě a nezískal v nich ani set. To se mu nepodařilo ani jako turnajové šestce dnes proti Danielu Gimenu-Traverovi, kterému podlehl dvakrát 4-6.

Paul Henri Mathieu před třemi lety na švýcarské antuce slavil celkově čtvrtý titul, další už ale nepřidal. Osmadvacetiletý Francouz se teď navíc trápí. Po zranění lýtka začal letošní sezonu až začátkem března a z deseti turnajů jen dvakrát postoupil z úvodního kola. To pro něj bylo nepřekonatelným i ve Gstaadu, kde nestačil na kajrana Jeremyho Chardyho.

Vyřazen je i senzační vítěz z Hamburku Andrej Golubjov, který pouhé dva dny po premiérovém triumfu prohrál ve třech setech s dalším Kazachem Jurijem Šukinem.

Roli favoritů potvrdili alespoň oba nejvýše nasazení. Michail Južnyj suverénně zvládl souboj s Francouzem Marcem Gicquelem, který do soutěže naskočil jako lucky loser za Koroljova.

Nicolas Almagro po triumfu v Bastadu minulý týden prohrál hned v úvodním vystoupení v Hamburku, tentorkát ovšem překvapení nepřipustil. S krajanem Marcelem Granollersem musel jít do třísetového měření sil, nicméně druhé kolo si uniknout nenechal.

Oba favorité si o čtvrtfinále zahrají proti domácím outsiderům: Južnyj se utká se Sadeckym, Almagra čeká Lammer. Oba Švýcaři startují na divoké karty.

Premiérovou šanci zahrát si v hlavní soutěži podniku ATP dostal osmnáctiletý mladík Agustin Velotti. Argentinský vítěz letošní juniorky French Open ale proti loňskému finalistovi Andreasi Beckovi z Německa nepřekvapil a prohrál hladce 3-6 1-6.

- ATP 250 GSTAAD (Švýcarsko, antuka, 450.000 eur) -
úterní výsledky (27. 07. 2010)

Dvouhra - 1. kolo:
Južnyj (1-Rus.) - Gicquel (Fr.) 6-2 6-2
Almagro (2-Šp.) - Granollers (Šp.) 7-6(5) 3-6 6-3
Chiudinelli (Švýc.) - Bellucci (3-Braz.) 7-6(6) 0-6 6-4
Gimeno-Traver (Šp.) - Hanescu (6-Rum.) 6-4 6-4
Chardy (Fr.) - Mathieu (8-Fr.) 6-1 6-3
Beck (Něm.) - Velotti (Arg.) 6-3 6-1
Nieminen (Fin.) - Alves (Braz.) 6-4 4-6 6-3
Šukin - Golubjov (oba Kaz.) 7-6(4) 2-6 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist