Ve Stuttgartu dohrál i Davyděnko, podlehl Fogninimu

17. 7. 2009, 19:46
Aktuality 1
ATP STUTTGART - Favoritům se na antuce v německém Stuttgartu nedaří. Už v úvodu vypadl třetí nasazený Berdych, včera jednička Simon. A dnešek se stal osudným světové jedenáctce Davyděnkovi. Stopku mu ve čtvrtfinále vystavil Ital Fognini, který si zahraje o premiérové finále s Haneskem.
Nikolaj Davyděnko

Dvaadvacetiletý Ital Fabio Fognini ve Stuttgartu přešel přes Frnacouze Santora a Mathieua. Dnes ho čekal nejvýše nasazený Rus Nikolaj Davyděnko, jenž by se v případě triumfu vrátil do první světové desítky.

Čtvrtfinalisty letošního French Open se však nezalekl. S pomocí skvělých vítězných úderů z forhendové strany i Davyděnkových zbytečných chyb vyhrál za 139 minut 6-1 3-6 7-5 a radoval se z prvního letošního postupu do semifinále. Celkově se do něj dostal počtvrté.

Davyděnko v této sezoně kvůli zranění paty dva měsíce nehrál a po čtyřech letech vypadl z Top 10. Letos si zatím nezahrál v jediném finále.

Fognini bude o svou premiérvou účast ve finále bojovat s Rumunem Victorem Haneskem, který po dnešní výhře nad Sidorenkem zůstal posledním nasazeným hráčem v turnaji.

Zbylá dvě dnešní čtvrtfinále (Kiefer - Kubot a Chardy - Zverev) se kvůli dešti přesunula na zítřek. Také sobotní program je ale ohrožen nepříznivou předpovědí počasí. Podle meteorologů je ve Stuttgartu osmdesátiprocentní pravděpodobnost srážek.

- ATP STUTTGART (Německo, antuka, 450.000 eur) -
páteční výsledky

Dvouhra - čtvrtfinále:
Fognini (It.) - Davyděnko (2-Rus.) 6-1 3-6 7-5
Hanescu (4-Rum.) - Sidorenko (Fr.) 7-6(2) 6-4
dosud neodehraná čtvrtfinále:
Kiefer (Něm.) - Kubot (Pol.)
Zverev (Něm.) - Chardy (Fr.)

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Čermák/Mertiňák (4-ČR/SR) - Navarro, Simon (Šp./Fr.) 6-2 6-0

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Som to pozeral cely zapas a Davydenko v prvom sete ani raz si neudrzal servis az na zaciatku druheho setu konecne si udrzal podanie. v sete si drzali obaja podanie az ked Davydenko na konci to neudrzal neviem ci by isiel tie-break alebo sa hralo donekonecna kazdopadne Davydenko a jeho ubohy servis nechapem ako kedysis mohol byt roky v top five. Zajtra Hanescu vyprasi Fogniniho ten je vysoky a ma silny servis aj forehand
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist