Ve Valencii se domácím tenistům daří

15. 4. 2008, 21:04
Aktuality 1
ATP VALENCIE - Diváci ve Valencii musejí být dnes spokojení s výkony domácích tenistů. Vedle Davida Ferrera, Nicolase Almagra a Tommyho Robreda, kteří v prvním kole potvrdili roli favorita, postoupili do dalších bojů ještě Santiago Ventura, Pablo Andujar a Daniel Gimeno-Traver. Ze Španělů vypadl v souboji bývalých světových jedniček Juan Carlos Ferrero - nestačil na Safina. Ostatní domácí tenisté se stali kořistmi svých krajanů.
Nicolas Almagro ve Valencii úspěšně vykročil za obhajobou titulů z posledniích dvou let

Španělský tenista Nicolas Almagro udělal ve Valencii první krok za obhajobou titulů z posledních dvou let. V prvním kole si dnes poradil s krajanem Lopezem Jaenem, kterého porazil 7-5 6-3. Pětadvacetiletý Lopez Jean, jenž uspěl v kvalifikaci, tak má za sebou první utkání v hlavní soutěži turnaje ATP. Almagra v druhém kole čeká Argentinec Eduardo Schwank, kterému dnes vzdal Belgičan Christophe Rochus.

Úspěšně do antukové sezony vstoupil i David Ferrer. Pátý hráč světa ve Valencii plní roli nejvýše nasazeného a do druhého kola se dostal po výhře 6-4 6-3 nad krajanem Navarrem. V boji o čtvrtfinále si zahraje s dalším Španělem Pablem Andujarem - jako kvalifikant si dnes poradil s Belgičanem Vliegenem hladce 6-4 6-1.

Tommy Robredo v pavouku na poslední chvíli nahradil nemocného Andyho Murrayho, místo kterého převzal roli turnajové trojky. Robredo si v 1. kole poradil ve dvou setech s krajanem Albertem Montaňesem, jenž minulý týden vyhrál challenger v italské Monze. Za 14 dní šestadvacetiletý Tommy Robredo letos více zápasů prohrál než vyhrál, ale s Montaňesem si poradil i v pátém vzájemném zápase.

Hned v 1. kole na antukovém turnaji ve španělské Valencii byl k vidění souboj dvou bývalých světových jedniček. Rus Marat Safin dokázal vyhrát 6-3 5-7 6-4 nad domácím Juanem Carlosem Ferrerem, když si v každém setu vypracoval jeden brejk a všechny dokázal využít. Safin tak po pěti prohrách na turnajích ATP po dvou měsích znovu okusil chuť vítězství. V 2. kole narazí na vítěze utkání Haase - Šukin.

ATP Valencia - úterní výsledky:

Dvouhra - 1. kolo:
Ferrer (Špa) - Navarro (Špa) 6-3 6-4
Robredo (3-Špa) - Montaňés (Špa) 6-3 7-5
Safin (Rus) - Ferrero (4-Špa) 6-3 5-7 6-4
Almagro (5-Špa) - Lopez Jaen (Špa) 7-5 6-3
Koroljov (Rus) - Andrejev (6-Rus) 6-4 4-6 7-6(4)
Starace (8-Itá) - Bolelli (Itá) 6-3 6-1
Ventura (Špa) - Marrero (Špa) 7-6(3) 7-6(6)
Schwank (Arg) - Ch. Rochus (Bel) 6-2 2-0 skreč R.
Gimeno-Traver (Špa) - Stachovskij (Ukr) 6-4 6-4
Andujar (Špa) - Vliegen (Bel) 6-4 6-1

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist