Ve větrném New Yorku se dařilo Federerovi i Djokovičovi

5. 9. 2010, 09:57
Aktuality 18
US OPEN muži - Silný vichr v sobotu komplikoval život tenistům na kurtech ve Flushing Meadows. Vypořádat se s nimi ale dokázali všichni favorité bez větších komplikací: Federer s lehkostí překročil Mathieua, Djokovič si poradil s Blakem a Söderling smetl De Bakkera.
Novak Djokovič

Roger Federer na US Open prochází s obrovskou lehkostí úvodními koly. Žádné velké starosti mu v sobotu nepřidělal ani Francouz Paul-Henri Mathieu. Více než se soupeřem prý Švýcar bojoval s větrem.

"Takové podmínky jsou pro tenis opravdu náročné. Obzvláště pak tehdy, pokud prohráváte. A musím říct, že Mathieu pořád bojoval, i když ztrácel," komentoval Federer.

V osmifinále se utká s Jürgenem Melzerem, kterého letos ve stejné fázi Wimbledonu snadno porazil. Rakušan si poradil s bývalou světovou jedničkou Juanem Carlosem Ferrerem.

Ve čtvrtfinále by mohlo dojít na reprízu z French Open, kde Robin Söderling ukončil Federerovu šňůru 23 grandslamových semifinále v řadě. Favorizovaný Söderling v posledním zápase potřebova pouhých 102 minut ke zdolání Holanďana Thiema De Bakkera.

Po čtvrteční pětihodinové bitvě s Čiličem nedohrál zápas 3. kola Kei Nišikori. Japonský tenista vzdal ve druhém setu Španělu Montanesovi, který tak poprvé v kariéře postoupil do 4. kola grandslamového turnaje. Letos vypadl v Melbourne, Paříži i Londýně o kolo dříve. Montanes je příštím soupeřem Söderlinga.

Zápas třetího kola v silném větru zvládl i srbský tenista Novak Djokovič a postoupil do osmifinále. Třetí nasazený hráč porazil ve večerním utkání domácího Jamese Blaka 6-1 7-6 6-3.

Finalista newyorského turnaje z roku 2007 Djokovič, který je na posledním grandslamu sezony bez trenéra Mariána Vajdy, sice vyhrál druhý set v tie-breaku, ale ani na chvilku nepůsobil, že by se ocitl v nebezpečí.

"Dneska se musel člověk soustředit dvakrát, protože vítr byl hodně nepříjemný. Musel jsem hrát trpělivě," řekl Djokovič. "Je psychicky náročné v tom uragánu najít svoji hru," doplnil srbský hráč.

Blake měl před US Open mnoho zdravotních problémů a tvrdil, že po sezoně s tenisem asi skončí. Po porážce přece jen zadoufal, že si kariéru ještě alespoň o rok prodlouží. "Doufám, že tohle nebyl můj poslední zápas na Arthur Ashe Stadium. Určitě bych se sem chtěl vrátit," řekl Blake.

Na Djokoviče teď čeká rozjetá lokomotiva Mardy Fish. Osmadvacetiletý Američan v pěti setech zdolal Francouze Arnauda Clementa a vyhrál už 19. z posledních jednadvaceti utkání.

- US OPEN muži (USA - New York, tv. povrch) -
sobotní výsledky (04. 09. 2010)

Dvouhra - 3. kolo:
Federer (2-Švýc.) - Mathieu (Fr.) 6-4 6-3 6-3
Djokovič (3-Srb.) - Blake (USA) 6-1 7-6(4) 6-3
Söderling (5-Švéd.) - De Bakker (Niz.) 6-2 6-3 6-3
Melzer (13-Rak.) - Ferrero (22-Šp.) 7-5 6-3 6-1
Monfils (17-Fr.) - Tipsarevič (Srb.) 7-6(4) 6-7(4) 6-2 6-4
Fish (19-USA) - Clément (Fr.) 4-6 6-3 6-4 1-6 6-3
Montaňés (21-Šp.) - Nišikori (Jap.) 6-2 2-1 skreč N.
Gasquet (Fr.) - Anderson (JAR) 6-4 7-6(3) 7-5

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

18
Přidat komentář
Martinac
Včera jsem viděl Federera jenom 1. set, hrál tak hnusnej tenis, úplnou tušku, že jsem si šel radši číst. V těch dvou dalších setech se zlepšil?
Reagovat
smazaný uživatel
co to kecas, hral to co potreboval, kdyt se ani nezpotil...
Reagovat
Martinac
Obíhal bekhandy a hrál bez razance. Pro mě nuda.
Reagovat
krbik13
Ako tipujete zápas Djokovic - Fish ? Podľa mňa to môže dopadnúť akokoľvek,ale v každom prípade to bude zaujímavý zápas.
Reagovat
smazaný uživatel
NADAL je nejlepší, letos ho nikdo na US nezastaví, zbytek jsou nesmyslný kecy od cesty
Reagovat
Mercury
no nevím, pokud se potká v semi s Murraym a ve finale s Federerem, bylo by pro mě překvapením, kdyby oba dokázal porazit...ale je taky možné, že složení bude jiné a Rafa to nakonec zvládne, já o tom však pochybuju
Reagovat
smazaný uživatel
no snad nemas pravdu:)
Reagovat
tito
Já doufám že má :)
Reagovat
smazaný uživatel
LLODRA
Reagovat
smazaný uživatel
Takze pekne od zacatku. Monfils-Tipsarevic, na tento zapas jsem se hodne tesil, protoze jsem byl zvedav, jak se Francouz vyporada s roli favorita proti nevyzpytatelnemu Tipsovi. Jeho zbrani mel byt servis, ale ten mu nijak zvlast nevychazel, ale to Srbovi taky ne. K videni byl urcite zajimavy a dlouhy duel, ale neco mi v nem prece jenom chybelo. Navic vse vyvrcholilo koncovkou ctvrteho setu, kty Monfils otocil z 1:3 na 6:4. Gael po zapase ale rekl, ze mohl hrat lepe, coz je pravda, ale nezapominejme, ze ani Tipsarevic nehral zadne druhe housle. Dale byl na programu zapas Soderling-De Bakker, kde paty hrac Sveta Robin Soderling potvrdil, ze v Top 5 je zaslouzene, na servisu sice nic moc, ale na vyhru to stacilo. Nizozemec nehral spatne, v klicovych chvilich byl ale lepsi Sved, navic Thiemo udelal temer dvojnaosbny pocet nevynucenych chyb a to rozhodlo. Dale duel Federer-Mathieu, tam bych byl prubeh podobny jako v zapase Soderling-De Bakker, tam mel taky v dulezitych chvilich navrch vyse postaveny hrac. Tim ale nechci rick, ze hral Roger spatne, 31 viteznych micu oproti 15 Francouzovym mluvi za hodne. Pohodove vitezstvi Federera za 1 hodinu a 39 minut ve trech setech. Dalsi duel bych se nebal oznacit za Zapas Dne a to utkani Fish-Clement. Jednalo se o zapas dvou zkusenych hracu, nic nebylo jiste, dokud Mardy Fish po 3 hodinach a 33 minutach nepadl na kolena vycerpanim. Velmi dramaticky zapas, zkuseny Clement ani za stavu 1:2 na sety nic nevzdaval, ale zase mu chybela davka stesti, hlavne v patem setu. Fish si take v dulezitych chvilich hodne pomahal servisem, nastrilel 15 es, zaroven ale vyrobil 7 dvojchyb.
Reagovat
smazaný uživatel
Po tomto dramatickem duelu jsem byl pripraven na nocni zapasy. Zaujal me zapas Melzer-Ferrero. Z prvniho setu jsem mel smisne pocity, festival prohranych podani v jeho koncovce mu ale dodaval na zajimavosti, coz bylo vice nez dobre. Po zbytek zapasu jsem se nudil, zklamal me Ferrero, ktery ve zbyvajicich dvou setech uplne odesel a to doslova. Zapas mel urcite nabeh na velice zajimavy prubeh, ale vyklubala se z nej exhibice jednoho hrace. I pres odevzdany vykon Spanela me ale zapas zaujal a to prave koncovkou prvni sady. Posledni zapas Djokovic-Blake taky nebyl o nic lepsi, zajimava byla jenom druhy set, kdy byl Blake o brejk nahore, ale nedokazal doservirovat. Misto toho jsme videli tie-break ktery opanoval Djokovic. Myslim si, ze kdyby druhy set ziskal Blake, vsechno mohlo byt jinak, American je znamy svou schopnosti se po promenene sanci dvestekrat zvednout a Srb naopak po neudrzenem vedeni sesypat. Tolik z sesteho dne US Open, doufejme, ze nam i ten sedmy prinese radu zajimavych zapasu a ze tenistum pri jejich bitvach bude prat pocasi.

Zdravim Armstrong
Reagovat
smazaný uživatel
podle kurzů byl favorit Tipsarevič lojzo.
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně no. Tady pan armstrong chce dělat chytrého a nezjistí si základní informace.
Reagovat
smazaný uživatel
To je sice pravda, ale přesto si troufnu tvrdit, že málokdo z nás by napsal tak kvalitní a podrobný tenisový článek jako právě armstrong...Já osobně si vždy moc rád přečtu příspěvky a názory jak armstronga, tak i scotta. U mě má rozhodně armstrong palec nahoru!
Reagovat
smazaný uživatel
:D ostatně jako vždy .)))
Reagovat
Mercury
Kdybyste vy dva tupci místo věčného rýpání a posměšků někdy napsali podobně obsáhlý odstavec týkající se tenisu...
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak, hledat chyby umí každý hlupák (Mutademusa, Barneyho a lopaty43 nevyjímaje :-D)
Reagovat
smazaný uživatel
nooo tak zrovinka od tebe to sedi:DDD
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist