Velká výzva, řekl Nadal před čtvrtfinále s Djokovičem na Roland Garros

30. 5. 2022, 11:31
Aktuality 102
Za velkou výzvu označil španělský tenista Rafael Nadal úterní čtvrtfinále na Roland Garros, v němž vyzve světovou jedničku a úřadujícího šampiona Novaka Djokoviče. Třináctinásobný šampion French Open a držitel rekordních 21 grandslamových titulů se pokusí srbskému soupeři oplatit v 59. vzájemném souboji loňskou semifinálovou porážku z Paříže. Zároveň si je ale vědom svých aktuálních limitů a uznal, že každý zápas na oblíbeném antukovém turnaji hraje, jako by zde byl jeho poslední.
Profily hráčů
R. Nadal a N. Djokovič

"Nevím na sto procent, co na něj (Djokoviče) bude platit. V poslední době jsme proti sobě žádný zápas nehráli. Naposledy jsme se střetli vloni právě tady. Poslední tři měsíce jsem takový zápas nesehrál, takže to pro mě bude velká výzva," citovala Nadala agentura Reuters.

Třináctinásobný šampion Roland Garros, který v pátek oslaví 36. narozeniny, postoupil do čtvrtfinále po pětisetové bitvě s devátým nasazeným Félixem Augerem-Aliassimem z Kanady. Na grandslamovém turnaji v Paříži prohrál od roku 2005 jen tři zápasy, tím posledním byla právě loňská porážka s Djokovičem, s kterým má bilanci 28-30.

"Novak si pravděpodobně bude věřit. Vím, v jaké jsem situaci, a beru to. Budu ale bojovat," uvedl Nadal, který se v sobotu i osobně radoval na fotbalovém stadiou Stade de France z finálového vítězství Realu Madrid v Lize mistrů nad Liverpoolem (1-0).

Zatímco Djokovič před turnajem v Paříži vykazoval stoupající formu a po neúspěšném vstupu do sezony triumfoval v Římě, Nadala v italské metropoli trápily chronické potíže s nohou a vypadl již ve třetím kole s Denisem Shapovalovem. Předtím také skoro dva měsíce laboroval se zraněním žeber.

"Nemám si ale na co stěžovat, protože jsem ve čtvrtfinále Roland Garros. Před dvěma a půl týdny jsem vůbec nevěděl, zda tu budu moci startovat. Abych byl upřímný, u každého zápasu, který tu hraju, nevím, zda nebude i mým posledním na Roland Garros v kariéře. Taková je teď moje situace," prohlásil rodák z Mallorky.

Pátý hráč aktuálního žebříčku ATP se bude snažit zabojovat proti obhájci titulu Djokovičovi na hranici svých možností. "Snažím se si to co nejvíc užít a bojovat. Chci pořád žít svůj sen, hrát tenis, probojovat se do závěrečné fáze Roland Garros a hrát proti světové jedničce. Doufám, že budu mít možnost hrát na své nejvyšší úrovni, a pak se uvidí," dodal Nadal.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

102
Přidat komentář
Patik
Prekvapuje ma inak vzhľadom k tomuto všetkému ako Toni uviedol po osemfinále ze je rád že Félix prehral..mimochodom ktorý tréner toto povie asi len Toni..naozaj chce aby šiel jeho synovec proti Nolemu za takýchto nepriaznivých okolností..zvlastne..
Reagovat
Ondra979
co ten Med vyvadel - hral on tak blbe nebo Cilic tak dobre? ono se vi, te antuku moc nemusi, ale tohle asi zvladnout mel..aspon se to asi ocekavalo od hrace jeho kvalit
Reagovat
annah
Cildovi tam všechno padalo. Medour byl úplně bezmocný. Ale měl extrémně hezké triko. :-)
Reagovat
Patik
Tak čítal som ze Rafa podal žiadosť aby hrali cez deň vraj mu to zamietli k čomu sa vyjadril aj Moya ze chápe síce ze ide o biznis a lepšiu sledovanosť ale mali by vyhovieť žiadosti 13 nasobnemu sampionovi..Nadalovi zatiaľ nič nehrá do kariet asi len toľko ze je to kurt P. Chatriera.
Reagovat
Ondra979
no tak z jeho pozice je to pochopitelne ze to zkusil a je to i zajimava informace, tusi, ze vecer ma urcite mensi sanci a uz si tolik asi neveri, ale je dobre ze mu nevyhoveli, musi se s tim nejak srovnat..
Reagovat
Patik
Pritom 2020 hral v zime pod strechou a ľahko zvíťazil.
Reagovat
Tennisfan77
Jenže 2020 se nehrálo v květnu, což je podstatný rozdíl.
Reagovat
SwissMaestro
Proč by mu měli vyhovět. Sám Nadal přeci na AO prohlásil, že NIKDO není víc než ten konkrétní turnaj. Má pravdu. Ani on na FO není více než turnaj samotný.
Reagovat
Patik
Je to tak.. Ale top hráči majú možnosť podať žiadosť.. Skúsil nevyšlo a rešpektuje to aj keď vyjadrili nespokojnosť.
Reagovat
Tennisfan77
On taky prohlašuje co se mu hodí, to věc druhá. Je to pominutý gloryhunter co neumí prohrávat a jakmile stárne, tak se jeho porucha projevuje více a více.
Reagovat
George_Renel
To je tak když někomu postaví sochu za aktivního života.smile
Reagovat
brixner
No, někdy kolem 2001-2003(teď nevím přesně) nechali Samprase ve Wimbledonu hrát na nějakym zastrčenym kurtu, kde si rodinka krtků zrovna lopatkama ryla záhonky na brambory a pod sítí rostly žampióny...Co na tom, že vyhrál 7x...Prostě pořadatelé si rozhodnou a hotovo.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Očividně je těžké dostat přednost před vysílacími právy. Tam asi pořadatelé nemají kam couvnout.
Reagovat
brixner
Asi to tak bude, TV práva mají sílu!
Reagovat
SwissMaestro
Ano, pravda. Já bych třeba ten zápas jinak neviděl. Jsem za posun rád, bez ohledu na Djokoviče.
Reagovat
RFanousek
Od té doby co RG dorazilo s 20letým zpožděním do tohoto století a nainstalovali světla, což umožnilo hrát večer, se Rafíkovi nějak nedaří.
Reagovat
brixner
Já bych to bez brejlí taky neuhrál!smilesmile
Reagovat
Ondra979
jestli zitra Nadal nevyhraje, tak to jen potvrdi, bude to pro nej docela zajimavy test..a samozrejme pro Rogera velka skoda, ze tam uz nebyli svetla davno, v takovem zapase by byl mel urcite o neco vetsi sance..to uz se proste nedozvime
Reagovat
brixner
No, jsou to teorie, ale jestli je na světě jedinej hráč, kterýho bych nikdy nepodcenilsmile a obzvláště v Paříži, tak je to Bejk!!!
Reagovat
Ondra979
jasne, ale v podstate skoro nic mu nehraje do karet - nebyl jeste nedavno fit, Djoker si na nej po lonsku veri a je megahladovy, hraje se vecer..takze zbyva mu ta jeho aura ale ta uz se prave pomalu a jiste rozpada..treba me zitra vyvede z omylu ale verim Djokerovi
Reagovat
Patik
Djokovic je asi jeden z mála ktorý je imunny voči aure Nadala.. Aspoň teda myslím..
Reagovat
RFanousek
Cilic vyhraje svůj druhý GS smile
Reagovat
brixner
To by byla prdel, kdyby Marián vyhrál celej Pařížsmilesmile
Reagovat
RFanousek
Podívej se na to takhle: Rubleva porazil už na AO, proč by nemohl tady?
Ruud je poprvé v životě daleko na GS, ten se v tom semi posere už v šatně, Marin zvítězí na zkušenosti a je ve finále.
A tam se může stát vše, je to jeden zápas.
Reagovat
brixner
To nevylučuju a po pravdě - Marinův titul by mi snad ani nevadil! Ale raději bych byl, aby vyhrál Novak a Rafa utřel lusksmile
Reagovat
brixner
Ale furt ještě pozor na Medvěda, zapustil mohutnej fous, takže...smile
Reagovat
RFanousek
Mi by vůbec nevadil, mám rád návraty odepisovaných veteránů smile
Reagovat
Ondra979
neverim..jestli nepadne v SF, tak ve finale uz ano..ledaze by tam narazil na porad malo zkuseneho Alcaraze, ktery na nej herne urcite ma, ale mohl by se po...ale to uz je opravdu asi moc scifi scenar
Reagovat
RFanousek
tak asi každý si myslí, že vítěz turnaje vzejde z horní poloviny, ale z těch co zbyli dole je Marin jediným GS vítězem se zkušenostma na rozdávání.
Reagovat
Ondra979
ano to je..ale porad je to antuka, jeho nejslabsi povrch..proto mu neverim ani ted, byla by to fakt megahaluz...Djoka, pripadne NAdala ve finale dat nemuze, takze jedina teoreticky asi Alcaraze, kdyby se tam prokousal a to na zkusenosti..a tomu moc nedavam
Reagovat
paddy
předzápasové kurzy hovoří, že Djokovič je 66% favorit
osobně myslím, že vsadit na Nadala má value

--------
Djokovic 54 %
Nadal 46 %
YT: Paul Martin - 28 tis. hlasů

Rafael Nadal 45 %
Novak Djokovic 55 %
YT: Tennistic Productions - 16 tis. hlasů

--------
jako bonbónek

Rafael Nadal 71 %
Novak Djokovic 29 %
YT: Fedal Tennis TV - 8,4 tis. hlasů

proč?

protože na tom kanálu samozřejmě nebudou fanoušci pana Djokoviče smile
Reagovat
paddy
díky výborné konstelaci losu

dva ze tří největších favoritů se vzájemně vyřadí již před finále
a dolní polovina měla být walkover pro Cyp-cyp-prase

rodí se překvapení smile
Reagovat
expert69
20:45 se posrali? proč tak pozdě dpc.
Reagovat
Tennisfan77
Největší prdel bude když titul vyhraje Medvedev smile
Reagovat
JohnB
nazdar Kamile
Reagovat
Frantz
největší prdel bude, až se omylem logneš za klauna
Reagovat
Krisboy
Cypas smile
Sice je mi nesympatickej, ale jeho zápasy s Musettim a Kolářem byly nejlepší, co jsem zatím viděl, takže pocity rozporuplné smile
Reagovat
Mayo
El Matador evidentne oslavoval triumf bieleho baletu v LM smile . Aj preto zajtra tipujem na postup s prehľadom Djokiho
Reagovat
Rafaeoli25
Co to plácáš proboha? smile
Reagovat
Stan_Borowitz
by ještě mohl stihnout na divokou kartu Prostějov, když se odhlásil J1rka, je tam jedna pozice pro elitní hráče volná.
Reagovat
brixner
Já tam brnknu, aby ho vzalismile
Cyp, bohužel...smile
Reagovat
Rafaeoli25
On už neplatí pravidlo, že hráči první desítky na chalengery nemůžou?
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Dyť tam brixner brkne, ne?smile
Reagovat
Nola
on prave doplaca na planovanie turnajov, druhy Dom v jeho veku....
Reagovat
brixner
Ten Runa se toho fakt benojí!smile
Reagovat
brixner
Teďkomc se bojí...
Reagovat
Rafaeoli25
A čeho by se býval měl bát? Tsipa? smile
Reagovat
brixner
Ale ne...Už je to sice pryč, ale přišlo mi, že se trochu zalekl vítězství, vždyť prohrál asi devět míčů po sobě a Cyp tyhle bigpointy prostě umí, né že ne! Ale ten Dune se mi docela líbí, taková bezstartostná hrasmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
to tam ten Cyp předvádísmile JJ, měl ho Zdenda vyřadit, Ruunovi to moc nepřeju, nesympatický typ jak ten Cyp.
Reagovat
George_Renel
smile
Reagovat
Krisboy
Cyp se potřebuje pořádně rozehrát do posledních kol, takže nechce vyhrávat snadno a rychle. Ale Zdendýs ho vyřadit měl, to je pravda.
Reagovat
Nola
kdesi na twitteri som precitala, ze dArtagnan a Sasha mali byt prave teraz na vrchole, mali sa zlepsovat a momentalne ich dobiehaju 19-rocni mladici
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Z této generace se Dom vyoutoval titulem na USO, Medvěd je s 1 titulem výrazný asi jako byl coby No.1, Zverev má několik 1000ek a turnaj mistrů jenže 0GS,smile z Rubla se stal sběratel 500ek a ti ostatní velká 0. Tak dlouho čekali na odchod Big4 do důchodu, až se dočkali příchodu jiné silné generace....smile
Reagovat
Nola
Dom ale nie je ich generacia, ale je rozhodne najsympatickejsi zo vsetkych co si menoval, on doplatil prave na dominanciu B4, resp. B3, nie tito menovani....
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Ok, ale Dom v podstatě nemá žádnou "svoji" generaci. Ze širší špičky mě napadá jen David, Diego a Steve. Ty si vybavíš hráče top10 v jeho věku?
Reagovat
brixner
Řekl bych, že Rune je v pohodě týpek, prostě mlaďoch!
Reagovat
Patik
Tsitsipas nehral presvedčivo celý turnaj bola to asi len otazka času.
Reagovat
Patik
Ak to Nadal zajtra vyhrá tak tým pádom všetky tie placove konferencie po zápase ako on trpí ako ho boli život aj na tréningu zmetieme zo stola.. Rétorika z pohľadu fanúšikov sa razom zmení na reči typu môže hrať ešte ďalšie dve sezóny a ono sa to vlastne čakalo lebo je to jeho obývačka a on Goat..a bude z neho bojovník takého kalibru ze všetky princezny vo veží sa samé po..bu do huby aby ich odviezol na koni..
Reagovat
Skeec
Ty bys to hodně neusnesl kdyby Nadal vyhrál co? Podle toho jak se snažíš shodit případnou výhru. Že jsi napsal tohle když prolhanec vyhrál AO se "zlomeným žebrem".
Reagovat
Patik
Úprimne ani nie.. Premna je toto len jeden z mnoha koníckov v rámci odreagovania sa baví ma vzájomne doberanie sa medzi fanúšikmi..klabosit a pretahovat sa kto ma väčšieho vtáka..ak big3 skončí už to bude len pouhy tenis a bude to každému chýbať..

Ak myslíš Novaka tak on nemal zlomené rebro.
Reagovat
brixner
Ja som mal zľomené sebevidomie, keď ma súsedka něpustila dnu!
smilesmilesmile
Reagovat
Skeec
Takže si hezky pripravuješ půdu aby tu od tebe bylo nablito ať to dopadne jakkoli. Jo pravda tak natržený sval nebo s jakou lží to tenkrát přišel, ale to bylo v pořádku...
Reagovat
Patik
Nie nič si nepripravujem keď vyhrá aj celé RG tak pohoda..nejako ma utesuje to ze keď sa to aj Djokovicovi nepodarí tak to môže skúšať ešte ďalších 5-7 sezón co sa o Nadalovi povedať nedá.
Reagovat
Skeec
Zkoušet může, ale ani on nemládne...
Reagovat
Rafaeoli25
Genotyp má holt lepší, to je pravda, ale i on to bude mít těžké, hlavně vzhledem k Alcarazovi, plus roste možná další eso Rune.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Rune mi zatím přijde jako Shapo, tak uvidíme, jak se bude rozvíjet dál.
Reagovat
Rafaeoli25
Měl bys pro něj mít víc pochopení, on určitě netaktizuje, aby Noleho rozhodil nebo aby vyvolával soucit v případě prohry, prostě jsou dny, kdy je ok a dny kdy ne nebo i delší období. Zranění je dost, jsou různá, ta noha to je věc dlouhodobá bohužel. Fakt si nezaslouží takhle to rozmazávat.
Reagovat
dako
Po dlhoročnom fandení Rafovi, "idem" do veľkého zápasu s Nolem s úplným kľudom. Všetky ich zápasy som stále intenzívne prežíval (už aj pred zápasom.
Pred týmto zápasom som úplne uvoľnený a teším sa na zápas bez akéhokoľvek očakávania. Posledný rok znášam Rafove zaváhania oveľa ľahšie a uvedomil som si, že nemôže donekonečna len vyhrávať. Víťazstvo na AO to len umocnilo, bol to posledný veľký titul, ktorý som si ako fanúšik vyslovene prial. AO ma totálne psychicky vyčerpalo.
My, fanúšikovia Rafu, môžeme byť len šťastní, že ten Rafa, ktorý mal hrať ledva do 30, je stále na vrchole, vyhral tento rok 3 hardove tituly (1 GS), stále dokáže držať krok s najlepšími a patrí aj v tomto veku medzi 3 - 4 najlepších hráčov na svete. A to všetko so značnými zdravotnými problémami.
Zajtrajší zápas si treba užiť.
Vamos Rafa!
Reagovat
Nola
je spat? :D

Rafa je tu odpisovany, ale vcera mal sice vypadok v uvodnom a 4.sete, ale tie zbytne odohral s prehladom sampiona, je to jeho obyvak, vobec by som na tomto zapase nestavala nejake predikcie

je az nechutne, ze su nalosovani v jednej polke a Medved tam dostal same kreatury, neschopnych srbov /za zmienku stoji, ze obaja neboli schopni porazit Novaka, ktory hral totalne s.acky a Kecman navyse prehral s viacerych MB s Kukuskinom na DC/, a teraz Marina....
Reagovat
Patik
A ktorý to je teda.. Minule to bol Rafaeoli teraz tenisfan..
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Miomir hraje výborně, ale v kritických chvílích ho zrazuje hlava...
Reagovat
Nola
ved o tom prave pisem, ten zapas s Kukushkinom na DC to bol totalny kolaps, chapem, ze nedokaze porazit naj Srba, aj ked je uplne mimo... trebars ako Spanieli nie su schopni porazit Rafu, mimo Davida Ferrera v minulosti a trebars Krajinovic Novaka, ale ten zapas v DC vypoveda o vsetkom....
Reagovat
Pe3k
I mě tady jeden dmnt označil za "Kamilose" každý druhý je tady Kamilos, asi všem chybí smile
Reagovat
Nola
podla mna to nie je Kamiloss, ten z duse neznasal oboch zmienovanych....
Reagovat
Tennisfan77
Asi to byla legenda, už mě tady označilo dneska asi deset lidi smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
je, že se Jirka odhlásil z Prostějovasmilesmilesmile
Reagovat
Tennisfan77
Zápas byl naplánován jako poslední zápas dne na centrálním dvorci.

Čili pro Nadala nejhorší možná varianta.
Reagovat
brixner
Ale h0vno, i kdyby se hrálo v noci, dostane na budkusmilesmilesmile
Reagovat
Rafaeoli25
Kdo?
Reagovat
brixner
No tamten!
smile
Reagovat
Rafaeoli25
Rozhodčí? smile
Reagovat
Pe3k
A co přesně je na tom pro Nadala nejhorší? RG 2020 kdy se hrálo pod střechou se taky říkalo před zápasem jak podmínky vyhovují Djokerovi a ten si v zápase ani neškrtl...
Reagovat
Rafaeoli25
Překážky jsou odjakživa od toho, aby se pokoušely překonat. Zápas to bude otevřený a nebude překvapením, pokud dojde i do pěti setů. Lepší aktuálně nechť vyhraje.
Reagovat
brixner
No eště aby byl zápas zavřenej...smilesmilesmile
Reagovat
brixner
Nevíte někdo, jak to mají spolu H2H tady v Pažíži? Už desátej zápas...smile
Reagovat
Ondra979
no jak asi, 7:2 pro Nadala, to je snadne..ale pro zitrejsi zapas je to v podstate irelevantni..
Reagovat
brixner
Teďkomc to bude 7:3, vo to strah nemam!
smilesmile
Reagovat
serbianfan
night session idemooo
Reagovat
turista
smile
Reagovat
steve79
Djokovic je favorit. RAFA bude rad, kdyz mu vezme jeden set. Nole zacina Rafu prehravat na antuce cim dale vice. Pripomina mi to wimbledon 2014 a 2015. ( Djokovic vs Federer)
Reagovat
Ondra979
jo bezesporu, RAfa bude drit a bojovat, ale podle me to na Djoka stacit nebude..to by musel Djoker nejak zkolabovat nebo se treba zranit..a to si urcite neprejeme..at je to dobry match
Reagovat
Rafaeoli25
Já to vidím na pět setů a přetahovanou jako v roce 2013.
Reagovat
steve79
To bohuzel ne. Rafa neda pet setu fyzicky na urovni jako hraje Djokovic.
Reagovat
Rafaeoli25
Nemůžeš vědět.
Reagovat
Ondra979
taky o tom dost pochybuju..pokud to bude mit intenzitu jakou ocekavame, tak to podle me neda..
Reagovat
Patik
Na tlačovke povedal ze taky zápas ako ho zajtra čaká nehral tri mesiace takže sám nevie ci to zvládne.. Podľa mňa však príde nadopovany nejakými látkami proti prípadnej bolesti..prichystaju ho nato.. On ten zápas môže prežiť otázkou je co bude potom keď zápas skončí a odozneju lieky..aby mu Djokovic neskratil kariéru po zajtrajšku.
Reagovat
Ondra979
to je mozne ze ho necim nadopuji..no uvidime, treba budou hrat do noci az do noci
Reagovat
JohnB
Snad poprvý, co mám pocit, že je Rafa bez šance.
Reagovat
Tennisfan77
Já si od včera nemůžu na ten zápas udělat názor, absolutně si nedovedu představit průběh.
Reagovat
Ondra979
tak si dej lonske HL..muze to vypadat podobne, nebo RAfa bude vic kousat a bude to petisetak, ale Djoko bude hrat podle me podobne a to by mu mohlo stacit jestli teda Rafa nevytasi svuj top level, ktery ale musi udrzet po vetsinu zapasu, a na to mu prave moc neverim..
Reagovat
Rafaeoli25
Není bez šance, Auger nezapomeň hraje aktuálně výborně, Novak se s ním taky musel prát a bylo to zcela vyrovnané. Nadal se bezpochyby dobře připraví a předvede to nejlepší, čeho bude schopen, zdravotně limitován není a to je základ. Šanci má.
Reagovat
Martan1
Šanci nějakou má , půjde do zápasu klidnější i proto že by oba stejně narazili asi na Carlita který Zvereva porazí.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist