Venus: Bylo by skvělé postoupit do druhého týdne a zahrát si se Serenou

30. 6. 2015, 16:17
Rozhovory 1
Pětinásobná šampionka Venus Williamsová včera vstoupila do letošního Wimbledonu výhrou dvakrát 6-0 nad krajankou Brengleovou. Věřím, že mám šanci na úspěch. Bylo by skvělé projít do druhého týdne a zahrát si se Serenou, řekla po úvodním utkání Američanka, jež by na sestru Serenu mohla narazit ve čtvrtém kole.
Profily hráčů
Venus Williamsová

První zápas jste zvládla velmi rychle a se svým výkonem jste musela být spokojená. Všechno fungovalo výborně, nemyslíte?
Ona se za poslední rok hodně zlepšila, je to velký talent. Já jsem předvedla dobrou hru a dokázala jsem vyhrát důležité momenty, což bylo klíčové. Jsem ráda, že jsem první zápas zvládla. Nemyslím si, že soupeřka hrála špatně, ale já jsem se soustředila na sebe a to zafungovalo.

Ve Wimbledonu startuje již poosmnácté. Máte pocit, že zrovna tady máte největší šanci uhrát velký výsledek?
Nemyslím si to. Mám pocit, že mám šanci i jinde. Wimbledon je pro mě osobně zvláštním místem, ale šanci mám určitě i na jiných turnajích.

Ve čtvrtém kole můžete narazit na sestru Serenu. Jak moc zvláštní by to pro vás tady ve Wimbledonu bylo?
Bylo by skvělé, kdybych dál hrála dobrý tenis a probojovala se až do druhého týdne, kde bych narazila na sestru.

Už několikrát to vypadalo, že vůdčí roli převezmou hráči a hráčky z mladší generace. Vy jste tu ale teď vyhrála dvakrát 6-0 a do druhého kola postoupil například i Tommy Haas, nejstarší muž v pavouku letošního Wimbledonu. Čím to je, že starší hráči nyní dokážou konkurovat těm mladším déle a déle, že jsou i ve starším věku pořád ve světové špičce?
Nevím, jak je to u ostatních, vím ale, jak to mám já. Tenisu miluju a snažím se každý den pracovat na sto procent. Myslím si, že tenisté mají v dnešní době více možností a i díky tomu mohou hrát déle, než tomu bylo v minulosti. Je to výborná práce a já si to i po těch letech moc užívám.

Vaše sestra Serena nedávno řekla, že trávu nemá moc v oblibě. Už několikrát Wimbledon vyhrála, ale prý se na trávě necítí úplně nejlépe. Bylo to poměrně překvapivé to od ní slyšet, jak to máte vy?
Když se mě někdo ptá, jaký je můj oblíbený povrch, tak dávám také přednost tvrdému povrchu. Je to spíše o tom, že jsme obě se sestrou na tvrdém povrchu vyrostly, takže se na něm cítíme nejlépe. Obě jsme na trávě dosáhly velkých výsledků, to ano, ale kdybychom si měly vybrat, zvolíme raději kurty s tvrdým povrchem. Není to ale o tom, že bychom trávu neměly rády.

Vzpomenete si na svůj první zápas na trávě?
Prohrála jsem? (smích)

Ne, vyhrála jste. Bylo to v roce 1997 v kvalifikaci na turnaj v Eastbourne a vyhrála jste dvakrát 6-0. Ani teď si nevzpomenete?
Po tolika letech si na ten zápas už nepamatuju, ale určitě jsem si to užila.

Jak hodnotíte počínání Sereny, pro kterou je letošní rok znovu velmi úspěšný? Má nakročeno k překonání rekordu v počtu vítězství na turnajích velké čtyřky, mluvíte o tom spolu? Co pro vás její úspěchy znamenají?
Já si nemyslím, že potřebuje nějaké moje rady. Nepotřebuje rady od nikoho, protože už je sama v pozici, kdy by mohla radit ostatním. Všichni se ji snažíme maximálně podporovat. Ví, že v nás má velkou oporu. Je úžasné, co všechno dokázala.

Jak vidíte vy její šance na překonání onoho rekordu Steffi Grafové?
Ta šance je opravdu hodně velká, ale i tak je to pořád daleko, i když se to nezdá.

Po dlouhé době nastoupíte tady v Londýně po boku Sereny i do čtyřhry, těšíte se?
Dlouho jsme teď čtyřhru nehrály, ale těšíme se. Chceme hrát v Riu příští rok, takže musíme odehrát nějaké dobré zápasy. Snad se nám bude dařit. Není jisté, že se nám povede se kvalifikovat, ale chceme se o to pokusit.

TenisPortal.cz, wimbledon.com

Komentáře

1
Přidat komentář
FulnekUltras
by mělo jistě velký šmrnc - a jednoznačně bych v něm přál Venus.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist