Venus maká na kurtu, v kanceláři i ve škole. A myslí na olympiádu v Tokiu 2020!

30. 11. 2017, 12:54
Aktuality 2
Po úspěšné sezoně se Venus Williamsová v 37 letech zdaleka nechystá do tenisového důchodu. Letos si zahrála finále Australian Open, Wimbledonu i Turnaje mistryň a rok zakončila na pátém místě světového žebříčku, proto plánuje i start na šestých olympijských hrách za tři roky v Tokiu.
Profily hráčů
Venus Williamsová

Sedminásobná grandslamová vítězka se zúčastnila olympiád v Sydney 2000, Aténách 2004, Pekingu 2008, Londýně 2012 a Riu de Janeiro 2016. Odvezla si z nich celkem pět medailí: čtyři zlaté a jedno stříbro.

Třikrát vybojovala zlato v deblu s mladší sestrou Serenou a při své premiéře v Sydney ovládla dvouhru. Stříbro získala před rokem v Riu ve smíšené čtyřhře s Rajeevem Ramem.

V současnosti, kdy se její sestra Serena věnuje mateřským radostem, drží prapor Williamsových stále vysoko. Je pátou hráčkou světa a sní o tom, že si zahraje i na olympijských hrách v Tokiu 2020.

"Nemám v úmyslu brzy skončit. Zdá se, že Tokio je na obzoru. Není to divočina? Chtěla bych kvůli tomu vydržet," řekla Williamsová časopisu Entrepreneur. V příští sezoně se bude na kurtech se Serenou znovu potkávat, vítězka 23 grandslamů uvažuje, že se po zářijovém porodu dcery vrátí už na lednovém Australian Open.

Venus v současnosti tráví čas na kurtech, na nichž se připravuje na novou sezonu, ale i v kanceláři a ve školní lavici. Bývalá světová jednička se věnuje své vlastní módní značce EleVen by Venus a firmě zaměřené na interiérový design V-Starr. A právě v oboru designu se zdokonaluje jako studentka.

"V poslední době jsem se snažila najít způsob, jak se zdokonalit a nezbláznit se z toho. Konečně jsem se naučila, o čem ta škola je. Musím si z ní vzít to nejlepší a využívat svůj čas moudře. Vždy jsem do toho dávala svou tenisovou mentalitu - tedy dokonalost, dokonalost a dokonalost," dodala Venus.

Sezonu 2018 Venus odstartuje v Sydney, kde si finalistka z roku 1998 zahraje turnaj WTA po dlouhých devatenácti letech.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

2
Přidat komentář
Fandina
To je jako ten celkem černohumorový vtip, měli jsme tak starou babičku, že jsme ji museli odstřelit. Ale vážně. Venus nejen poslední dobou opět stoupá na žebříčku, ale také ji to moc sluší. Tak přeji ať se daří a všechno vyjde.
Reagovat
Krisboy
Hodně štěstí, Vee. Přeju ti, ať ti to Toukijou vyjde. Šesté hry v řadě, dvacet let rozpětí, to bude asi rekord, ne?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist