Verdasko i Berlocq v Bastadu dohráli, o titul si zahrají Sousa a poprvé i Cuevas

12. 7. 2014, 18:43
Aktuality 2
Favoritům se dnes na antuce ve švédském Bastadu nedařilo. V semifinále končí obhájce titulu Carlos Berlocq, jenž prohrál s pátým nasazeným Joaem Sousou, i třetí nasazený Fernando Verdasko, který nestačil na Pabla Cuevase. O titul si tak zahrají právě Portugalec Sousa a premiérově i Uruguayec Cuevas.
Joao Sousa

Sedmý nasazený Carlos Berlocq titul na antuce ve švédském Bastadu neobhájí. Argentinec dnes prohrál semifinálový zápas s pátým nasazeným Joaem Sousou. Portugalec zvítězil 3-6 6-4 6-4 a znovu si tak vylepšil své letošní antukové maximum.

Sousa na sedmi předchozích turnajích na antuce vypadl již v prvním kole, předtím v Casablance vyhrál jeden zápas a na turnaji v Riu de Janeiru došel do čtvrtfinále. Ve Švédku se mu však při premiérové účasti daří a zahraje si tak o druhý titul v kariéře, ten první získal minulý rok na turnaji v Kuala Lumpur.

Jeho finálovým soupeřem bude Pablo Cuevas, jenž dnes v semifinále vyřadil třetího nasazeného Fernanda Verdaska, kterého porazil 7-6 6-3. Uruguayec, jenž je momentálně až 111. tenistou světa, si v osmadvaceti letech zahraje finále turnaje ATP vůbec poprvé v kariéře.

"Byl to těžký zápas, ale s tím jsem počítal. Hráli jsme spolu už letos na Roland Garros, kde jsem bohužel prohrál v pěti setech, o to víc jsem teď radši, že jsem mu to oplatil a vyhrál jsem," řekl po zápase Cuevas. "Myslím, že jsem hrál dobře, cítil jsem se uvolněně a nedělal jsem tolik chyb. Moc se těším na zítřejší finále, bude to něco nového, ale pokusím se zůstat koncentrovaný a pro výhru udělám maximum, i když vím, že to nebude lehké."

"Užívám si to tu a děkuju všem, kteří sem přišli a podporují nás, je tu moc příjemná atmosféra," pochválil diváky Uruguayec, kterého poslední dvě sezony trápilo zraněné koleno, s nímž musel i na operaci, proto neodehrál tolik zápasů. "Teď je to naštěstí už v pořádku, koleno necítím, nebolí mě a to je to hlavní. Jsem šťastný, že můžu zase hrát," řekl ke zranění Cuevas, jenž byl v roce 2009 už i 45. tenistou světa.

Výsledky - Bastad (antuka, dotace 485.760 eur):
Dvouhra - semifinále:
Cuevas (Urug.) - Verdasco (3-Šp.) 7:6 (8:6), 6:3
Sousa (5-Portug.) - Berlocq (7-Arg.) 3:6, 6:4, 6:4

Komentáře

2
Přidat komentář
martinek37
Janowicz < Grigor
Lu =< Tomáš
Můra > Sousa
Južný =< Seppi
Beneteau > Ward
Marinko < Izzy
Sam >= Tommy
Verdasco =< Cilic
Fabio >= Hewitt
Venca < Roger
Kohli =< David
Steve >= Ernesto
Milos > Ginepri
Agut >= Gael
Reagovat
martinek37
Janowicz=Gael
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist