Veselý na antuce na Sardinii ve čtvrtfinále nestačil na Djereho

16. 10. 2020, 11:32
Aktuality 6
ATP SARDINIE - Jiří Veselý na novém antukovém turnaji ATP na Sardinii další vítězství nepřidal. Nejlepší Čech v žebříčku ve svém prvním čtvrtfinále od únorového triumfu v Puné prohrál s Laslem Djerem, proti kterému si nedokázal vypracovat jediný brejkbol. Vítěz loňského podniku v Rio de Janeiru bude o své druhé kariérní finále na turnajích ATP bojovat s domácím teenagerem Lorenzem Musettim.
Profily hráčů
Jiří Veselý (© AFP)

Jiří Veselý před koronavirovou pauzou po více než pěti letech slavil triumf na hlavním okruhu a na novém antukovém podniku na Sardínii, který je poslední letošní antukovou akcí na ATP Tour, poprvé od únorového zisku titulu v indickém Puné postoupil do čtvrtfinále turnajů ATP.

Nejlepší Čech v žebříčku si nejprve poradil s Kamilem Majchrzakem, poté vyřadil domácí nasazenou pětku Lorenza Sonega a připsal si premiérový skalp hráče Top 50 od loňského Wimbledonu. Jenže dalšího vítězství už se nedočkal, v dnešním čtvrtfinále prohrál dvakrát 4-6 s Laslem Djerem.

Proti Srbovi si za celý zápas, jenž trval necelou hodinu a půl, nedokázal vypracovat jediný brejkbol a za stavu 2-2 v obou setech čelil jednomu brejkbolu, který Djere využil.

Bývalý 27. a aktuálně 74. hráč světa Djere bude v sobotu útočit na své druhé finále na hlavním okruhu. To jediné předchozí loni na antukovém podniku ATP 500 v Rio de Janeiru přetavil v triumf. Jeho semifinálovým soupeřem bude domácí teenager Lorenzo Musetti.

Musetti na domácím antukovém podniku znovu vylepšil své maximum na hlavním okruhu. Osmnáctiletý Ital ve svém prvním čtvrtfinále na turnajích ATP bez ztráty setu přehrál 6-2 6-4 Yannicka Hanfmanna, přestože ve druhé sadě prohrával už 0-4.

Marco Cecchinato po obratu porazil 4-6 6-1 6-1 jediného nasazeného čtvrtfinalistu Alberta Ramose. O první finále na turnajích ATP od loňského únorového triumfu na antuce v Buenos Aires si domácí hráč zahraje s Danilem Petrovičem.

28letý Srb Petrovič na Sardinii nahradil nasazenou jedničku Fabia Fogniniho, který měl pozitivní test na covid-19, a byl nasazen rovnou do druhého kola. Jediná výhra mu tak stačila k postupu do prvního čtvrtfinále turnaje ATP, v něm dnes navíc přidal vítězství 7-6 6-1 nad Argentincem Federicem Delbonisem a prodral se tak již mezi kvarteto nejlepších.

• ATP 250 SARDINIE •
Itálie, antuka, 271.345 eur
páteční výsledky (16. 10. 2020)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Djere (Srb.) - Veselý (ČR) 6-4 6-4
Cecchinato (It.) - Ramos (4-Šp.) 4-6 6-1 6-1
Musetti (It.) - Hanfmann (Něm.) 6-2 6-4
Petrovič (Srb.) - Delbonis (Arg.) 7-6(3) 6-1
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

6
Přidat komentář
Fransoas
Bohužel nepotvrdil to,že se chce vrátit na stejnou úroveň jako před tím.Pravděpodobně to může být čím dál těžší.
Reagovat
darek.vrana
Před čím? Čtvrtfinále 250 byl pro něj vždycky slušný výsledek.
Reagovat
Fransoas
Někde jsem zaznamenal,že má slabší kondičku.Je možné,že toto může být bariéra pro lepší výsledky.
Reagovat
darek.vrana
Jeho hlavní bariéra je hlava, Jirka je nervák a není vítězný typ.
Reagovat
Krisboy
Hlava ho brzdila vždycky a poslední dobou se k tomu přidala ještě nadváha. Takže J1rka v každém zápase čelí ne jednomu, ale hned třem soupeřům. To neni žádná sranda.
Reagovat
FulnekUltras
Gesundheit vor allem
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist