Veselý padl v bitvě s Mayerem. Nadal v Paříži odstartoval cestu za desátým titulem

26. 5. 2015, 15:31
Aktuality 157
Potřetí za sebou neprošel na grandslamovém turnaji přes první kolo Jiří Veselý. Jednadvacetiletý český tenista, který se po úvodním duelu rozloučil vloni na US Open i na letošním Australian Open, dnes sice čtyři hodiny bojoval s Leonardem Mayerem, nakonec ale třiadvacátému nasazenému hráči podlehl v pěti setech.
Jiří Veselý

Jiří Veselý svůj poslední zápas s Leonardem Mayerem vyhrál loni v Casablance ve dvou setech a i dnešní utkání odstartoval lépe. Český tenista sebral Argentinci hned první podání, sám si v úvodním setu dokázal pohlídat všechny servisy a díky dalšímu brejku vyhrál sadu 6-3.

Ve druhém dějství Mayer Veselému rychlý brejk oplatil, ale přestože 41. hráč světa dokázal ztrátu podání dvakrát smazat, ve zkrácené hře uspěl argentinský hráč. Ten pak v dalším setu suverénně podával a díky dalšímu brejku za stavu 3-2 začal utkání otáčet.

Veselý nezpanikařil, ve čtvrté sadě podával suverénně a těsně před tie-breakem poslat zápas do pátého setu, ale ten už patřil 23. nasazenému hráči. Mayer od stavu 1-2 získal pět her v řadě a po čtyřech hodinách zvítězil 3-6 7-6 6-3 5-7 a 6-2.

Nadal na úvod neztratil set
První zápas na letošním French Open má po dnešku za sebou devítinásobný vítěz turnaje Rafael Nadal. Jeden ze dvou největších favoritů Roland Garros si na úvod poradil s domácím mladíkem Quentinem Halysem, kterého porazil za necelé dvě hodiny.

Nadalovi, který je letos v Paříži až šestým nasazeným hráčem, nedělal 296. tenista světa vážnější problémy. Za stavu 4-1 si Španěl dovolil jedinou slabší chvilku, když při vlastním podání dovolil soupeři snížit, ale zbytek utkání už ovládl. V dalších dvou setech stačil Nadalovi vždy jeden brejk k tomu, aby si ve třech setech připsal svou 67. výhru na Roland Garros.

"Hrál agresivně a riskoval," řekl Nadal na adresu osmnáctiletého soupeře, který si připsal 52 nevynucených chyb. "Takhle dnes hráči hrají - rychleji a tvrději, protože se pořád snaží o vítězné údery. To ale znamená, že dělají víc chyb," doplnil a ke svému výkonu dodal: "Mohl by být lepší. Snažím se na něm pracovat, není tak stabilní jako v minulosti. Údery obecně nemám tak konzistentní, ale tak to v tenise chodí: je potřeba zvládnout těžké chvíle." 

V dalším kole čeká obhájce titulu krajan Nicolás Almagro, který si ve čtyřech setech poradil s Ukrajincem Alexandrem Dolgopolovem.

Roli hlavního favorita po Nadalovi převzala světová jednička Novak Djokovič a první kolo také zvládl bez problémů. Finského veterána Jarkka Nieminena srbský tenista porazil 6-2 7-5 6-2 a vykročil za zkompletováním kariérního grandslamu. Z Paříže totiž titul nemá, finále hrál Djokovič dvakrát.

Výsledky - French Open - muži (antuka):
Dvouhra - 1. kolo:
Mayer (23-Arg.) - Veselý (ČR) 3:6, 7:6 (8:6), 6:3, 5:7, 6:2
Djokovič (1-Srb.) - Nieminen (Fin.) 6:2, 7:5, 6:2
Nadal (6-Šp.) - Halys (Fr.) 6:3, 6:3, 6:4
Ferrer (7-Šp.) - Lacko (SR) 6:1, 6:3, 6:1
Čilič (9-Chorv.) - Haase (Niz.) 6:2, 6:4, 6:2
Sock (USA) - Dimitrov (10-Bulh.) 7:6 (9:7), 6:2, 6:3
Anderson (15-JAR) - Smyczek (USA) 6:4, 6:4, 6:2
Isner (16-USA) - Seppi (It.) 7:5, 6:2, 6:3
Gasquet (20-Fr.) - Gigounon (Bel.) 6:3, 6:4, 6:0
Almagro (Šp.) - Dolgopolov (Ukr.) 6:3, 2:6, 6:4, 7:6 (8:6)
Sousa (Portug.) - Pospisil (Kan.) 6:3, 7:6 (7:5), 6:1
Lu Yen-Hsun (Tchaj-wan) - Kavčič (Slovin.) 6:7 (4:7), 6:1, 6:1, 7:5
Janowicz (Pol.) - Hamou (Fr.) 6:7 (4:7), 6:3, 6:4, 6:4
Gimeno-Traver (Šp.) - Souza (Braz.) 7:6 (7:5), 6:4, 6:4
Chardy (Fr.) - Berrer (Něm.) 4:6, 6:3, 6:4, 6:4

Arnaboldi (It.) - Duckworth (Austr.) 4:6, 6:7 (5:7), 7:6 (7:4), 7:6 (7:2), 6:0

Almagro (Šp.) - Dolgopolov (Ukr.) 6:3, 2:6, 6:4, 7:6 (8:6)
Berlocq (Arg.) - Marčenko (Ukr.) 4:6, 3:6, 6:3, 7:5, 6:2
Carreňo (Šp.) - Estrella (Dom. rep.) 6:3, 6:1, 6:0
Čtyřhra - 1. kolo:
Albot/Rosol (Mold./ČR) - Michon/Mina (Fr.) 6:2, 6:3
pva, TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

157
Přidat komentář
smazaný uživatel
Neni to poprve, kdy poradatele grand slamu usili podminky, aby to vahral nekdo z trojice nadal, djoker ci murray. Naposledy na us open zrychlili povrchy a vyhral to cilic proti Nishimu. Komercne propadak, tak se ostatni snazi neudelat stejnou chybu
Reagovat
Jan
Proto by bylo prima, kdyby jim např. Berdych natrhl p*del. Sice se to nestane, ale bylo by to fajn.
Reagovat
spaniel
Nole se vyjádřil k Nadalovi a Bernardesovi

https://mobile.twitter.com/raulfiber/status/603258405168553984
Reagovat
Denis92
Ono je to hlavne chyba zo strany ATP, ze nieco take Nadalovi povolili. Odstavit rozhodcu zato, ze dodrziaval pravidla, ktore su dane od ATP je smiesne a vlastne idu sami proti sebe..ako sa budu citit ostatni rozhodcovia? Zrejme budu voci Nadalovi zase o nieco tolerantnejsi, pretoze sa budu obavat toho aby nedopadli podobne ako Bernardes.
Reagovat
slacker
A ako dopadol? Nesmi piskat zadne zapasy na RG nebo jen ty Nadalovo?
Reagovat
Denis92
Pokial sa nemylim, tak len Nadalove.
Reagovat
slacker
No a z tohodle se maji ostatni rozhodci predpos-rat? Smesne
Reagovat
Denis92
Smiesne je to, ze niekto je potrestany zato, ze si robil svoju pracu spravodlivo a nie vinnik Nadal, ktory porusuje pravidla ATP.
Reagovat
slacker
"Zrejme budu voci Nadalovi zase o nieco tolerantnejsi, pretoze sa budu obavat toho aby nedopadli podobne ako Bernardes"
To neni predposrannost?
Reagovat
Denis92
Aka predposranost? Proste sa mozu obavat toho, ze dopadnu rovnako ako Bernardes ked budu striktne dodrziavat pravidla..
Reagovat
slacker
Vubec sem nepochopil "strasnost" toho trestu ktereho by se meli bat ostatni rozhodci. On dostal nejakou pokutu nebo kazensky trest, nebo byl prerazen na podradnou nebo spatne placenou praci?
Reagovat
Denis92
Napr. to ze nebude moct rozhodovat "velke zapasy" na RG akym budu napr QF Djokovic Nadal, ci pripadne semifinale alebo finale, ak v nom bude hrat Nadal. Prave tieto zapasy su odmenou pre tich najlepsich rozhodcov zato, ze dobre odvadzaju svoju pracu. Podla teba je to v poriadku?
Reagovat
slacker
Reseni je Nadala zariznout v druhem kole :_DD
Reagovat
slacker
A pochybuju ze jeden hrac muze "vetovat" vice rozhodcich najednou. Opravdu nevidim jediny duvod proc by si nejaky rozhodci musel davat vetsi "bacha".
Reagovat
smazaný uživatel
Celé je to na hlavu postavené. Nevím například o tom, že by si Federer byl stěžoval na výkon rozhodčího Mouriera na TM, kde to bylo opravdu strašlivé (opakované hrubě chybné opravy správných hlášení na čarách) a ke stížnostem byl rozhodně důvod. Tady si Nadal stěžoval na výkon rozhodčího, který naopak přesně dodržoval pravidla ... a to by podle Nadala mělo být špatně.
Reagovat
smazaný uživatel
A mimochodem na GS do toho stejně nemá co mluvit ATP, nejsou to její turnaje, byť se body započítávají do žebříčku ATP.
Reagovat
SwissMaestro
Paráda, že se k tomu Djokovič vyjádřil!
Reagovat
Hypertac
Ten srbsky spratek uz nevi jak Rafu rozhodit, tak zkousi cokoli. Pri jeho letosni forme to nema za potrebi. Doufam, ze to nevyhraje jako vzdy.
Reagovat
VlS
ten srbský spratek má pravdu a Rafa si za tohle zaslouží jen opovržení
Reagovat
Hypertac
Hođ se rybam!
Reagovat
panzer.dragon
pokud je atp nakloněná takovýmu čachrování s rozhodčíma tak by bylo parádní kdyby se rozhdočí na rg dohodli a oznámili, že nadalovi nebude pískat nikdo z nich :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Vezme to Eva Asderaki a ukáže Nadalovi, zač je toho loket :-D
Reagovat
SwissMaestro
Ta je výborná!
Reagovat
Grigor_Murray
Každopádně od Noleho vynikající mediální taktika, Rafík z toho bude nervózní
Reagovat
Denis92
To naozaj Babolat vyrobil take pomale a tazke lopticky, aby tak pomohli Nadalovi? To by bolo dost smutne, ak by to bola pravda..
Reagovat
smazaný uživatel
Komerční logiku by to mělo, když Babolat Nadala sponzoruje a chce ho tedy udržet na turnaji (a tedy i před kamerami) co nejdéle. Ale jestli je to pravda, těžko říct.
Reagovat
dappe
Neřekl bych, že pomalé míčky jsou pro Nadala v současnosti až taková výhoda, možná i naopak.
Reagovat
smazaný uživatel
Vyhoda to je, proto ze on uz neni rychly co byval. Cilem babolatu je, aby nevypadl pred QF . Pokud by tam nenavezli tuny antuky a nedali olovene micky, rafu by pravdepodobne jiz ve 2 kole vypraskal Almagro. On vi ze Noleho jen tezko porazi
Reagovat
Amputace
Zase nepřeháněj. Chápu, že nenávist k Rafovi může být hořká a smysly zatemňující, ale Almagro v současné formě by ho skutečně nevypráskal, ani kdyby hráli na nejrychlejší možné antuce. Navíc jestli jsi viděl pár Rafových letošních zápasů, tak víš, že v pohybu je ten nejmenší jeho problém.
Reagovat
spaniel
http://oi62.tinypic.com/o7oojd.jpg

Momentální stav. Docela zajimave.
Reagovat
smazaný uživatel
Ak Jack zvládne ešte dvoch súperov, tak si to s Rafom može porovnať naživo..Ale neverím, že sa dostane cez Robreda a ešte menej verím, že zopakuje dnešný výkon..
Reagovat
spaniel
Jack hraje docela dobre uz delsi dobu, stabilizoval se a rozhodne neni bez sanci. Sam jsem zvedavy.
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa mal dnes veľmi solídneho súpera, myslím, že z toho zasrana niečo bude. Nadal hral veľmi obstojne, myslím, že na krátky výpadok v prvom sete to môžeme považovať za uspokojivé. V druhom kole bude mať zrejme najťažšieho súpera cestou do štvrťfinále..
Reagovat
smazaný uživatel
To tady čtu pomalu každý druhý den, že něco z někoho bude a vždy je to někdo jiný. Zpravidla když někdo under 20 nedostane předpokládaného kanára, ale uhraje pár gemů navrch. Trochu bych s těmito predikcemi brzdil, aby se to nedevalvovalo, jako se to povedlo v minulém týdnu jistému uživateli s pojmem legenda.
Reagovat
smazaný uživatel
Ja som celkom triezvy v hodnoteniach..Verím Kyrgiosovi, Coricovi, Thiemovi..Veselému, Kokkinakisovi a Zverevovi zas nie...Tohto Francúza som videl prvýkrát a myslel som, že tam bude len do počtu a naozaj ma prekvapil kvalitou základných úderov, servis, FH, BH..Na svoj vek veľká kvalita..Samozrejme, inak sa hrá, keď sa nemá, čo stratiť a inak, keď sa "musí" vyhrať..Psychická odolnosť dnes preverená nebola, ale herná stránka áno..Veď kukni záznam, práve ide na Eurosporte..
Reagovat
spaniel
Ja verim Thiemovi, protoze je strasne motivovaný a bere to vazne. V tomto nevim, co si myslet o Kyrgiosovi, ktery ma obrovsky talent, ale v tomto se mne zda slabsi. Coric mne bojovnosti připomíná Rafu, ale nevidim tam uderovy talent, jen pohybový. Treba se to zmeni. Libi se mne jeste Rublev a jsou velke ódy na Tiafoeho, ale videl jsem jen 3 zapasy, 2 challengrove a posledni na RG proti Klizanovi.
Reagovat
spaniel
Tvl, to je diskuse. Level mateřská školka. Tolik nesmyslu jsem davno nečetl.
Reagovat
Grigor_Murray
Tak se přidej, období vzdoru už máš snad za sebou,nebo ne?
Reagovat
Davor1
Ide to tu do kopru, stále viac a viac...
Reagovat
Grigor_Murray
Tak pořád lepší tohle než neustálé urážení Fandiny, který stejně nikam nevede
Reagovat
smazaný uživatel
Fandím mu, coby herního dvojníka R.F., ale bohužel si myslím, že na jeho úroveň nikdy nevystoupne, začíná přešlapovat na místě- jsem král úderů a kdo je víc?
Reagovat
Grigor_Murray
Tak na Rogera NIKDY a NIKDO nedosáhne, takový člověk se rodí jednou za 1000 let, líbí se mi,že srovnávají Grigyho s tenisovou legendou, ale jak říkáš, na něj asi nepošáhne. :(
Reagovat
smazaný uživatel
Fedrer je legenda,to je jasné,ale jsou jiní,kteří představují nejdokonalejší úroven tenisu.Federer měl své časy,kdy ta konkurence nebyla ještě tak velká,jako je dnes(můj názor)
Reagovat
Grigor_Murray
Tak No0e určitě NE :)
Reagovat
smazaný uživatel
A kdo teda? Nole jednoznačně dominuje poslední roky.
Reagovat
Grigor_Murray
Poslední roky?
Spíš jen závěr minulé a současnou sezónu
Možná 2011 :)
Reagovat
smazaný uživatel
2011 to byla brutální dominance,a letos to bude možná ještě lepší.Nekompromisní výkony,to Federer už nedokáže.
Reagovat
Grigor_Murray
Federer to dokázal několik let v kuse, ten už nemusí nic dokazovat, už může jen překvapit
Reagovat
smazaný uživatel
To jo,ale letošní RG by jsi Nole fakt zasloužil,i když to bude mít těžké.,,
Reagovat
gigin
Djokovic 2011 - do USO. Pak šlus. Aj kanára dostal od Nishiho. 2012 bylo možná lepší, jak 2011.
Reagovat
smazaný uživatel
Oproti minulým rokům to byl velký vzestup,letos je to ale fakt nadějný.PS:Docela jsem zvědav na Gulbise a jeho obhajobu semifinále,jen aby zítra už nebalil :D (myšleno ve srandě)
Reagovat
gigin
Jasně, že 2011 byl obrovský zlom.

Gulba - uvidíme. Mahuta by měl snad dát.
Reagovat
smazaný uživatel
To jo, ale je to domácí hráč a publikum zrovna Gulbise nemá v oblibě.
Reagovat
gigin
To dá :)
Reagovat
smazaný uživatel
Nevíš,kdo by ho čekal dál.Já vím,že je tam někdo už lepší.
Reagovat
gigin
Asi další Francouz :) Buď Gillou nebo Kližko.
Reagovat
janek_da
dva mínusy jsou plus
Reagovat
slacker
V tenisu zadne legendy nejsou a nikdy nebyli
Reagovat
Grigor_Murray
A kdo je podle tebe legenda? typ (Michal David) :)
Reagovat
slacker
John Lydon
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to jo :)
Reagovat
Grigor_Murray
Tak Sex Pistols mám taky rád, ale že by byl legenda, každý má na to asi jiný pohled
Reagovat
smazaný uživatel
Mě se teda Sex Pistols moc nelíbí :)
Reagovat
Amputace
Hudebně je to samozřejmě naprosto o ničem. Jde spíše o kontext a dobu.
Reagovat
smazaný uživatel
To jo.
Reagovat
slacker
John Lydon neni moji legendou kvuli Sex Pistols.
Reagovat
Grigor_Murray
Drogy?
Reagovat
slacker
Jaky?
Reagovat
Grigor_Murray
Tak říkalo se to
Reagovat
slacker
Na ty byl expert jiny clen
Reagovat
Grigor_Murray
Tak proč idol, když ne kvůli drogám ani pistolím
Reagovat
Grigor_Murray
legenda
Reagovat
slacker
Co treba kvuli nazorum a postojum?
Reagovat
Grigor_Murray
Tak já Johna až zas tak dobře neznám, jaké názory?
Reagovat
slacker
O pocitacovych hrach, o kralovne a kralovstvi a tak podobne :-D .. hlavne o skutecne svobode
Reagovat
Grigor_Murray
Ok, každý máme své legendy, já třeba mám rád The Police(Sting,Summers,Copeland), solo Sting už se mi moc nelíbí, ale Police jsou boží
Reagovat
smazaný uživatel
Jsou. Třeba Jindřich VIII.
Reagovat
Amputace
Není trochu nanicovaté tvrdit, že na Federera NIKDY NIKDO nedosáhne? To je přece hloupost. Nic takového nemůžeš vědět a navíc je to velice nepravděpodobné. Jeho úspěšnosti už se dokázal přiblížit Nadal a pravděpodobně se jí přiblíží také Djokovič. A to jsou tenisté od Federera vzdáleni ani ne deset let. Třeba dalších deset nebo dvacet let může být všechno jinak. Federer není Gretzky, kterému se zatím nikdo ani nepřiblížil.
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal ho může vyrovnat, ale moc tomu nevěřím. RG ještě párkrát vyhraje, ale jinak bych mu věřil možná tak na USO. Na druhou stranu Federer může klidně přidat další Wimbledon, pořádný travař je dnes jen Murray a ten zrovna konzistentní není.
Reagovat
Amputace
O to ale nejde. Dost pochybuji o tom, že Federera NIKDY NIKDO nepřekoná, jak tvrdí Grigor, když k tomu měl blízko (minimálně co do počtu GS) už Nadal. Klidně se za deset let může narodit tenista, který vyhraje 20, ne-li víc GS, co my víme. Tyto oslavné výkřiky, že Roger je nejlepší a nikdo ho nikdy nemůže překonat, jsou prostě k smíchu.
Reagovat
smazaný uživatel
Jak to že o to nejde? Vždyť základní údery se hrají pořád stejně, i když teď se soupeří o efektivnost jednoručného, či obouručného b.h.
Reagovat
Amputace
A co to má společného s tím, co jsem napsal?
Reagovat
Grigor_Murray
Tak já bych se tak nesmál, to není jen o úspěchu, ale především o osobnosti,charisma, vlastnostem atd. Pochybuji silně,že se někdo takoví objeví. Možná bude někdo s 25 Grand slamy, ale s tenisovým srdcem,jako má Rog, už asi těžko. Tak třeba mladá generace- Gyros se chová jako rozmazlený naducaný parchant, Coric to samí, docela se mi zamlouvá Thiem, ale ten nemá to Rogerovské charisma. V moderní době už ani charisma nefrčí, teď jsou v módě našpulený ksichty po každém zkaženém míči, takže tak.
Reagovat
Amputace
Ale to jsou zase všechno otázky emocí - tenisové srdce, co to je? Kdo ho nemá a kdo ne? Jak to určuješ? Jsou to tvé dojmy, nic jiného. Gyrgios se chová jako fracek, není mu ještě dvacet, víš, jak se choval v té době Roger? Myslíš si, že to byl elegán z dnešních let? Ty se tady se mnou chceš přít o tom, že je možné, že Federera jednou někdo překoná? Opravdu chceš?

Rogerovské charisma - opět. Dojmy, emoce, které máš ty a jiný třeba vůbec ne. Na mě žádné rogerovské charisma nikdy nezapůsobilo. Nevadil mi, byl mi úplně lhostejný po celou dobu, co jsem ho viděl hrát. Tohle jsou řeči, nic jiného. Resp. tvé dojmy. Až nějaký tenista vyhraje 20 GS (a já jsem si téměř jistý, že ten den přijde), pochybuji, že se o něm řekne: "Hm, sice vyhrál 20 GS, ale tenisové srdce a charisma jako Roger nemá a mít nebude." Roger se právem zařadí po bok legend, po bok těch, kteří dominovali svým érám, ale zase z něho nedělejte Boha.
Reagovat
Grigor_Murray
Jo, jsou to moje dojmy, ale jsem o nich přesvědčený.
"Hm, sice vyhrál 20 GS, ale tenisové srdce a charisma jako Roger nemá a mít nebude.", krásně řečeno, přesně to si myslím.
Reagovat
Amputace
:D Ty si to myslíš a ještě ani nevíš, jak ten tenista, který třeba těch 20 GS vyhraje, bude vypadat. Třeba bude mít ještě větší tenisové srdce a bude ještě charismatičtější než Roger. Můžeš to vyloučit?
Reagovat
Grigor_Murray
Tak úplně vyloučit ne, ale je to dost pravděpodobný, že v dnešní době se už nikdo takoví nenajde, lidstvo je moc sebevědomé, lidí se zdravou pokorou už moc není.
Reagovat
Amputace
Jsou dvě možnosti:
a) buď jsi troll.
b) Federera znáš osobně.

Jinak bys přece nemohl tvrdit, že je Federer člověk se zdravou pokorou. Jak jsi na to přišel?
Reagovat
Grigor_Murray
z projevu na kurtu, nekoukám se jenom na výměny, ale i na to, co se děje kolem kurtu a na rozhovory, takže odtud (a i b jsou správně) :)
Reagovat
Amputace
Takže F. znáš osobně?
Reagovat
Grigor_Murray
Jo, jsme kámoši :) (ale jenom někdy)
Nej kámoši jsou Andy a Grigy.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale přece tady jde i o kvalitu hry, pohyb a způsob provedení úderů! Proboha, jak můžeš učit děcka hrát např. podle Rafy?
Reagovat
Amputace
Já nikoho nic neučím.

Nicméně toto je čistě estetická kvalita, otázka subjektivního vnímání. Kdyby to každý viděl jako ty, má Federer 100% tenistových fanoušků na své straně.

Dokonalé provedení úderů a pohyb má například i Djokovič, pohyb má navíc na ještě zcela jiné úrovni, než ho kdy měl Roger. Jediné, co mu oproti Federerovi výrazně chybí, je hra na síti. Je příkladem dokonale komplexního tenisty (až na tu hru na síti). A to je o pouhých šest let mladší než on. Gretzkyho rekordům z osmdesátých let se dodnes nikdo ani nepřiblížil, tedy už více než třicet let. Pokud by tedy o něm někdo napsal, že zůstane navždy nepřekonán, rozhodně by mě to neiritovalo tolik, jako když něco takového někdo prohlašuje o Federerovi, jemuž se jeden tenista přiblížil ještě během jeho kariéry a druhý se mu zřejmě brzy přiblíží.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ono u Gretzkyho je ještě ten problém, že tehdy byl hokej odlišný sport. Když zápas neskončil 6:5, bylo to překvapení. Zkrátka tehdy byla soutěž daleko ofenzivnější, gólmanem býval zpravidla hráč, který neuměl dobře bruslit, a tak ho postavili do branky, trenéři golmanů neexistovala, taktika obrany se vesměs nerozebírala, gólmani měli menší betony. Jen tak pro zajímavost jsem se podíval a v sezoně, kdy udělal Gretzky bodový rekord tak mělo 20 hráčů (!) alespoň 90 bodů. Dokážeš si to představit dneska, že by to tak bylo. Ano na svou dobu byl velmi dominantní, ale že by byl úplně neotřesitelný nejlepší hráč historie, to je těžko říct.
Třeba jeho gólový rekord klidně může ohrozit Ovečkin, kterému je momentálně 28 let a má teď zhruba o polovinu vstřelených branek méně, než Gretzky. Pokud mu vydrží forma a všechno se sejde, nebude od něj daleko. A to Ovce hraje v daleko náročnějších podmínkách než Gretzky. Málo se to říká, ale to, že vd nešní defenzivní NHL dá borec skoro v každé sezoně padesát a víc branek je naprosto fenomenální.
Reagovat
Amputace
Máš pravdu. Velice podobné je to ale i v tenise. Říci zkrátka o někom, že je neotřesitelně tím nejlepším (a že jím navíc NAVŽDY zůstane), je hloupost či naivita, nic jiného. Nic takového nelze tvrdit ze samotné podstaty toho, že sport se neustále vyvíjí a i jeho podmínky se mění. Roger je podle mě nejlepší hráč poslední generace, ale nejlepší hráč všech dob? Už jen to je diskutabilní. Navíc si vezmi, že zdaleka není v té poslední generaci tak dominantní jako jsou například Messi s Ronaldem v současné generaci fotbalu. Přece jen ten Nadal a (později) Djokovič udělali té jeho dominanci pěknou čáru přes rozpočet. Proto už jen o tom, zda je vůbec nejlepším hráčem posledních deseti let, se dá diskutovat, neřku-li zda je nejlepším hráčem vůbec. To jsou velikášské výkřiky, nic jiného.
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlasím, že říkat, že už se nikdo takový nenarodí, je hloupost. Věřím, že tenis ještě čeká dlouhá budoucnost a určitě se najde někdo, kdo se minimálně dostane na stejný level. Jak říká otřepané klišé: "nikdy neříkej nikdy."
Reagovat
smazaný uživatel
Nebo ne určitě, ale je to velmi pravděpodobné.
Reagovat
smazaný uživatel
17 GS mi nepríde ako niečo neotrasiteľné..Skutočný tenisový fenomén može vyhrávať GS pravidelne 12-15 rokov, ak mu zapasujú okolnosti, bude mať slabšiu konkurenciu a nepostrehne ho výraznejšie zranenie kľudne može atakovať 25GS..Toto číslo sa už bude ťažko prekonávať..
Reagovat
spaniel
Co je fenomén, kdyz ne Federer? 25GS, pises jako by to bylo kazdou chvili na dosah, pritom u legend je to cislo kolem 10. Nikdo nedominuje 12 let, muze byt ve špici, ale pokud to nebude casem hra robotu, je to nemozne. Myslim ze kolem 20GS je absolutni strop. Federer by ho mozna mel, nemít Nadala na antuce.
Reagovat
Roger_Federer
Hm..jak vime, ze za 70 let tech Gr.turnaju nebude 6?Cina a indie...napr??
Reagovat
Grigor_Murray
Tak si povíme za 30, 40 let, a uvidíme, kdo měl pravdu, a jestli někdo takoví bude za 100, 200 let,tak nám už to může být jedno. :)
Reagovat
Amputace
Přesně tak, povíme si za čtyřicet let, tak tady nevyhlašuj, že Federera NIKDY NIKDO nepřekoná. Jsou to řeči, které odporují kráse sportu jako takového - tedy že hranice se neustále posouvají.
Reagovat
spaniel
Venco, souhlas, jen by zajimalo, proc neni v top zebricku bodování vice hracu z ery Gretzkeho, kdyz to bylo tak otevřené. Nemyslim tesne za nim v závěsu, ale clovek by cekal, ze v prvni letce nikdo jiny ani nebude. Ja si myslim, ze Gretzky byl proste skutecne takovy frajer.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, psal jsem, že byl dominantní a bezesporu je nejlepší hráč historie, ale není to zas až tak neotřesitelné. Taky měl svého Nadala, který nebyl tak daleko, v podobě Lemiuexe. Škoda, že ho zastavily ty zranění, průměr bodů na zápas měl podobný (průměr gólů na zápas větší). Ale pravda, že já ho nepamatuju a třeba byl v jiné dimenzi i jinými atributy, než statistikami. Já tak soudím jen dle čísel. :)
Reagovat
smazaný uživatel
A štve mě, že nejlepší hráče historie ani nejlepší turnaj historie jsem nezažil. :D
Reagovat
spaniel
Nejlepsi turnaj historie? :D snad ne.
Reagovat
Amputace
Řekl bych, že ve svých nejlepších letech (v Edmontonu) žádného Nadala neměl (stejně jako ho neměl mimo antuku dlouho Federer). Do nějakého roku 88 naprosto dominoval světovému hokeji, nenapadá mě jednoznačnější dominance v dějinách sportu, než jakou v té době předváděl Gretzky. V podstatě sám dotáhl průměrný tým k zisku 4 SC. Jak píše spaniel, ani nejlepší hráči jeho éry se jeho statistikám ani nepřibližují, natož aby je ohrožovali. S Lemieuxem máš pravdu, jenže prece jen - byl o čtyři roky mladší než Gretzky, jejich top formy se tak úplně nestřetly. Gretzky v LA už je nesrovnatelný s tím z Edmontonu, byť stále zaznamenával výborné výsledky. Vlastně to dost připomíná situaci Federer-Nadal, což také nejsou úplně vrstevníci, takže se pořád vedou diskuze o tom, jakou byl vlastně Nadal Federerovi konkurencí v nějakých devatenácti nebo dvaceti letech. Lemieuxe zastavila zranění, ale to částě i Nadala, byť ne samozřejmě tak závažná, spíše to byly vrozené indispozice, takže toho odehrál podstatně méně než Federer a stejně Lemieux méně než Gretzky. Přesto si ale myslím, že ta Gretzkyho dominance v osmdesátých letech je naprosto, naprosto neotřesitelná.
Reagovat
Amputace
A jinak pravda, učit děcka hrát podle Rafy by nemělo žádný smysl, protože jeho styl je zcela unikátní, neopakovatelný a zcela nezaměnitelný. Například jeho provedení FH by se těžko někdo učil. To je styl, který sedí jen a pouze Rafovi.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to je pravda, kdyby moje děcka takhle chtěli hrát, asi bych jim musel doporučit jediný zákrok s končetinami- AMPUTACE!
Reagovat
Amputace
Vtpné, podobně vtipné, jako vaše domnění, že Roger je nadčlověk, kterého nikdy nikdo nemůže překonat. Asi jako když si lidé to samé mysleli o Borgovi nebo později o Samprasovi. Vždyť to byl přece také dokonalý gentleman, charismatický, s tenisovým srdcem.
Reagovat
smazaný uživatel
Já zase učím, základní údery jsou stále jen jedny od dob Roda Lavera!
Reagovat
smazaný uživatel
Základní údery jsou jen jedny, ale dají se hrát lépe nebo hůř. A například Nadal - mj. podle profesora Koláře - má špatný servis. Výsledkově se to třeba projevovat nemusí, ale projeví se to na zdravotních následcích.
Reagovat
Amputace
Opět ten starý známý mýtus. Už mi konečně někdo vysvětlete, jaký je - co se týče tenisové zátěže - rozdíl mezi Nadalem a například Djokovičem? Djokovičův pohyb je rovněž extrémní, jeho doklouzávání na hardu, roznožky, gumové pohyby, to si myslíš, že kloubům neškodí, potažmo čím to kloubům škodí méně než v Nadalově případu? Já bych ten argument bral, kdyby se Nadal dlouhodobě potýkal s problémy s ramenem, to by se dalo omluvit tím jeho nepřirozeně hraným FH. Nadal má ale prostě vrozené problémy, už v nějakých patnácti nebo šestnácti lety měl s koleny problém, což rozhodně není normální stav a nedá se vysvětlit ani mimořádnou pohybovou zátěží, která oproti jiným tenistův vůbec tak mimořádná není.
Reagovat
spaniel
Zakladni udery jsou stejne, ale provedeni se změnilo dost vyrazne s nástupem novych raket, vypletu a power baseline tenisu. V 70tych letech tezko nekdo hral topspin od zakladni cary.
Reagovat
Grigor_Murray
Mně vůbec nevadí, že Grigy dneska prohrál, ale nelíbí se mi, jakým stylem, úplně mi v tom chyběla jeho dravost, emoce, touha po vítězství atd. Trošku zklamání. Ve Queens clubu tu obhajobu bude mít těžkou, každopádně to vyhraje Andy nebo Grigy, to je jistá věc. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jistá věc bych tomu neříkal,ale mě Dimitrov zklamal.Tenhle rok to není ono.Chybí mu taková ta dravost se dostat dál.
Reagovat
Grigor_Murray
Tak Grigy zatím neoslňuje, ale času dost, Wawrinka začal až ve 28(9).:) Stejně si myslím, že to na trávě pořádně rozjede.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak minul rok už to rozjel na AO,letos zatím asi nic,ale uvidí se.
Reagovat
Grigor_Murray
Jo, to se uvidí, a doufám, že co nejdřív :)
Reagovat
r.Fever
Tvl, ten Lorenzi je ako mladý Steve Buscemi...
Reagovat
r.Fever
!
Reagovat
kada.tom
Noo, tak pro Grigora facka jako loni. Jack podal asi dobrej výkon, proti Grigorovi není lehký hrát. Takže Jackovi velká gratulace a Grigor se snad konečně vzpamatuje :-)
Reagovat
spaniel
Proti Grigorovi neni nutne hrat výborne, aspoň ne v posledni dobe. Ale Sock hral neskutecne, winner za winnerem.
Reagovat
kada.tom
to je pravda, v poslední době stačí standardní výkon, no snad se zlepší - a Jack hraje naopak poslední dobou hodně dobře a za to jsem rád :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jack.. Co jsem viděl, tak hrál hodně dobře.. :-)) Gratulace!!

Grigor.. Loni ho ta "facka" s Karlovičem probrala aspoň na travnatou sezonu, tak uvidíme letos.. Slabej jak papírek.. Roger musí jít.. Co bylo v jeho silách splnil a víc mu dát nemůže si myslím.. Grigor vypadá, že ho to štve tak jak hraje, ale absolutně s tím nic nedělá..
Reagovat
EllNino
:D Jack je prostě borec, parádička ! :)
Reagovat
mihate
Kým nezmení trénera a zabudne na Sharapku, nič sa nezmení a premrhá talent. Už veľa času na prebratie a rázny rez nemá. Škoda.
Reagovat
smazaný uživatel
Bude to znít jako klišé od fanouška Mashy, ale myslím, že ta Maria mu celkem v jeho kariéře pomohla.. Už jen to, že ho dostala do USA a on díky ní odešel z té tenisové akademie ve Švédsku, kde se naprosto zasekl a vůbec se neposunul se svojí hrou dopředu.. Přece jenom, co žije v USA s Marií, tak se trošku herně zvedl.. Co je s ní, tak má velké úspěchy, např. loni 3 tituly, SF na Wimbledonu.. I když takhle sezona je zatím bída bíd..
Reagovat
Oin
Myslíš Marfushu Hekjekkvíkovou?
Reagovat
spaniel
Dnes jsem vsadil jen na Arnaboldiho a Socka, prvni v 5 ale ze Sock bude az takhle válet jsem nečekal.

Grigorku Murray, kdy uz tomu Grigorkovi začne ta sezóna teda?
Reagovat
Grigor_Murray
Neboj se nic, na trávě všem vytře zrak :)
Reagovat
kada.tom
Noo, zápas Grigora s Jackem nesleduju, viděl jsem ten ten TB v 1. setu, ale teda Grigor, zdá se, na cestě z turnaje ven ...
Reagovat
Davor1
Juchůůůůůůůůůůůůůůů!!!
Dimitrov OUT už v 1. kole! To je fantazie :-)
Jsem moc rád, že to takto dopadlo :-))
Reagovat
kada.tom
:-)

jak jsem tu někde už psal - fandím oběma a budu rád za postup ať Jacka nebo Grigora :-)
takže tímto mě nenaštveš :-D ;-)
Reagovat
Vojtiik
tje vůl :DDd
Reagovat
Kozoroh
Z toho GOATka nebude mít radost :-P
Reagovat
smazaný uživatel
Škoda, ale aspoň ho uvidíme v Prostějově
Reagovat
ZerekSu
Jarko ohromný sympaťák.
Reagovat
smazaný uživatel
Jeden z největších sympaťáků na okruhu.
Reagovat
FandimRF
abyste se z něj nepokakali
Reagovat
kada.tom
Granollers/Lopez OUT už v 1. kole ... na to, že je to antuka, tak velký překvapení
Reagovat
Denis92
Aky Granollers? Ved hra zajtra s Rogerom. U Lopeza to az take prekvapenie neni..vypadol v 1.kole RG uz po 10x.
Reagovat
kada.tom
dneska se taky začala hrát čtyřhra a pár Granollers/Lopez jako 4. nasazení padli už v 1. kole
Reagovat
Denis92
Aha 4hra, tak to beriem spat.
Reagovat
spaniel
Musi si počkat na úplněk, pak to pujde.
Reagovat
Fandina
Je to škoda, moc nechybělo. Tak příště někoho nenasazeného a bude to. Držím palce Jirko pojď!!!
Reagovat
marta
Jirka nehrál špatně,bojoval.Měl opět smůlu na los :( Hodně štěstí v Prostejově :)
Reagovat
Jan
Budoucí Berdych se nepochlapil.
Reagovat
Oin
Když bylo Berďovi tolik co Veselkovi, vypadl na RG taky v prvním kole, pane Chytráku.
Reagovat
skott
to je pěkná blbost, v jeho věku už Berdych byl prakticky na všech GS v druhém týdnu, měl Masters titul, porazil světovou jedničku i většinu Top 10 hráčů...
Reagovat
Oin
Tak určitě. Já ale psal konkrétně o RG v roce 2007.
Reagovat
slacker
A proc si psal konkretne jen o RG v roce 2007?
Reagovat
Grape
Tipl bych si, že proto, že Tomovi bylo právě v roce 2007 tolik, kolik je Jirkovi dnes... :-)
Reagovat
slacker
Ani se oba narodili ve stejnem mesici?
Reagovat
Jan
V roce 2004, když mu bylo 19, porazil Berdych v Aténách Federera - světovou jedničku, pak v témže roce ATP titul v Palermu, v roce 2005 ve 20 získal Masters 1000 v Paříži, na AO 2007 se dostal do 4. kola, o tom si Veselý může nechat zdát. Jinak Veselý na mě působí svým výrazem, jak se tváří, jako chodící dement. Nic proti němu nemám, je to možná dobrý kluk, ale tak na mě působí.
Reagovat
spaniel
Nemuze za to, ale taky me to rozčiluje. A souhlas, talent Berdycha nema, nefandim mu, protoze na jeho hre neni nic zajimave.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist