Veselý v Montpellieru dohrál ve druhém kole po porážce s kvalifikantem

25. 2. 2021, 14:28
Aktuality 8
ATP MONTPELLIER - Jiří Veselý při svém debutu v hale v Montpellieru nevyužil dobré šance dostat se do závěrečných kol. Nejlepší český tenista ve druhém kole prohrál bitvu s kvalifikantem a nyní až 144. hráčem světa Peterem Gojowczykem. Německý tenista ve svém prvním čtvrtfinále na hlavním okruhu od srpna 2019 vyzve Dušana Lajoviče, nebo Dennise Novaka.
Jiří Veselý (© ltkliberec.cz)

Jiří Veselý sice na třetím turnaji v řadě prošel prvním kolem, když v Montpellieru smetl dvakrát 6-1 Mikaela Ymera, ale další výhru nepřidal a dobré šance na postup do závěrečných kol nevyužil.

Nejlepší český tenista, jenž si zahrál čtvrtfinále na generálce v Melbourne a druhé kolo Australian Open, dnes nestačil 7-6(3) 6-7(4) 3-6 na kvalifikanta a nyní až 144. hráče světa Petera Gojowczyka.

Veselému k postupu nepomohlo ani 29 es, v utkání totiž nedokázal využít ani jeden ze šesti brejkbolů, po prohrané druhé sadě se k žádné další šanci, kterou by smazal manko brejku z úvodu rozhodujícího setu, nedostal a po dvou a půl hodinách bitvu s německým soupeřem prohrál.

Nejlépe postavený český hráč na singlovém žebříčku si spravil chuť ve čtyřhře, v níž společně s Romanem Jebavým zdolali ve čtvrtfinále nizozemsko-italskou dvojici Sander Arends a Andrea Vavassori 6-4 7-5, ačkoli ve druhém setu prohrávali už 1-4. V semifinále Češi vyzvou nejvýše nasazenopu dvojici Kontinen/Roger-Vasselin.

Bývalý 39. tenista světového pořadí Gojowczyk ve svém prvním čtvrtfinále na hlavním okruhu od srpna 2019 vyzve Rakušana Dennise Novaka, který vyřadil po výhře 7-6 7-5 třetího nasazeného Srba Dušana Lajoviče.

Alejandro Davidovich Fokina porazil 7-5 6-2 nasazenou čtyřku Huberta Hurkacze, který na začátku sezony bez ztráty setu ovládl podnik v Delray Beach, a poprvé v sezoně postoupil do čtvrtfinále. V něm se španělský mladík utká s Jegorem Gerasimovem, přemožitelem Andyho Murrayho.

Očekávanou výhrou odstartoval nejvýše nasazený Roberto Bautista, který si poradil hladce 6-0 6-3 s domácím Gregoirem Bárrerem. Ve čtvrtfinále na zkušeného Španěla čeká další domácí vyzyvatel Ugo Humbert, který už včera utekl ze tří mečbolů.

• ATP 250 MONTPELLIER •
Francie, tv. povrch / hala, 323.970 eur
čtvrteční výsledky (25. 02. 2021)
• Dvouhra - 2. kolo •
Gojowczyk (Něm.) - Veselý (ČR) 6-7(3) 7-6(4) 6-3
Bautista (1-Šp.) - Barrera (Fr.) 6-0 6-3
Novak (Rak.) - Lajovič (3-Srb.) 7-6(5) 7-5
Davidovich Fokina (Šp.) - Hurkacz (4-Pol.) 7-5 6-2
Gerasimov (Běl.) - Bedene (Slovin.) 6-4 7-6(4)
• Čtyřhra - čtvrtfinále •
Jebavý/Veselý (ČR) - Arends/Vavassori (Niz./It.) 6-4 7-5
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

8
Přidat komentář
smazaný uživatel
Muze mi nekdo vysvetlit, co je zase tohle za patvar? Barrera, Bárrerem? Je to Barrere proboha!
Reagovat
Stan_Borowitz
Jak správně napsal Vlk, po vyřazení lorda Andrewa ztratil pro J1rku turnaj atraktivitu. Dnes si šel jen potrénovat servis na WB.
Reagovat
Vlk-v-trave
Pochopitelne cely Svet ceka s netrpelivosti na souboj titanu Federer x Vesely... tam ta motivace je snad nejvyssi.
Sir Andrew Barron Murray je sice v druhem sledu, ale porad jeste je schopny udrzet naseho genia na turnaji. Dalo se to cekat, ze J1rku tam uz nic neudrzi...
Djokovic s Nadalem to uz ani nevim, ktery je sled...
...takova zachrana je trebas Dustin Brown, aby ten turnaj mel pro J1r1ho smysl. Nebo aspon Berankis...s Gulbisem...
Jako je to tezke, kdyz lehce vyprasi ve Wimbledonu takoveho Zvereva, neboli dle nekterych expertu budouci no.1, tak to se potom fakt tezko hleda motivace v tech turnajich...
Reagovat
Krisboy
Špatný, J1rko. Gojda sice není žádný ořezávátko, býval to hráč první padesátky, ale porazit jsi ho měl. Ani 29 es nepomohlo ...škoda. Snad to půjde líp na antuce. smile
Reagovat
George_Renel
Po prohraném TB se na to vysloveně vykvajzl.
Reagovat
Krisboy
Lempl smile
Reagovat
com
Lemra líná smile
Reagovat
Krisboy
Řeč byla o J1rkovi, ty popleto smilesmilesmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist