Veselý v Tokiu skončil ve druhém kole na raketě Mannarina

4. 10. 2017, 06:29
Aktuality 7
ATP TOKIO - Jiří Veselý skončil na turnaji ATP 500 v Tokiu třetí rok po sobě ve druhém kole. Letos v něm čtyřiadvacetiletý Čech prohrál hladce s Francouzem Adrianem Mannarinem, proti kterému nevyužil ani jeden brejkbol.
Jiří Veselý

Jiří Veselý v prvním kole vyřadil nasazeného Španěla Alberta Ramose a po dvou měsících vyhrál zápas na turnaji ATP, jenže druhé kolo v Tokiu je pro něj zakleté. Stejně jako při předchozích dvou startech v něm neuhrál ani set. 

Dnes v něm vyzval Adriana Mannarina, na kterého měl dobré vzpomínky. Jediný vzájemný zápas s ním totiž odehrál ve finále turnaje v Aucklandu 2015, kde získal svůj dosud jediný titul na okruhu ATP. Podruhé ale na o pět let staršího Francouze nestačil. Čtyřiadvacetiletý Čech nevyužil ani jeden ze čtyř brejkbolů a za pouhých 70 minut prohrál 3-6 2-6.

Mannarino si o druhé letošní semifinále zahraje buď s trojnásobným finalistou Kanaďanem Milosem Raonicem, nebo s domácím Juičim Sugitou, s nímž letos v létě prohrál finále na trávě v turecké Antalyi.

Jako poslední do turnaje v japonské metropoli vstoupil David Goffin, který před třemi dny v čínském Shenzhenu ukončil tři roky dlouhé čekání na titul. V Tokiu loňský finalista přidal svou pátou výhru v řadě poté, co přehrál 7-5 6-1 Španěla Feliciana Lópeze. Ve druhém kole se čtvrtý nasazený Belgičan utká s Australanem Matthewem Ebdenem (h2h 2-1).

Vítězně v Tokiu odstartoval také poražený z shenzhenského finále Alexandr Dolgopolov. Ukrajinský tenista v utkání prvního kola smetl 6-1 6-2 ruského mladíka Daniila Medveděva a může se tak již chystat na souboj s Američanem Stevem Johnsonem (h2h 2-1), který včera vyřadil nasazenou dvojku Dominica Thiema.

Diego Schwartzman ani ve třetím vzájemném střetnutí s Australanem Bernardem Tomicem neztratil set. Dnes v Tokiu argentinský tenista uspěl poprvé i na tvrdém povrchu, když zvítězil jednoznačně 6-3 6-1. Právě Schwartzman bude ve čtvrtfinále dalším soupeřem Dolgopolova, nebo Johnsona.

Kevin Anderson končí překvapivě již ve druhém kole. Finalista letošního US Open v něm nestačil 3-6 6-1 6-7(2) na Ryana Harrisona, s nímž vůbec poprvé prohrál. Američan ve svém prvním čtvrtfinále od konce července pošesté vyzve Marina Čiliče. Turnajová jednička neměla ve druhém kole žádné potíže a jasně přehrála 6-3 6-4 domácí divokou kartu Jasutaku Učijamu.

• ATP 500 TOKIO •
Japonsko, tv. povrch, 1.706.175 dolarů
středeční výsledky (04. 10. 2017)
• Dvouhra - 1. kolo •
Goffin (4-Belg.) - López (Šp.) 7-5 6-1
Dolgopolov (Ukr.) - Medveděv (Rus.) 6-1 6-2
• Dvouhra - 2. kolo •
Mannarino (Fr.) - Veselý (ČR) 6-3 6-2
Čilič (1-Chorv.) - Učijama (Jap.) 6-3 6-4
Schwartzman (8-Arg.) - Tomic (Austr.) 6-3 6-1
R. Harrison (USA) - Anderson (5-JAR) 6-3 1-6 7-6(2)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

7
Přidat komentář
Fandina
Na SuperTennise opakují dnešní Tokio a koukám, že mladší ze dvou sonů vyhrál. To jsou věci.
Reagovat
SubOptikT
Dobře J1rka! Druhé kolo obhájil, tak co ...
Reagovat
Stan_Borowitz
Přesně. Obhájit druhé kolo je kolikrát na turnaji to nejtěžší. Navíc nechtěl vyvolat v Mannarinovi komplex, kdyby v H2H zůstala na jeho straně ta hrozná 0. Teď mu otevřel cestu k titulu.
Reagovat
SubOptikT
Beru to tak, že po té obhajobě už dneska prostě jen lehce vyklusal. Teraz to tam Mannarino vyhrá celé!
Reagovat
janek_da
Díky za info. Tak to asi bude. Hlavně ten výklus souhlasí.

Come on George!
Reagovat
Torn
Tjn, víc od něj ani nikdo nečekal. :D
Reagovat
Fandina
A víš, že čekal?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist