Vesninová ukončila finálové prokletí, z Hobartu si odváží první titul

12. 1. 2013, 06:01
Aktuality 8
WTA HOBART - Jelena Vesninová se na sedmý pokus ve finále turnaje WTA dočkala svého premiérového triumfu. První titul si odváží z tasmánského ostrovu z Hobartu, kde dnes porazila obhájkyni loňského vítězství Němku Monu Barthelovou.
Jelena Vesninová

Ruska za svým prvním turnajovým titulem vykročila velmi dobře, když hned v prvním gamu prorazila servis Barthelové. Němka, která byla v zápase mírnou favoritkou, dokázala rychle odpovědět. Ztracený servis získala Barthelová brzy zpátky a dostala se do vedení 3-2. Následující čtyři gamy však patřily Vesninové a ta si tak první set připsala na svou stranu výhrou 6-3.

V průběhu druhé sady si obě hráčky jednou prorazily podání a rozhodlo až zaváhání v koncovce setu. Barthelová na servisu za stavu 4-5 nabídla Vesninové mečbol a Ruska šanci na zisk první turnajové trofeje využila.

„Cítím takovou úlevu, až se mi chce upřímně plakat. Jsem velmi šťastná, že jsem vyhrála finále a myslím si, že jsem hrála dobře. Nevyvíjela jsem na sebe žádný tlak, pouze jsem šla na kurt s pocitem, že nastal můj čas, kdy to dokážu, a když jsem dostala šanci, tak jsem ji využila,“ řekla po zápase s emocemi Vesninová.

„Můj plán byl útočit především po druhém servisu soupeřky. Můj otec sledoval přes týden pár zápasu Barthelové a poradil mi, že musím hrát agresivně každý míček, snažit se kontrolovat výměny a donutit soupeřku běhat po kurtu,“ prozradila vítězka.

„Vesninová hrála velmi dobře a myslím, že si zasloužila vítězství,“ uznala poražená finalistka. „S týdnem jsem spokojena a teď už se soustředím jen na Australian Open,“ dodala.

Ve čtyřhře uspělo španělské duo Muguruzaová, Torrová. Hráčky ze Španělska nastoupily spolu v deblu na turnaji v Hobartu vůbec poprvé v kariéře a velmi mile překvapily.

V zápase o titul se Muguruzaová s Torrovou utkaly s párem Babosová, Minellaová a připsaly si na svou stranu první brejk. V závěru setu mohly Babosová s Minellaovou získat ztracený servis zpátky, vedení 40-0 však při podání soupeřek na brejk nestačilo a tak první sadu získala poměrem 6-3 španělská dvojice.

Hektický druhý set byl plný brejků. Novopečené duo Muguruzaová, Torrová mohlo ukončit zápas na servisu při stavech 5-4 a 6-5, to se ale Španělskám povedlo až ve zkrácené hře vítězstvím 7-5.

„Je to poprvé, co jsme hrály spolu, takže jediný plán byl bojovat a být agresivní,“ řekla Muguruzaová. V zápasech můžeme tento pár očekávat znova. „Chceme hrát spolu nadále, na kurtu se cítíme velmi dobře,“ přislíbila Muguruzaová. „Je to velmi důležité, protože hraní debla zlepšuje naši hru i v singlu,“ dodala dvacetiletá Torrová.

- WTA INTERNATIONAL HOBART -
(Austrálie / Tasmánie, tv. povrch, 235.000 dolarů)
sobotní výsledky (12. 01. 2012)

Dvouhra - finále:
Vesninová (Rus.) - Barthelová (8-Něm.) 6-3 6-4

Čtyřhra - finále:
Muguruzaová, Torrová (Šp.) - Babosová, Minellaová (Maď./Luc.) 6-3 7-6 (7-5)

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, Jakub Robenek

Komentáře

8
Přidat komentář
Heather_Fedex
zaslouzila si to...gratulka!
Reagovat
skott
Málokdy se vidí taková dojemná radost z vítězství na malém turnaji, Vesna se radovala jako Maria z titulu na Roland Garros:-) Úleva je opravdu asi jediné správné slovo vystihující tak dlouhé čekání a tolik zklamání, které Vesna prožila nejen v singlech. Kolikrát i plakala když byla blízoučko třeba proti Nastě jen dva míče v den svých narozenin, jindy zas musela ve Wimbledonu utěšovat Věru po finále čtyřhry a přitom byla z prohry sama zdrcená...Tohle je sladká odměna!
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace Eleně, moc jí to přeju! :) Šestkrát hrála finále turnaje WTA a šestkrát prohrála... Sedmička je asi opravdu šťastné číslo. :)

Jo a taky se mi líbí její pruhované tričko, protože vypadá jako dres amerických fotbalistek. :)
http://www.azkicksit.com/wp-content/uploads/2012/10/USWNT-Phoenix.jpeg
Reagovat
tommr
Vesninová mě mile překvapila. Nečekal jsem, že by ještě někdy mohla získat titul i v singlu - já jí znám jen jako skvělou deblistku ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Gratuluju :)
Reagovat
smazaný uživatel
Obrovská gratulace Eleně. Zasloužila si to už dávno.
Reagovat
patriks
Musím říct, že toto finále mělo velmi slušnou úroven narozdíl od včerejška (Radwaňská - Cibulková). Mony backhand po lajně je opravdu smrtící, Petra by ho měla odkoukat. Připadalo mi , že Mona byla trošku nervozní a pár chyb v závěru 2. setu rozhodlo. Na Eleně se mi líbilo, že se i přes time violation - warning ve 2. setu tím vůbec nenechala rozhodit a udržela svůj standard hry. Některé hráčky by to zcela vyřídilo a set by prohrály.
Reagovat
skott
jednou z těch hráček by byla právě Vesna, ale dneska udržela koncentraci výborně i po jiných sporných momentech a nezačala se dlouze hádat.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist