Veterán Karlovič v Delray Beach ukončil sérii finálových porážek a má šestý titul

22. 2. 2015, 22:25
Aktuality 8
ATP DELRAY BEACH - Zanedlouho šestatřicetiletý Ivo Karlovič ovládl turnaj v Delray Beach. Chorvatský obr dnes v boji o svůj šestý titul na okruhu ATP porazil domácího Donalda Younga a ukončil sérii čtyř finálových porážek.
Profily hráčů
Ivo Karlovič

Ivo Karlovič si finále v Delray Beach zahrál znovu po pěti letech. Zatímco v roce 2010 prohrál s Lotyšem Gulbisem, dnes si poradil s domácím Donaldem Youngem. Proti Američanovi odvrátil všech sedm brejkbolů a zvítězil dvakrát 6-3.

Více než dvoumetrový Chorvat tak vybojoval svůj celkově šestý titul poté, co loni všechny čtyři finálové zápasy prohrál. Předchozí trofeje získal v roce 2007 v Houstonu, Nottinghamu a Stockholmu, v následné sezoně obhájil vítězství v Nottinghamu a předloni po pětiletém půstu triumfoval v Bogotě. Po dnešku má finálovou bilanci 6-7.

"Loni jsem byl ve finále čtyřikrát a pokaždé jsem prohrál. Takže dnes jsem chtěl hrát opravdu dobře a hodně jsem se na to soustředil. A vyplatilo se," řekl prošedivělý Karlovič, který během pěti zápasů ani jednou neztratil podání a nastřílel 91 es, čímž vytvořil nový rekord turnaje.

Donald Young a Ivo KarlovičDnešního triumfu v Delray Beach dosáhl šest dní před svými 36. narozeninami, čímž se stal nejstarším šampionem Delray Beach Open a nejstarším vítězem turnaje ATP od roku 1989, kdy tehdy sedmatřicetiletý Jimmy Connors vyhrál v Tel Avivu.

"Je to neuvěřitelné. Dokázat tohle v mém věku je pro mě velkou satisfakcí a posílí to mou sebedůvěru před dalšími turnaji v Indian Wells a Miami," uvedl 29. hráč světa Karlovič, který by měl příští týden startovat ještě na turnaji v mexickém Acapulku.

Pětadvacetiletý Young prohrál i své druhé finále na okruhu ATP, když v roce 2011 v Bangkoku nestačil na Andyho Murrayho. V úvodu letošní sezony však může být se svou vzrůstající formou spokojený.

"Ivo dnes skvěle podával, moc se mi toho vybrat nepovedlo. Ale já jsem dnes nehrál svůj nejlepší tenis a vlastně na tom ani tolik nezáleželo," řekl Young.

ATP 250 DELRAY BEACH
USA / Florida, tv. povrch, 549.230 dolarů
nedělní výsledky (22. 02. 2015)
• Dvouhra - finále •
Karlovič (4-Chorv.) - Young (USA) 6-3 6-3
• Čtyřhra - finále •

B. Bryan/M. Bryan (1-USA) - Klaasen/Paes (2-JAR/Indie) 6-3 3-6 10-6

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

8
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
babolat.cz
to musel být velice silně zastoupený turnaj, když vyhrál Karlovič.
Reagovat
panzer.dragon
taková průměrnější 250, škoda že tam neměl fackovacího panáka djoka aby si ještě vylepšil H2H :)
Reagovat
babolat.cz
croa vs srb, to má vždycky grády
Reagovat
Davor1
Škoda toho Younga, ďalší hráč s veľkým potenciálom, ktorý nevyužíva ani na 50%. V tomto veku už mal mať na konte oveľa viac finále a aj nejaký ten titul.

U Karloviča je obdivuhodné, ako dlho si už drží tú výbornú výkonnosť aj napriek pribúdajucému veku a v niektorých činnostiach v medzihre sa dokonca zlepšuje. Čoskoro sa v rebríčku dostane pred Isnera, ak ten neobháji semifinále v IW, čo je skoro isté...ešte pred rokom, keď bol Isner dokonca v desiatke, by som to vážne nečakal...
Reagovat
panzer.dragon
gratuluju, přeju ještě pár let na okruhu.. je parádní ten vejškovej rozdíl když si s někym podá ruku

letos titul, porážka djoka to musí gradovat dál
Reagovat
SwissMaestro
Kéž by to gradoval takovým OF na Wimbledonu
Reagovat
spaniel
Super Ivo. Donald se ale zlepšuje.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist