Vítězkami březnových anket WTA jsou Bartyová, Andreescuová a Flipkensová

8. 4. 2019, 09:02
Aktuality 1
Webové stránky WTA zveřejnily výsledky březnových anket. Hráčkou měsíce se stala vítězka prestižního turnaje v Miami Ashleigh Bartyová z Austrálie. V kategorii Průlom měsíce se z vítězství raduje šampionka prestižního podniku v Indian Wells Bianca Andreescuová z Kanady. Úder měsíce vyhrála Belgičanka Kirsten Flipkensová.

Finalistky jednotlivých kategorií vždy vybírá samotná WTA. Vítězku jako obvykle zvolí samotní tenisoví příznivci. Hlasovat jste mohli do pátku do 5:59 ráno našeho času, kdy bylo hlasování ukončeno.


Hráčka měsíce: Ashleigh Bartyová
© WTA

Ashleigh Bartyová vyhrála v pořadí druhou akci série WTA Premier Mandatory v Miami, přestože se na turnajích této kategorie v minulosti dostala nejdále do osmifinále, a slavila svůj nejcennější titul.

Po skalpech Dajany Jastremské a krajanky Samanty Stosurové, vyřadila Kiki Bertensovou a ve čtvrtfinále poprvé našla recept na Petru Kvitovou, čímž si zajistila debut v Top 10 žebříčku WTA. V semifinále si poradila s Anett Kontaveitovou a ve finále zdolala Karolínu Plíškovou, nyní je devátou hráčkou světa..

Výsledky kategorie Hráčka měsíce
1. Ashleigh Bartyová
2. Bianca Andreescuová
3. Karolína Plíšková
4. Angelique Kerberová

| NOMINOVANÉ |

Předchozí vítězky:
Leden: Naomi Ósakaová
Únor: Belinda Bencicová


Průlom měsíce: Bianca Andreescuová
© WTA

Bianca Andreescuová prožila v březnu nejlepší období své kariéry a navázala na skvělé výsledky z předchozích dvou měsíců. Teprve osmnáctiletá Kanaďanka senzačně triumfovala v Indian Wells a v Miami se probojovala do osmifinále.

Andreescuová v březnu vyhrála 10 zápasů v řadě a vyšplhala se na 23. příčku žebříčku WTA. Kanadská teenagerka mimo jiné porazila Angelique Kerberovou, Elinu Svitolinovou, Qiang Wang nebo Garbiñe Muguruzaovou.

Výsledky kategorie Průlom měsíce
1. Bianca Andreescuová
2. Markéta Vondroušová
3. Su-Wei Hsieh
4. Anett Kontaveitová

| NOMINOVANÉ |

Předchozí vítězky:
Leden: Dajana Jastremská
Únor: Su-Wei Hsieh


Úder měsíce: Kirsten Flipkensová
© WTA

V březnu bylo opět z čeho vybírat. WTA zvolila pět nejlepších úderů měsíce. Z celkového vítězství se raduje belgická tenistka Kirsten Flipkensová.

Výsledky kategorie Úder měsíce
1. Kirsten Flipkensová
2. Su-Wei Hsieh
3. Simona Halepová
4. Karolína Plíšková
5. Serena Williamsová

| NOMINOVANÉ |

Předchozí vítězky:
Leden: Su-Wei Hsieh
Únor: Simona Halepová

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
Fandina
Nominace jsem neviděla, co se týká úderů, ale to, co je na videu s Flipkens, tak se nedivím, že to vyhrála. :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist