Vítězkami únorových anket WTA jsou Bencicová, Su-Wei Hsieh a Halepová

11. 3. 2019, 11:21
Aktuality 1
Webové stránky WTA zveřejnily výsledky únorových anket. Hráčkou měsíce se stala vítězka dubajského podniku Švýcarka Belinda Bencicová. V kategorii Průlom měsíce se z vítězství raduje Su-Wei Hsieh z Tchaj-wanu. Úder měsíce vyhrála Rumunka Simona Halepová.

Finalistky jednotlivých kategorií vždy vybírá samotná WTA. Vítězku jako obvykle zvolí samotní tenisoví příznivci. Hlasovat jste mohli do pátku do 5:59 ráno našeho času, kdy bylo hlasování ukončeno.


Hráčka měsíce: Belinda Bencicová
© WTA

Belinda Bencicová ovládla prestižní akci WTA Premier 5 v Dubaji, když v cestě za triumfem přemohla čtyři členky elitní desítky. Ve finále porazila Petru Kvitovou a na okruhu WTA se radovala celkově potřetí.

Přitom už v osmifinále proti Aryně Sabalenkové měla namále, když čelila celkem šesti mečbolům. Ve čtvrtfinále zdolala Simonu Halepovou a v semifinále Elinu Svitolinovou. Díky prvenství v Dubaji se poprvé od září 2016 objevila v Top 30 žebříčku WTA.

Výsledky kategorie Hráčka měsíce
1. Belinda Bencicová
2. Simona Halepová
3. Petra Kvitová, nebo Elise Mertensová (na stránkách WTA chybné pořadí)
4. Petra Kvitová, nebo Elise Mertensová (na stránkách WTA chybné pořadí)

| NOMINOVANÉ |

Předchozí vítězky:
Leden: Naomi Ósakaová


Průlom měsíce: Su-Wei Hsieh
© WTA

Su-Wei Hsieh v Dubaji vyřadila několik hvězd a zahrála si své největší semifinále v kariéře, navíc po boku Barbory Strýcové ovládla deblovou soutěž. Po cestě do semifinále vyřadila nasazenou desítku Anastasiji Sevastovovou, Aljaksandru Sasnovičovou a po obratech Angelique Kerberovou a Karolínu Plíškovou. Nad její síly byla až v maratonské bitvě Petra Kvitová.

Výsledky kategorie Průlom měsíce
1. Su-Wei Hsieh
2. Bianca Andreescuová
3. Yafan Wang
4. Sofia Keninová

| NOMINOVANÉ |

Předchozí vítězky:
Leden: Dajana Jastremská


Úder měsíce: Simona Halepová
© WTA

V únoru bylo opět z čeho vybírat. WTA zvolila pět nejlepších úderů měsíce. Z celkového vítězství se raduje rumunská tenistka Simona Halepová.

Výsledky kategorie Úder měsíce
1. Simona Halepová
2. Elina Svitolinová
3. Donna Vekičová
3. Sofia Keninová
5. Caroline Garciaová

| NOMINOVANÉ |

Předchozí vítězky:
Leden: Su-Wei Hsieh

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
Fandina
Celkem podle očekávání, úder od Simony se mi líbil, ale myslím, že moje Garcia tam měla lepší úder.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist