Hlasujte v únorových anketách WTA. O ocenění Hráčka měsíce bojuje Kvitová

6. 3. 2019, 11:39
Aktuality 3
Stejně jako každý měsíc i za únor mohou tenisoví příznivci na stránkách WTA zvolit nejlepší hráčku měsíce, největší průlom měsíce a nejlepší úder měsíce. V kategorii Hráčka měsíce je nominována Petra Kvitová.

Za únor si to v kategorii Hráčka měsíce mezi sebou rozdají vítězka turnaje v Dauhá Elise Mertensová a finalistka Simona Halepová, šampionka dubajského podniku Belinda Bencicová a finalistka Petra Kvitová.

V anketě Průlom měsíce máte možnost hlasovat pro Američanku Sofii Keninovou, Kanaďanku Biancu Andreescuovou, Číňanku Yafan Wang a Tchajwanku Su-Wei Hsieh.

Nominovanými pro kategorii Úder měsíce jsou Donna Vekičová, Sofia Keninová, Elina Svitolinová, Caroline Garciaová a Simona Halepová.

Finalistky jednotlivých kategorií vždy vybírá samotná WTA. Vítězku jako obvykle zvolí tenisoví příznivci. Hlasovat můžete až do pátku do 5:59 ráno našeho času, kdy bude hlasování ukončeno. V pátek budou vyhlášeny i výsledky.


Hráčka měsíce

1) Elise Mertensová
Elise Mertensová v Dauhá získala svůj nejcennější titul, vůbec první mimo nejníže dotované podniky série WTA International. V katarské metropoli porazila tři hráčky Top 10 - Kiki Bertensovou, Angelique Kerberovou a ve finále Simonu Halepovou. Celkově slavila pátý triumf a zajistila si návrat do Top 20.

2) Belinda Bencicová
Belinda Bencicová ovládla prestižní akci WTA Premier 5 v Dubaji, když v cestě za triumfem přemohla čtyři členky elitní desítky. Ve finále porazila Petru Kvitovou a na okruhu WTA se radovala celkově potřetí.

Přitom už v osmifinále proti Aryně Sabalenkové měla namále, když čelila celkem šesti mečbolům. Ve čtvrtfinále zdolala Simonu Halepovou a v semifinále Elinu Svitolinovou. Díky prvenství v Dubaji se poprvé od září 2016 objevila v Top 30 žebříčku WTA.

3) Petra Kvitová
Petra Kvitová po fantastickém lednu (triumf v Sydney a finále Australian Open) postoupila do závěrečných kol i na únorových turnajích. V hale v Petrohradu coby obhájkyně titulu skončila ve čtvrtfinále na raketě pozdější finalistky Donny Vekičové. V Dubaji třikrát uspěla v třísetových soubojích a postoupila až do finále, v němž v rozhodující sadě podlehla Belindě Bencicové.

4) Simona Halepová
Simona Halepová na Středním východě odehrála 9 zápasů během 13 dní. V Dauhá se probojovala až do finále, v Dubaji skončila ve čtvrtfinále. Po ztrátě tenisového trůnu, o nějž přišla po Australian Open, se díky únorovým výsledkům vyšplhala na pozici světové dvojky. Na obou turnajích prohrála s pozdější šampionkou, v Dauhá ve finále nestačila na Elise Mertensovou, v Dubaji ve čtvrtfinále na Belindu Bencicovou.

| HLASUJTE ZDE |

Předchozí vítězky:
Leden: Naomi Ósakaová


Průlom měsíce

1) Bianca Andreescuová
Bianca Andreescuová pokračovala v životní formě i v únoru. Po finále na turnaji WTA v Aucklandu vyhrála akci WTA 125k v Newport Beach. Na dalším podniku WTA v mexickém Acapulku vyřadila dvě nasazené hráčky a postoupila až do semifinále, v němž po velké bitvě podlehla Sofii Keninové.

2) Su-Wei Hsieh
Su-Wei Hsieh v Dubaji vyřadila několik hvězd a zahrála si své největší semifinále v kariéře, navíc po boku Barbory Strýcové ovládla deblovou soutěž. Po cestě do semifinále vyřadila nasazenou desítku Anastasiji Sevastovovou, Aljaksandru Sasnovičovou a po obratech Angelique Kerberovou a Karolínu Plíškovou. Nad její síly byla až v maratonské bitvě Petra Kvitová.

3) Sofia Keninová
Sofia Keninová si v lednu zahrála své premiérové finále na WTA, když slavila titul v Hobartu, a další finálovou účast přidala nedávno v Acapulku. Dvacetiletá Američanka po skrečích Rebeccy Petersonové a Katie Boulterové v dramatických bitvách přemohla Viktorii Azarenkovou a Biancu Andreescuovou. Porážku okusila až ve finále proti Yafan Wang.

4) Yafan Wang
Yafan Wang se v Acapulku postarala o pořádné překvapení. Čínská tenistka v Mexiku došla do svého premiérového finále na WTA a nakonec přebírala trofej pro vítězku. Wang postupně vyřadila Marii Bouzkovou, Mónicu Puigovou a Beatriz Haddadovou Maiaovou, přemožitelku nasazené jedničky Sloane Stephensové. V závěrečných kolech předvedla dva obraty, v semifinále proti Donně Vekičové a ve finálové bitvě se Sofií Keninovou.

| HLASUJTE ZDE |

Předchozí vítězky:
Leden: Dajana Jastremská


Úder měsíce

Nominovanými pro kategorii Úder měsíce jsou Donna Vekičová, Sofia Keninová, Elina Svitolinová, Caroline GarciaováSimona Halepová.

| HLASUJTE ZDE |

Předchozí vítězky:
Leden: Su-Wei Hsieh

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
Fandina
A ještě drby, tenhle pár by se mi líbil.

https://1gr.cz/fotky/bulvar/19/031/cl6/REN79b1bb_Untitledcollage1.jpg
Reagovat
Fandina
Malé OT Aga Radwanska
https://www.tyden.cz/rubriky/sport/tenis/polska-kraska-je-zpet-misto-kurtu-rozzarila-parket_515890.html
Reagovat
smazaný uživatel
BeBe
Yafan
Simona/ Sofia
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist