Vondroušová s Muchovou poslaly Češky na finálový turnaj Billie Jean King Cupu

16. 4. 2022, 12:49
Aktuality 221
BILLIE JEAN KING CUP - České tenistky postoupily do listopadového finálového turnaje Poháru Billie Jean Kingové. Svěřenkyně kapitána Petra Pály porazily v kvalifikaci na antuce pražské Štvanice Britky 3-2 na zápasy. Rozhodující bod přidaly v závěrečné čtyřhře Markéta Vondroušová s Karolínou Muchovou po výhře 6-1 7-5 nad dvojicí Harriet Dartová a Katie Swanová.
© Czech BJKC Team

Hrdinkou se stala česká jednička v utkání Markéta Vondroušová. Stříbrná olympijská medailistka se podílela na všech třech bodech. Po páteční jasné výhře nad Dartovou porazila na úvod dnešního programu loňskou vítězku US Open Emmu Raducanuovou dvakrát 6-1. Rozhodnout mohla šestnáctiletá debutantka v soutěži Linda Fruhvirtová, ale Harriet Dartové podlehla 0-6 7-5 2-6.

"Jsem ráda, že jsem přinesla tolik bodů. Hrozně jsem si to na Štvanici užila," usmívala se po čtyřhře finalistka Roland Garros z roku 2019 Vondroušová. "Bylo to těsný, ale nečekal jsem, že by to mělo být lehký. Ale Markéta hrála vyrovnaně," řekl kapitán Pála v České televizi.

Ve dvouhře Vondroušová uštědřila Raducanuové v prvním setu lekci z antukového tenisu. Výborně se v chladných podmínkách pohybovala, držela míč ve hře, hrála dlouhé liftované údery, nechybělo několik kraťasů a jen párkrát nechala Britku vyniknout z jejího nebezpečného forhendu.

"S úrovní své hry jsem spokojená. Hrála jsem dobře, užívala jsem si pobyt na kurtu. Jsme nový tým, mladý tým, bojujeme o finále. Jak je antuka pomalejší, tak holkám tolik nepíšou údery a já toho víc vyběhám. A když se pak dostanu k forhendům, je to pro holky nepříjemné," řekla Vondroušová.

Česká levačka vedla rychle 3-0. Pak sice přišla o servis, ale nenechala se rozhodit a ziskem dalších tří her v řadě první sadu za 25 minut ukončila.

Raducanuová si vyžádala ošetření a odešla do šatny. Vzhledem k zimě dostala netradičně možnost odejít do zákulisí také Vondroušová, aby neprochladla. V první hře pak čelila dvěma brejkbolům, ale situaci zvládla. Za stavu 2:0 si sice prohrála podruhé v utkání servis, ale poté už neměla s Britkou, limitovanou problémem s nohou, problémy.

"Soustředila jsem se na svou hru až do konce. Věděla jsem, že se trápí, ale dohrála to. Jsem ráda, že jsem hrála svou hru, zůstala soustředěná a vyhrála," řekla Vondroušová. "Chtěla jsem pomoct holkám. Dva body jsou úžasné, ještě v domácím prostředí," uvedla Vondroušová.

Pála pak dal nečekaně šanci Fruhvirtové, kterou vybral místo původně nahlášené Terezy Martincové, jež v pátek prohrála s Raducanuovou, a dal jí přednost i před Muchovou a Bouzkovou. Aktuálně 170. hráčka světa Fruhvirtová nenavázala na Nicole Vaidišovou, která na Štvanici v roce 2005 debutovala v den svých šestnáctých narozenin a získala první bod tenistek v duelu s Japonkami.

Fruhvirtová se zpočátku trápila a prvních devět her prohrála. První vyhraný game slavila po zisku podání Dartové (101. WTA), rázem se uvolnila a ukázala své schopnosti. Za pomoci rychlého forhendu a bojovnosti předvedla obrat - odvrátila tři mečboly a druhý set získala 7:5.

Do třetího ale Češka špatně vstoupila. Kupila chyby, nechala Dartovou bodovat a rázem to bylo 0-5. Snížila ještě na 2-5, ale nakonec po dvou hodinách a 14 minutách prohrála.

Markéta Vondroušová a Karolína Muchová nastoupily do čtyřhry místo původně nahlášených Fruhvirtové a Marie Bouzkové. České duo jasně opanovalo první set a ve druhém už vedlo 4-1, ale o náskok přišlo. Prim na kurtu hrála Vondroušová, což ukázala i v poslední hře utkání a vítězným zkrácením za síť.

V pátek Vondroušová ztratila jediný game s Dartovou a světová dvanáctka Raducanuová přehrála dvakrát 7-5 Martincovou.

České jedenáctinásobné šampionky soutěže si jako loni zahrají finálový turnaj, který je v plánu 8. až 13. listopadu na zatím neurčeném místě. "Jedna z variant je i Praha," řekl šéf Českého tenisového svazu Ivo Kaderka v České televizi. Před rokem se vyvrcholení soutěže konalo narychlo v pražské O2 areně a tenistky vypadly ve skupině.

Polky táhla suverénní Šwiateková

Jediný game ztratila světová jednička Iga Šwiateková ve dvou kvalifikačních zápasech a dovedla polské tenistky poprvé na finálový turnaj Poháru Billie Jean Kingové. V souboji s Rumunskem si připsala již 19. vítězný zápas v řadě. Úvodní bod polského týmu získala před domácími fanoušky v Radomi v pátek Magda Linetteová.

Šwiateková nejprve zdolala Mihaelu Buzarnescuovou 6-1 6-0 a dnes dokonce se dvěma 'kanáry' vyprovodila Andreeu Prisacariuovou, tenistku ze čtvrté stovky žebříčku. "Sérii, kterou na WTA Tour mám, mi dodává tolik sebevědomí, že jsou soupeřky pod velkým tlakem," řekla pro web týmové soutěže Šwiateková, jež se stala světovou jedničkou po nedávném náhlém konci kariéry Australanky Ashleigh Bartyové.

Postup si dnes vybojovaly i hráčky Kazachstánu přes Němky, Italky rovněž doma nad Francií, Španělky v Nizozemsku a v domácím prostředí slavily Američanky a Kanaďanky.

Účast v listopadovém závěrečném turnaji už dříve měly jistou Austrálie, Belgie, Slovensko a Švýcarsko. Loňské šampionky z Ruska mezinárodní federace ITF vyloučila kvůli invazi na Ukrajině.

KVALIFIKACE NA FINÁLOVÝ TURNAJ BJK CUPU
Česko - Velká Británie (Praha, antuka) | 3-2
pátek 15.4.
Vondroušová - Dartová 6-1 6-0
Martincová - Raducanuová 5-7 5-7
sobota 16.4.
Vondroušová - Raducanuová 6-1 6-1
L. Fruhvirtová - Dartová 0-6 7-5 2-6
Vondroušová/Muchová - Dartová/Swanová 6-1 7-5
Itálie - Francie (Alghero, tv. povrch) | 3-1
pátek 15.4.
Paoliniová - Cornetová 2-6 6-1 7-6(2)
Giorgiová - Dodinová 6-1 6-2
sobota 16.4.
Giorgiová - Tanová 6-2 6-0
Bronzettiová/Trevisanová - Dodinová/Mladenovicová 6-7(4) 1-6
USA - Ukrajina (Asheville, tv. povrch / hala) | 3-2
pátek 15.4.
Riskeová - Jastremská 7-6(16) 7-5
Pegulaová - Zavacká 6-2 6-1
sobota 16.4.
Pegulaová - Jastremská 3-6 4-6
Rogersová - Zavacká 3-6 4-6
Muhammadová/Pegulaová - L. Kičenoková/Jastremská 7-6(5) 6-3
Kazachstán - Německo (Nur-Sultan, antuka / hala) | 3-1
pátek 15.4.
Putincevová - Kerberová 3-6 6-3 6-2
Rybakinová - Siegemundová 6-0 6-1
sobota 16.4.
Rybakinová - Kerberová 4-6 6-3 7-5
Danilinová/Kulambajevová - Niemeierová/Friedsamová 2-6 6-3 6-10
Kanada - Lotyšsko (Vancouver, tv. povrch / hala) | 4-0
pátek 15.4.
Fernandezová - Semenistá 6-1 6-2
Marinová - Vismaneová 6-3 6-7(4) 6-3
sobota 16.4.
Fernandezová - Vismaneová 6-2 6-1
Dabrowská/Zhaová - Semenistá/Vismaneová 6-1 6-3
Polsko - Rumunsko (Radom, tv. povrch / hala) | 4-0
pátek 15.4.
Linetteová - Beguová 6-1 4-6 6-2
Šwiateková - Buzarnescuová 6-1 6-0
sobota 16.4.
Šwiateková - Prisacariuová 6-0 6-0
Frechová/Rosolská - Mituová/Buzarnescuová 5-7 6-3 10-5
Nizozemsko - Španělsko (Hertogenbosch, antuka / hala) | 0-4
pátek 15.4.
Rusová - Párrizasová 2-6 6-7(4)
Pattinamaová Kerkhoveová - Sorribesová 4-6 3-6
sobota 16.4.
Rusová - Sorribesová 0-6 4-6

Hartonová/Schuursová - Bolsovová/Masarovová 6-4 6-7(7) 7-10

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

221
Přidat komentář
paddy
Top 10 most HATED WTA tennis players smile
1 Bouchard
2 Putintseva
3 Ostapenko
4 Yastremska
5 Cibulková
6 Errani
7 Collins
8 Vandeweghe
9 Mladenovic
10 Sabalenka

https://www.youtube.com/watch?v=simMjdJETOc
Reagovat
paddy
a jako třešničku si dáme
Top 3 LOUDEST Match in WTA History smile

1 Venus - Záhlavová AO 2011
2 Sharapova - De Brito Wimbledon 2012
3 Serena - Azarenka Wimbledon 2015

https://www.youtube.com/watch?v=rsRoqjtezRk

"Serena's grunts get progressively more hilarious the more stressed she gets in a match."
to známe smile
Reagovat
Frick
Překvapuje mne, že se nedostal nějaký zápas Máši a Viky. smile
Reagovat
Frick
*tam nedostal
Reagovat
Krisboy
Errani a možná ani Penko bych tam nedal, ale jinak to dost sedí smile
Skutečně to nejhorší, co WTA v současnoti nabízí smilesmile
Reagovat
Krisboy
A možná ani Collins, ale o té moc nevím. Asi proto, že je tak nesympatická, mě nikdy nezajímala smile
Reagovat
misa
Povedená exhibice na dobrou noc. V 19 letech hraje krásný tenis, Lotyšky bez Ostapenko byly ale slaboučké.
Reagovat
misa
Linda sice prohrála, ale v 16 letech má za sebou první dospělou reprezentační zkušenost.

Marie je mi líto, dva dny tam seděla v zimě a ani si nepinkla... Naštěstí jsou tady zase běžné turnaje, kde se o povolení hrát nikoho ptát nemusí :)
Reagovat
Mony
Myslím, že si až moc zahrála nedávno v Americe a nabrat nějaké síly potřebovala. Snad ji potěšilo, že se v Istanbulu dostala přímo do MD.
Reagovat
misa
V Americe hrála tři týdny zpět. Hlavní soutěž potěšila i mě, Marie má delší čas na přizpůsobení se jiným podmínkám.
Reagovat
makro99
Byl dnes na CT rozhovor s Lindou? Pri tom deblu?
Reagovat
milik254
Jo, Tuším, že po prvním setu
Reagovat
makro99
Diky, zkusim kouknout.. Byl to takovy zvlastni, divny zapas..
Reagovat
Tomas_Smid_fan
tak ono se taky moc nezmiňuje, že Šipka tam už měla jeden ostrý zápas odehratý, i když se teda na kurtu moc dlouho nezdržela. Ale osahala si ho.
A ani komentátor, co Lindu uváděl na kurt ji moc nepomohl - na efekt, ale jak slon v porcelánu. Měl by shlídnout film Král rybář...
Jinak Linda mívá pomalejší starty do zápasů, chvíli jí trvá, než si soupeřky načte. Spíš je mi záhadou ten třetí set po takové otočce. Ten jí nebyl ani trochu podobný.
Reagovat
makro99
No byla to mozaika takových drobných střípků.. Ze začátku Linda hrála trochu zataženě, ale určitě ne špatně, bohužel ty nadějné stavy ani v jednom gamu nedotáhla a Dart se rozehrála k na svoje možnosti skvělému výkonu. I v tom druhým setu sem pořád věřil, že je to o tom jednom gamu a že pak se Lindina vysoká herní konzistence a mentální síla projeví... jako jo, klobouk dolů, ale pořád to herně nebylo úplně ono; ty pozitivní vlnky byly pořád dokola zpochybňovány vlastními nedůrazy a chybkami, skvělými kontry soupeřky (Dart ne a ne odpadnout) a třeba i smolnými momenty, kdy po breaku Lindy otevřela Dart na returnu kiksem, který zapadl těsně za síť a Linda musela místo "unášení se na vlně" hned zase začínat i po dobře trefeným 1. servisu z 0:15.. no a začátek třetího setu, to byla ještě hořčejší kopie prvního setu, 0:40 na příjmu a dva pokažené returny po pomalých 2. servech atd... možná mohla Linda po tom 2. setu taky odejít do šatny, než tam mrznout a vypadávat z tempa, ty zdravotní problémy s tříslem Dartové v prvních gamech 3. setu nakonec Lindě taky moc nepřidaly, pže ve výsledku vytvářely hlavně tlak na Lindu, že by "měla", méně už skutečný omezení soupeřky...:/
Reagovat
Mony
Hlavně zapomene, proč ten 2.set otočila! Že do doho najednou jdeš hlava nehlava.. A když to vyjde, tak přijde nebezpečná úleva, kterou zkušené nabusene harcovnice dokážou využít.. Ne nadarmo se říká, že po vyhraném setu musíš vyhrát i 1.game.. Hlavně ale klobouk dolů před Dartovou. Linda nezklamala.
Reagovat
bIbec
A ani to nebolelosmile

Graulka holkámsmilesmile
Reagovat
bIbec
a hodně štěstí Markétě v příštích týdnech. Něco mi říká, že z našich holek bude v následující části sezóny nejvíc na očích.
Reagovat
Jan
Mohlo by se napsat, že Pála zvolil taktiku navnadit a pak zaříznout, ale mohlo se stát, že mu to i nemuselo vyjít. 2. set deblu to dramatizoval.
Reagovat
tommr
Pála se poučil z nezdaru v lonským finále a vsadil na to, že utkání rozhodne náš silnej debl a tomu podřídil nominace. Podle mě správná taktika ...
Reagovat
Frick
Zvládly to holky, antuce navzdory.

Inu to se tak špekuluje, že by jako Krejčíkový mohla pomoci antuka porazit Raducanu až podkopneš svoje vlastní hráčky.

BTW: Nemá v chladu/na jaře antuka sklon být o to pomalejší? Držení vlhkosti atp.
Reagovat
jirkaS
nejlepší byla Bára Štefková smile
Reagovat
Dobry-den
Holkám i Báře smile gratulace k předvedenému výkonu. smile
Reagovat
tommr
Bára je pěkná ženská. Byla to i talentovaná hráčka, ale kariéru jí pohřbily zranění. Málo se ví, že dokázala porazit i Raducanu (na trávě ve Wimbledonu) ...
Reagovat
misa
Emma měla tehdy 15.
Reagovat
tommr
tak nakonec to dobře dopadlo, ale i ten debl si holky ve druhým setu zbytečně zkomplikovaly ...
Do finále nás dotáhla hlavně Markéta která byla skoro bezchybná v singlech i v deblu ... smile
Reagovat
Jan
Ve finále by toho tento tým moc neuhrál.
Reagovat
tommr
To bych ted tak kategoricky netvrdil. Finále se bude hrát až v listopadu a do tý doby se výkonnost hráček může hodně změnit. Navíc bude samozřejmě záležet i na losu a podmínkách ...
Reagovat
com
ve finale v listopadu nastoupi letosni vitezka French Open, Wimbledonu a US Open Karolina smilesmile
Reagovat
Matej4732
Muchová, že?smile
Reagovat
Jan
Měl jsem na mysli v tomto složení a které hráčky hrály na kurtu.
Reagovat
hanz
Za případnou prohru poděkujte Muchová, ta co tam předvádí je otřes.
Reagovat
Mac
fakt na siti... pritom normalne ma smec bezchybnou...
Reagovat
Esgalnor
Diky za tenhle komentar, od chvile, co jsi ho napsal, tam Karolina zahrala nejlepsi body zapasu :D
Reagovat
tommr
na Karolíně je prostě znát, že jí chybí zápasová praxe ...
Reagovat
turista
smile
Reagovat
Esgalnor
Nevite vlastne, jak to ma ted Marketa bez trenera? Jezdi s ni nekdo jiny na turnaje, jak trenuje?
Reagovat
Mony
Ona už není pod Mertlem?
Reagovat
Esgalnor
Tady tvrdi, ze je od Dubaje sama: https://www.irozhlas.cz/sport/tenis/tenis-billie-jean-cup-marketa-vondrousova-rozhovor_2204161706_tat
Reagovat
Mony
Že by se Mertl vrátil k talentované Bartunkove? Uvidíme v Istanbulu.. Je fakt, že teď na Stvanici trénovala Maky s Hrebcem, který s ní asi moc jezdit nebude.
Reagovat
tommr
já jsem někde četl že jí trénuje Michal Vágner, ale to jméno mi nic neříká a netuším jestli to je pravda ...
Reagovat
Mony
To byl a snad pořád je její kondicak a fyzio
Reagovat
tommr
naše hráčky jsou zatím jednoznačně lepší. Skvěle hraje hlavně Markéta ... smile
Reagovat
dadaft
Musím říct, že ten komplet od Alea, co má Pála na sobě, je super.
Reagovat
annah
Na Livesportu jsou na ctyrhru napsané Bouzkova a Fruhvirtova. To jako fakt? Ona nebude hrát Maky?
Reagovat
George_Renel
Taky je tam ještě na konci "i".
Reagovat
tommr
za nás nastoupí Muchová a Vondroušová, za soupeřky budou mít Dart a Swan ...
Reagovat
jirkaS
much/von : dart/swan
Reagovat
misa
v hlavní soutěži Istanbulu smile, Bartůňková dostala WC.
Reagovat
Matej4732
Do kvalifikace nebo do MD?
Reagovat
misa
md
Reagovat
Matej4732
Tak to je super, minulý rok tam porazila Küng a potrápila Gasanovu, tak ať jí přeje štěstí při losu
Reagovat
Mony
Konkurence a popularita mladým 16kam svědčí. Teď se budou přetahovat, která je lepší. Nikol by mohla na antuce brzy vyzrat ve skvělou hračku, jako Linda F.. Linda N. zase na hardu.
Reagovat
paddy
místo aby vyhráli vlastními zbraněmi, tak se snaží spoléhat na nejrůznější okolnosti a vymlouvat na počasí či něco jiného, když to nevyjde

protože počasí, to má soupeř vždycky lepší smile

antuka byla hloupá volba a nasadit na ni hráčku, která má na ní špatnou bilanci, ještě hloupější rozhodnutí smile smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Dart hrála ve vlnách a chvílemi velmi dobře. Linda ji prostě nedokázala tlačit celý zápas. Jakkoli je pro mě stejně překvapením, že to po té otočce ve druhém setu Linda neurvala. Myslel jsem, že se zakousne a nepustísmile Ale což, stane se, podmínky nebyly ideální, soupeřce to tam dnes padalo a Linda měla v 16ti premiéru. Příště už to bude výhrasmile
Pálovi to nezazlívám, s Dartovou by dnes zřejmě měly problémy i zbývající holky.
Reagovat
paddy
typické, počasí opět přálo jen soupeři smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
pro hnidopycha - soupeřka se s nepříznivými podmínkami poprala lépesmile
Prostě to bylo myšleno tak, že Linda byla zmrzlejší... Třeba nebyla, ale vypadalo to tak.
Reagovat
paddy
jsi jako Kozohorský (a obecně mnoho dalších), který mluvil o dneska lepším dnu Dartové
Štefková mu řekla, že je to o tom, kdo stojí na druhé straně kurtu smile

Vondroušová vs Fruhvirtová je rozdíl 140 míst v rankingu

neříká se tomu špatný den, ale kvalita smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Linda už letos porazila výš postavené hráčky než je Dartsmile
A to že je na druhé straně kurtu kvalitnější hráčka se nevylučuje s tím, jestli někdo má nebo nemá lepší den...
Reagovat
paddy
na antuce neumí, nastuduj si to
Reagovat
tommr
dělat takový závěry v jejích 16 letech je trochu předčasný, nemyslíš?
Reagovat
Dobry-den
On nemyslí, jen blábolí. smile
Reagovat
tommr
asi nikdy neslyšel o hráčce jménem Sharapova ... smile
Reagovat
paddy
na hardu by ji mohl nasadit, ale bohužel nějaký hlupák zvolil antuku smile
Reagovat
lars
A Pala si toho nevsiml, ze Linda neumi na antuce ? :)
Reagovat
paddy
16-18
asi ne, když ho překvapila Raducanu smile
Reagovat
Patapuff
Hráč hraje to, co mu soupeŕ dovolí.
Reagovat
lars
vcera hrala Dart podstatne hur nez dnes ?
Reagovat
Mony
Kdo ví, jestli to bylo pestrou hrou Maky nebo netozehranosti
Reagovat
Tomas_Smid_fan
nepsal jsem nic o tom, jak hrála Dart včera.smile Navíc jsem ten zápas neviděl, ovšem při tom 1 gamu, co uhrála, pak bych řekl že ano, nejspíš včera hrála hůř plus měla silnější soupeřku.
Reagovat
Esgalnor
Dart dneska ozivila formu z Indian Wells a padalo ji tam vsechno - Linda ale podle me nezklamala, ten druhy set byl fantasticky a treti rozhodly ty prvni tri tesne ztracene gemy, mohlo to byt uplne opacne nebyt tri ctyr micku. Navic musime brat v potaz, ze to byl debut pred domacim "kotlem", nakonec se s tim poprala jeste skvele. Palovo rozhodnuti beru jako dobry risk, ve ctyrhre by snad vyhra mela byt jasna.
Reagovat
Esgalnor
Jinak ale teda ani jedna nehrala antukovy tenis, teb bude ted pro Lindu asi trochu problem.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
na minutu přesně skoro stejný komentářsmilesmilesmile
Reagovat
jirkaS
zvláštní grimasa Dartové po rozhovoru
s Budkou, všiml si někdo?
Reagovat
Dobry-den
Bohužel se mi potvrdilo, že Linda je konkurenceschopná jen tehdy, když jí to fyzicky či mentálně rozložené soupeřky odevzdají (viz Miami), což se dnes nestalo. Rozdíl v kvalitě byl opravdu propastný, toto jsem nečekal ani v těch nejhorších snech. smilesmilesmile
Reagovat
JohnB
smilesmile
Reagovat
Frick
Že vlastně Linda na (evropský červený) antuce, jak je v těch státech, zas tolik neumí?
Reagovat
tommr
škoda, že Linda nezachytila vstup do třetího setu. I tak se ale nemá za co stydět, bojovala statečně ...
Pálovi bych její nominaci rozhodně nevyčítal. Prostě to risknul a nevyšlo to hlavně protože Dart zahrála nad očekávání dobře. Má ted ale k dispozici 4 odpočinuté hráčky na rozhodujícího debla a to by v tom byl čert aby z nich nevybral vítěznej pár ...
Reagovat
dadaft
smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile
Reagovat
makro99
smile
Reagovat
blixa
Jak jsem měl Pálu docela rád, tak dneska mě ošklivě nasral !
Reagovat
tommr
a to jako proč? Stejně postoupíme a aspon ještě uvidíme zajímavýho debla ... smile
Reagovat
paddy
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Linda se z toho nesloží, myslím, že to není až takové drama...
Reagovat
blixa
Nesloží, ale tohle se prostě nedělá ! FUJ !!!!
Reagovat
Mony
Tak obědy zdarma příští týden nebudou, ale snad si za to pochutnam na deblu smile
Reagovat
blixa
Já bych toho Pálu nakopal do pr.... Připravit tý holce takový peklo ... smile
Reagovat
Mony
To je na žalobu, aby jí v 16ti u šedively vlasy
Reagovat
paddy
Reagovat
dadaft
jaké peklo?
Dartová odehrála velmi dobrý zápas, aby Linda otočila druhý set, musela hrát opravdu špičkový tenis, který by stačil na kde koho ...... a to je skvělá zpráva.
----- no a že byla v prvním v útlumu? a že nevyhrála? ....... ale no tak, je jí 16 a byla to premiéra ....... zaslouží pochvalu a ten druhý set by v ní měl uzrát a jednou přinášet plody.............
žádné peklo.
Reagovat
lvicek
Linda zahrala druhy set perfetkne! Tak ted musime doufat, ze vytahne jeste jednu otocku.
Reagovat
dadaft
Dartová začíná odcházet fyzicky, to pude ......
Reagovat
SpacialRecognition
jj to vidíme.
Reagovat
dadaft
smile
Reagovat
paddy
na livesport.cz jsem viděl proměněný MB na 6:2

že by tam dělal tommr? smile
Reagovat
EllNino
Kušuj dneska smile
Reagovat
Mony
Už mě leze na nervy jak každý říká že ten první zápas na WTA soupeřka skrecovala a přitom jsem ten zápas proti Cornet viděl. Byla to nádhera a Cornetová v závěru úplně odpadla, skončila to před koncem, ale nádherný zápas.. tohle považovat za skreč je pro mě urážka Lindy
Reagovat
Matej4732
Navíc skrečovala protože Linda měla poprvé gameball na udržení podání a Cornet asi vyhodnotila že to nemá smysl, protože svoje podání už by neudržela
Reagovat
budul
Doufal jsem ale až tak nevěřil..Lindo pojď smilesmile
Reagovat
Marie9
smileTohle byla otočka z říše snůsmileLindo poooojďsmile
Reagovat
dadaft
tenhle set byl z těch, které si Linda bude pamatovat do smrti
bravó
Reagovat
George_Renel
vypustila démony. A my co máme sestry nakoukané jsem podobných otoček viděli již dost. Tak snad to Lindě vydrží.smile
Reagovat
Mony
Hlavně ta nejbližší, co drží palce. Pamatuji si jak otočila proti Erráni v třetím setu z 0:5...
Ale to bylo tenkrát díky mně protože, jsem se na ní chtěl dívat, ale pak jsem si uvědomil, že mám jiné povinnosti tak jsem jí aspoň držel celou dobu palce a stačilo to
Reagovat
Matej4732
Super otočka z 6:0 3:0 40:0smilesmile
Reagovat
paddy
smile
Pála z jasného postupu udělal drama smile
Reagovat
blixa
Kdo umí ten umí ! smile
Reagovat
dadaft
tak to máme rádi smile
Reagovat
Serpens
No zaplať pánbůh za to. Nějaký výprask, na který to vypadalo před chvilkou, by mohlo na dlouhou dobu pošramotit Lindino "pověstné americké sebevědomí", jak tu mnozí často zmiňují
.
Reagovat
blixa
Linda má když tak pověstné české sebevědomí ! smile
Reagovat
Mony
Naštěstí nema
Reagovat
blixa
??? Co tím chceš říct ??? smilesmilesmile
Reagovat
Mony
České sebevědomí stojí za..
Reagovat
blixa
Houby, moje sebevědomí je zcela v pohodě. A i spousty jiných smile
Reagovat
Frick
tO vŽdyCky uMí poSkLáDaT...

A i ten povrch vybrali luxusně. Sice kvůli tomu se nemohlo hrát na velkém centrkurtu, ale co už.
Reagovat
EllNino
Nechces snad snizovat kvality Petra Pály, Šulaji
Reagovat
Frick
je málomocná.
Reagovat
EllNino
Asi nastoupi do debla s Maky
Reagovat
paddy
smile
Good times never seemed so good
SO GOOD, SO GOOD, SO GOOD!!!
smile smile

https://www.youtube.com/watch?v=hCDFFsckc_c&t=30s
Reagovat
EllNino
Muska je nemocna :) Uz to tu je asi 10x napsane, a stejne se objevi taci, co by ji nasadili
Reagovat
paddy
dnes tam měl nechat Martincovou

Fruhvirtova na antuce prostě neumí
16-18 smile
Reagovat
Jan
smile nebo BOuzkovou. Dartová 101 v žebříčku, to mělo klapnout. dát tam Lindu byl risk, který nevyšel.
Reagovat
Patapuff
^Muska je nemocna" Takze nebude hrát debla?
Reagovat
Tomas_Smid_fan
takže chceš říct, že: nejdřív hraje na antuce Terka, která nemá antuku ráda,
pak hraje juniorka, která má premiéru,
a nakonec Muška, která je nemocná?smile
To zavání sabotáží BJKCsmile
Reagovat
tommr
žádná sabotáž, Pála to chtěl naopak udělat pro diváky co nejzajímavější ... smile
Reagovat
Jan
Mě to také napadlo, jestli Pála nedostal příkaz prohrát (berte to s nadhledem) a proto poslal na kurt hráčky, které poslal. Zejména Fruhvirtovou.
Reagovat
Krisboy
smile
Reagovat
Frick
Mohla být tak na začátku zápasu okolo 5-6°C

Vybavujete si ještě nižší teploty někde?

A je nějaká minimální teplota, které když se nedosáhne, tak se nehraje?
Reagovat
dadaft
Tak jo, konečně gem, kdy Linda ukázala, na co má.
Tohle se rozhodně ještě dá vyhrát.
Dart hraje nad poměry, je ji třeba zlomit...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
studenej britskej odchovsmile
Reagovat
paddy
0:6 0:6 to nebude smile
Reagovat
Frick
Je to "produkt", který za těch 1380 Kč stál?
Reagovat
budul
Vypadá to na čtyřhru ale na obranu Lindy třeba říct, že Dart skoro nekazí, nicméně Linda by mo mohla kazit méně..
Reagovat
blixa
Linda za to nemůže, ale Pála zešílel. Tohle se nedělá ... smilesmilesmile
Reagovat
blixa
Teď bude mít Linda nálepku té, která totálně selhala, takže si pár let tenhle nesmysl nezahraje. Což je možná dobře ...
Reagovat
turista
Bohužel.Ale má hromadu času na to dostat se nahoru a předpoklady má taky.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
nemaluj čertasmile
Reagovat
blixa
Už ho mám dávno hotového v expresivních barvách !!! smile
Reagovat
budul
Já ji nic zazlivat rozhodně nebudu a ani Pálovi..po bitvě každý generál i když na jeden zápas bych Mušku dal
Reagovat
EllNino
Muska je NE MOC NA
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Jasný, každý by chtěl při premiéře vyhrát. No, prostě, nemusí se povést...
Reagovat
Frick
Taky naprostá nehardařka...

Jako fakt neuvěřitelnej diletantismus.
Reagovat
Frick
Pardon - NEANTUKÁŘKA
Reagovat
dadaft
Markéta výborně.
Nasazení Lindy moc nechápu a nečekal jsem ho, ale dobrá.
Bohužel je to zatím pro ni hodně krušné...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
za to může ten zhovadilý komentátor, co ji uvedl jak ke lvům do arénysmile
Chudák Linda je asi ještě zmrzlá a nevím, jestli stihne rozmrznout.
Reagovat
Frick
Měla předzápasový kurz 1,25.... smile
Reagovat
Frick
Dá se tedy aspoň říct, že ona té antuky skutečně využila nebo na hardu by to nebylo o tolik jiné?
Reagovat
misa
Když je zdravá a v pohodě, patří mezi antukovou špičku. Viz finále French Open.
Reagovat
Frick
Myslel jsem to tak, zda ta Maky fakt tu antuku tak moc potřebovala.
Reagovat
turista
Maky na antuce umí. O tom žádná.
Reagovat
turista
smile
Reagovat
Frick
Tak spíš jde o to, zda by jí měli "hardem" nějak potápět, když na něm byla dva gemy od singlovýho zlata na LOH.
Reagovat
Frick
Dyť to taky neni žádná antukářka. Ano, něco uhrála v Charlestonu, ale nemá ten lávovej popel spíše vlastnosti betonu, resp. má svá velká specifika, co ho od klasické cihly dost odlišují?
Reagovat
turista
Hlavně ještě nemá ani 17 let. Má spoustu času.
Reagovat
Mony
Kurz 10 na Lindu! Skvělá šance zbohatnoutsmilesmilesmile
Reagovat
Patapuff
Tak jdi do tohosmile
Reagovat
Mony
Už šel, to se ví.. Jestli to vyjde, tak snad pošlu Linde kytku
Reagovat
com
nejdriv zametala Vondrousova, ted zameta Dart.. tam musi bejt naklizino smilesmile
Reagovat
tommr
Dartová hraje dneska překvapivě dobře a Lindě se zatím vůbec nedaří. To se ale ještě může změnit ...
Reagovat
budul
smile
Reagovat
SpacialRecognition
je ostuda.
Reagovat
EllNino
Tovis, tenhle vikend jsou to same ostudy smilesmilesmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
SR je synonymem vostudysmile
Reagovat
SpacialRecognition
dyť si není schopná udržet podání proti Dartové, která není kdovíjak kvalitní hráčka...
Reagovat
Nenela
Proc hraje linda? Ma to nejaky duvod? Zapla jsem si to ted a jsem v mirnem sokusmile
Reagovat
EllNino
Neni treba, kazdy hral prvni zapas za narodni tym nekdy smile
Reagovat
Nenela
Jasne, ale vetsinou se tyhle holky davaji do hry za tozhodnuteho stavu, aby si to osahaly. Jestli nase holky nepostoupi, tak to bude docela velka blamaz
Reagovat
EllNino
Vedeme 2:1, nesejckuj
Reagovat
EllNino
Marketa sla v Tampe taky hned na plac a dostala, a druhej zapas uz porazila Davis
Reagovat
Patapuff
Marketa byla starší než Linda a měla za sebou vyhraný turnaj WTA. Navíc nebyl na postu dvojky nějaký přetlak - Alertová a Kr. Plíškova, kterou krátce předtím Markéta porazila. Ta volba byla tenkrát vcelku logická.
Reagovat
tommr
Pála šetří ty zkušenější na rozhodujícího debla ...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
jj, pod tlakem není Linda, ale debl. Pála je prostě top stratég - přitáhnout, povolit, přitáhnout...smilesmile
Reagovat
Nenela
Tereza by Dart smetla z kurtu
Reagovat
EllNino
Lol, to je typicka ceska povaha, postavi vcera Terezu, Linda by ji smetla z kurtu, dneska postavi Lindu, tak by ji pro zmenu smetla z kurtu Tereza

Har hraje daleko lepe nez vcera
Reagovat
Mony
smile
Reagovat
Nenela
Nevim, o cem pises, ja jsem nerekla, ze by ji Linda smetla z kurtu, ale ze by Tereza smetla Dart z kurtu. A pisu to, protoze si to opravdu myslim a jsem o tom presvedcena, ne proto, ze nechci, aby nehrala Linda. Linde preju vsechno nej, jen si nemyslim, ze je ted ten spravny cas ji nasadit
Reagovat
EllNino
Tereza by ji rozhodne z kurtu nesmetla
Reagovat
blixa
Nesmetla, ale porazila ...
Reagovat
EllNino
Stejne vyhrajem, no boooze
Reagovat
turista
Bůh ví jak by to dopadlo. Muchová je na antuce kvalitou mnohem výš než Martincová. Nevím jak moc je Muška fit. Ale mohl zkusit i Bouzkovou.
Reagovat
EllNino
Neni fit pane
Reagovat
turista
Na antuce ne.
Reagovat
Mony
Vypadala v týdnu ve formě. I mentální.
Reagovat
Mony
Kurz na Lindu teď kolem 5smile
Reagovat
blixa
To říkám že Pála se zbláznil. A nebo se pomstil celému TP smilesmilesmile
Reagovat
Mony
Klidsmile
Reagovat
paddy
To mají Čecháčci v čele s Pálou za to, že podceňovali soupeře smile

"Nemile mě překvapila, v určitých situacích byla lepší, než jsem čekal," uznal kapitán českého družstva Petr Pála. (o Raducanu)

Není to poprvé
FC 2018 (o Kenin)
"Sofia ukázala, jak může být velkou hráčkou budoucnosti. Překvapila mě, jak hrála, měla dlouhý druhý podání, nečekal jsem, že bude hrát takhle dobře celou dobu. Myslel jsem, že dostaneme nějaký bodíček zadarmo."

Královna Alžběta musí mít radost

Good times never seemed so good
SO GOOD, SO GOOD, SO GOOD!!!
smile smile

https://www.youtube.com/watch?v=hCDFFsckc_c&t=30s
Reagovat
misa
Sofia smile

Časy, kdy se pořád a pořád zlepšovala, aby v sezoně 2020 hrála dvě gs. finále. Co bych za to dal, kdyby zase byla konkurenceschopná...
Reagovat
paddy
Lidi chtějí napětí smile smile
Reagovat
Mony
Tak Dartova má letos skvělé skály, akorát ten začátek na antuce se špičkovou antukarkou Maky se jo moc nevyvedl. Rozhodně se Linnda zapoti
Reagovat
Mony
Skalpy
Reagovat
Tomas_Smid_fan
komentátor ji uvedl jak do klecesmile No snad si bude zápas pamatovat v dobrém...
Reagovat
misa
Letos ji trápí zdravotní problémy, řadu zápasů ani není schopna důstojně dokončit. Výkony šla od US Open hodně dolů (např. je s podivem, jak se jí zhoršilo podání), otázkou je, zda měla šťastnou ruku při volbě trenéra. Letos ji nečeká nic lehkého a obhajoba US Open se rychle blíží.

V tomto okamžiku to vypadá, že líp se s nečekaným úspěchem vyrovnala její finálová soupeřka Leylah Annie. (Tlak na ni je samozřejmě mnohem mnohem menší než na Emmu.)
Reagovat
Mony
Konečně mi Pala udělal radost, i když bych v klidu bral kteroukoliv. Kdo viděl Lindu teď v Americe, tak ví, že je na tom i mentálně skvělé a obavy, že by to 16.leta holka nemusela unést, nejsou na miste
Reagovat
blixa
Pála se zbláznil smilesmile Ne, že by Linda nemohla vyhrát, ale takhle jí naložit ? Poprvé má jít v týmové soutěži na kurt za rozhodnutého stavu ... smile
Reagovat
tommr
Martincová na to nemá, Muchová není fit a Marie je s pohárovejma zkušenostma na tom úplně stejně jako Linda. Tady asi volba nebyla složitá ...
Reagovat
blixa
Terka by na Dart 100% měla. Asi si fakt přečetla TP smile. Maruška sice poháry nehrála, ale má nepoměrně víc tenisových zkušeností. Nominovat Lindu je nesmysl.
Reagovat
JohnB
Ne, Linda umí hrát variabilně, umí dát dropshot, umí jít na síť, slice, úhly. Má daleko víc zbraní na antuku než Martincová.
Reagovat
blixa
Je vidět, že jsi prostě "vodborník" ! smile
Reagovat
Mony
Terku si šetří na debla s Maky
Reagovat
JohnB
Linda žije a trénuje v USA, kde je pumpovaná sebevědomím. Za mě je to naprosto správná volba, už jen proto, že hrála v Charlestou.
Reagovat
blixa
Nežije a netrénuje v USA. Kde tyhle kraviny bereš. V USA trenuje jen když tam je na sérii turnajů a nevyplatí se jí vracet. Tréninkovou základnu má v ČR, případně ve Francii.
Reagovat
misa
smile
Reagovat
George_Renel
Linda žije v Česku a treninkovou základnu má v Praze na Olympu.
Tréninky v USA Francii užívá jen příležitostně. Včera to vše osobně vysvětlovala.
Reagovat
JohnB
díky za upřesnění
Reagovat
blixa
smilesmilesmile
Reagovat
paddy
Držte palce šipce smile smile
Reagovat
blixa
smilesmilesmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
vsadil sissmile?
Reagovat
paddy
smile smile smile
Reagovat
Jan
Neriskuje Pála, že dal na 2. dvouhru Fruhvirtovou ? Jsem zvědavý.
Reagovat
George_Renel
Asi si je jistý deblem.
Tipuju Vondroušovou s Muchovou.
Reagovat
tommr
Muchová určitě ne. S Markétou by měla hrát bud Bouzková nebo Martincová. Marie je dobrá deblistka a Tereza je zase s Markétou sehraná ...
Reagovat
turista
Debl nevím. Ale na singl byla Vondroušová jasná jednička. To je OK. Ale s dvojkou to Pála prokaucoval. Muchová by byla lepší volbou než Martincová. A v záloze byla i Bouzkova pro dnešní singl.
Reagovat
EllNino
Muchova je nemocna
Reagovat
Tomas_Smid_fan
taky si myslím, že spíš tenhle zápas riskl s vědomím silného debla.
Reagovat
blixa
Pála si stejně jako Terka přečetl TP a nasralo ho, že podle nás nominuje jen podle žebříčku. Tak nám to teď vosolil !!! smilesmile
Reagovat
Fandina
smilesmilesmile
Reagovat
Jan
smilesmilesmile
Reagovat
jirkaS
myslim že to klapne smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist