Vondroušová: Stříbro z Tokia? Krásná odpověď kritikům

2. 8. 2021, 18:47
Aktuality 51
Stříbrná tenistka Markéta Vondroušová si z Tokia nepřivezla moc suvenýrů, neboť se kvůli protikoronavirovým opatřením nemohla pohybovat po městě. Olympijská medaile jí ale stačí, řekla s úsměvem novinářům na dnešní tiskové konferenci v Praze. Z Japonska dorazila dnes po půlnoci, ráno pak hned stihla navštívit manikérku.
Profily hráčů
Markéta Vondroušová

Po úspěchu na olympiádě na rozdíl od mnohých sportovců netelefonovala, raději píše sms zprávy. Jedněmi z prvních příjemců byli její maminka a přítel.

Ocenila, jakou partu čeští sportovci v Tokiu měli. Potěšilo ji, že na ni v olympijské vesnici řada kolegů čekala i přesto, že dorazila v půl třetí ráno tamního času. "Čekali ve společných prostorech, které jsme jako Češi měli," řekla s tím, že jí to vzhledem k pozdnímu času překvapilo.

Na turnaji se jí ulevilo zejména po úspěšném semifinále s ukrajinskou tenistkou Elinou Svitolinovou. "Už jsem věděla, že medaili mám jistou, tak se mi ulevilo. Finále jsme si obě (se Švýcarkou Belindou Bencicovou) šly užít. Myslím, že jsme předvedly dobrý výkon," uvedla Vondroušová. Světové dvanáctce v souboji o zlato podlehla 5-7 6-2 3-6.

Nejvíc nervózní naopak byla hned v prvním kole s Kiki Bertensovou, která poté ukončila kariéru. "Pak to ze mě nějak opadlo a už jsem si říkala, že každé kolo je úspěch," řekla rodačka ze Sokolova. Po následném vítězství nad jednou z favoritek, Japonkou Naomi Ósakaovou nabrala sebevědomí, nepřemýšlela už nad soupeřkami a soustředila se na svoji hru.

Do Tokia se kvalifikovala díky tzv. zmraženému žebříčku. Před o rok odloženou olympiádou totiž byla až pátou Češkou za Karolínou Muchovou, na kterou letenka nezbyla. Přiznala, že před odletem byla smutná z ohlasů. "Takový výsledek je krásná odpověď. Myslím, že tímhle jsem to všem vrátila a jsem hrozně ráda, že se mi to takhle povedlo," doplnila.

Prezident Českého tenisového svazu Ivo Kaderka upřesnil, že nominaci poslala Mezinárodní tenisová federace (ITF) a nebyla změnitelná. "Všechno, co odeznělo, byly jen spekulace. Osobně jsem mluvil s prezidentem ITF a pokoušel vyjednat výjimku, aby tam mohla ještě být Muchová," řekl. Výjimku Česko neobdrželo, proto 23. hráčka žebříčku do Tokia odletět nemohla.

Oblíbené borůvkové knedlíky zatím po návratu do ČR Vondroušová neměla. "Asi zítra na oběd. Jedu za babičkami do Sokolova, tam už se to chystá," těšila se dvaadvacetiletá tenistka.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

51
Přidat komentář
Vlk-v-trave
Je vzdy, kdyz hraji proti sobe sestry, deblovi partaci/cky, kamosky atd.

Ja budu spis na opacne strane, ani ne hajit Maky, ale obdivuji jak finale zvladla, klidne se mi smejte, ale...:)

Vubec nejsem nejaky jeji fanousek, je mi celkem volna, rad kouknu na jeji dulezite zapasy, je to ceska, a ma velmi dobrou praci zapesti...

To, ze ve finale proti ni hrala kamoska, bylo proste blby, no... uz v prvnim sete bylo videt, jak Bencic dobre returnuje, pochopitelne... takze Maky musela hrat vic serv na riziko, takze bylo asi jasne, ze pokud Bencic nebude blbnout, bude to prave o nejakem tom brejku. Vyblbla se jen ve druhem setu.

To, ze nekdo natahuje pravidla, neznamena, ze chce vyhrat vice. Obdivuji tu Maky jak porad se snazila zusta klidna, vyrovnana, coz je sakra tezke. Kazda hracka ma nejaky charakter, ten charakter, ktery Maky prez cely OH ukazala je pro mne tim nejvetsim vitezstvim. Bencic je presny opak, a mozna i to pravidlo tady funguje, ze opaky se pritahuji, tak mozna i proto se velmi prateli.

Za mne to Maky zvladla skvele, myslim si, ze ikdyby ta Bencic tam nedelala ty sve rucnicky, hnusne cekacky, kdy Maky si pinkala s mickem, nez se pani Bencic dostavi, plus takticke MTO, tak by asi prohrala... ta prevaha byla hlavne na returnu Bencic, a tom tlaku na servu pro Maky hrat na max riziko.

Finale bylo pro mne opet pripomenutim, ze proste lide obecne chteji, aby nekdo vyhraval za kazdou cenu, a ja to tedy nejen neocenuji nejak vysoko, ale dokonce tim celkem pohrdam...

Za mne Maky zanechala skvelou stopu na OH, nakonec je z ni nejuspesnejsi ceska olympionicka v singlu...

Prubirsky kamen kamosu/sek proti sobe na kurtu je tim nejtvrdsim kamenem. Maky ustala, Bencic vyhrala, s tim, ze vyhrala zpusobem za kazdou cenu, a to je neco, co se proste ted hodne nosi...a je modni. Ale neni jeste znakem, ze chtela vice.
Reagovat
Vlk-v-trave
Jinak ji preji vse nej na okruhu WTA:)
Pred OH by v duelech s Muskou, Pavlinkou, Igou a dokonce i Naomi asi u mne moc sanci nemela, po OH urcite, tedy krom Kaji, tam proste necouvnu:) A u Pavlinky si to jeste promyslim:DDD
Reagovat
tommr
dobře napsáno vlku. Sice uznávám že Bencic byla ve finále tenisově o chlup lepší ale gratulovat jí k tomu nebudu. U mě po tom finále ztratila i poslední zbytky respektu. I to její hnusný chování k vlastnímu otci na veřejnosti ostatně svědčí o tom co je ve skutečnosti zač ...
Reagovat
Jon61
Je opravdu otřesný fracek a to se do ní přesto zakoukal její kondiční trenér, který opustil manželku.
Reagovat
smazaný uživatel
no on ten její táta to někdy zaslouží
Reagovat
paprikovygulas1
Tvoja absencia gratulácie očividne chýba všetkým svetovým tenistom. Zničíš im kariéry týmto svojim krutým chovaním.smile
Reagovat
turista
Bencicové taky negratuluji.
Reagovat
horska.kraslice
Velmi pěkně a trefně napsáno. smile
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud chces byt profisportovec a byt nejlepsi, NIKDY si zadny zapas nemuzes jit uzit. Ty tam musis jit vyhrat, dat do toho vse. Bohuzel je tohle ceska mentalita, spokojit se s malem. Skromnost a pokora je dulezita, ale tohle je spis priposranost pripustit si odpovednost. Neni dulezity vyhrat, ale zucastnit se je strary cesky deb ilni porekadlo. Vtipny je, ze ho nikdy nerekne ten, co vyhral.
Reagovat
blixa
To není žádný starý český pořekadlo ale citát barona Pierra de Coubertina a heslo olympijského hnutí. Kdybys byl sedmdesátiletý důchodce, jak tvrdíš, tak bys to věděl. Jenže ty seš mladej ubohej fracek, kterej si na důchodce jen hraje.
Reagovat
misa
To jsme dopadli, mladí si hrajou na důchodce :)
Reagovat
smazaný uživatel
dej bacha at ti nerupne cevka dedku
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
com
No ale narozdil od Karoliny, nebo Kvitovic chodi Vondrousova jak šupák smile Tricko a roztrhany dziny - jak kdyby si šla koupit rohliky a ne davat rozhovor do televize smilesmile
Reagovat
smazaný uživatel
smile Jenže když vidím to FOTO, tak si říkám, že takhle vypadá štěstí.smile
Reagovat
Mony
smile
Reagovat
smazaný uživatel
a tohle se mi prava libi, ze nema zapotrebi si kupovat drahy hadry, aby udelala dojem na cizi lidi
Reagovat
Blondie
Come, co se s tebou děje, prosím tě?
Napřed řekneš, že bys v boji o medaile fandil Petě, teď jí pochválíš hadry...
To jsou hrozné šoky, takové změny!
Nejsi zamilovaný? smilesmilesmile
Reagovat
blixa
Tak to víš, pro jedno kvítí slunce nesvítí, Kája už ho omrzela, GS furt nic, tak hodil udičku do jiného rybníčku smile
Reagovat
tommr
stříbro je samozřejmě velkej úspěch ale Markéta měla na víc. Chybu podle mě udělala v tom, že si šla finále jak sama říká jen užít na rozdíl od soupeřky která do toho šla naplno a často i na hraně pravidel (viz neustálé zdržování hry nebo taktický MTO kterým Markétu vyvedla z rytmu před rozhodujícím brejkem) ...
Reagovat
paprikovygulas1
Ďakujeme za názor, posielame klíčenku.
Reagovat
paprikovygulas1
Keby si išla len užiť finále tak tam nevyplúva zo seba dve a pol hodiny svoju dušu. Ach ach ťažko to môžeš pochopiť keď nemáš k tenisu iný vzťah ako ho komentovať.
Reagovat
PetaM
Souhlas. Markéta většinu balónů rvala křížem a nic z toho neměla. Belinda byla odvážná a dávala hodně balónů po lajně a přinášelo jí to body. Když něco podobného zkusila Markéta, taky jí to vyšlo, jenže to nedělala tak často.

Navíc spoustu míčů dávala na střed a tím nahrávala Belindě a ta si dělala, co chtěla.

Belinda to chtěla více. Tím MTO mě trochu naštvala, ale stejně jí to přeju. Chtěla to a dostala to. :)
Reagovat
tommr
přesně tak. To co tvrdí Markéta ("Finále jsme si obě (se Švýcarkou Belindou Bencicovou) šly užít.") prostě není pravda. Užít si to šla jen Markéta zatímco BB šla to finále vyhrát ...
Asi taky nebude náhoda, že má Markéta tak špatnou bilanci ve finále turnajů ...
Reagovat
smazaný uživatel
já myslím, že po tomhle finále jí to dojde jak to je. Uvidíme příště.
Reagovat
lars
A proc mela Maky podstatne vice wineru nez BeBe ve finale OH?
Reagovat
PetaM
Protože Markét na ty míčky po lajně sice dosáhla, ale většinou z toho byla vynucená chyba, tudíž ne winner pro Belindu. :) A pak jsou statistiky zkreslené ...
Reagovat
lars
A nekecas? :)
Reagovat
smazaný uživatel
no moc nechybělo a Belindu nalomila. Škoda ale dobrý.
Reagovat
turista
Druhý set byl jednoznačně pro Markétu. Škoda že na to ve třetím setu nenavázala. Soupeřka se ve 2.setu vztekala. Stačilo ji dolomit. Škoda.
Reagovat
smazaný uživatel
jo borůvkové knedlíky to bych jel taky. Škoda.
Reagovat
smazaný uživatel
kritici žádný nebylismile
Reagovat
paprikovygulas1
Je ich až až, obzvlášť vždy keď sa prehra zápas. Stačí sa pozrieť len na tento portál koľko múdrych slov tu vyplodia ľudia po prehrách jednotlivých hráčok, pričom ide v drvivej väčšine o ľudí čo ledva držali raketu v ruke.
Reagovat
tommr
zato ty budeš určitě minimálně GS vítěz, co čoboláku? smile
Reagovat
paprikovygulas1
Jedno je iste ty budeš rad, keď chytíš raketu do ruky. Ale aspoň ústa, či vlastne klávesnica ti pracujú dobre. Btw. čo je čobolak?
Reagovat
tommr
čobolák je dementní Slovák kterej si ani neuvědonmuje jak je blbej. Proč se nejdeš předvádět na nějaký vaše forum a zasíráš svejma plkama TP? smile
Reagovat
paprikovygulas1
Divne v živote som to nepočul ani nevidel ale a ako to funguje mám sa uraziť potom ako použiješ slovo čobolak, či nie?
Reagovat
Nola
cobolak je vyraz pre Slovaka /nelichotivy/, ked dochadzaju argumenty

nenechajte sa rusit, celkom vyzivna diskusia smile
Reagovat
paprikovygulas1
Ďakujem, táto definícia mi príde objektívnejšia. Predsa len od tommra to je emotívny prejav. Ďakujem za info. smile
Reagovat
Jon61
Nedělejte ze sebe hlupáka. Označení čobol vzniklo z často používaných slov na Slovensku: Čo bolo, to bolo. Slováci jsou nacionalisté.
Reagovat
paprikovygulas1
Čo? v živote som také slovo nepočul, ale viem že Česi hrozne radi vymýšľajú rôzne slova, ktoré nie sú zapísané v slovníkoch, ale toto slovo som v živote nepočul ani nevidel nikde inde ako tu. Tak ako mám sa uraziť na to slovo či potešiť?
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
annah
Je to myslím odvozeno od prupovidky: čo bolo, to bolo, terazky som majorom.
Je to nelichotive, podobně jako někteří Slováci nám Čechům říkají Čehuni. :-))
Reagovat
Nola
jj, je to z filmu Cerni baroni.....

u nas je skor zauzivani pepici, alebo pepani, tyvole, mozno zavisi od regionu
Reagovat
Jon61
Vzniklo to dávno před natočením filmu, už za mých školských let se Slovákům říkalo hanlivě čobol.
Reagovat
horska.kraslice
Protože film byl natočený podle knížky pana Švandrlíka, která byla napsaná mnohem dříve. Takže to rčení bylo už známé už déle z té knížky.
Reagovat
Fandina
Nebo se v knížce objevilo protože to bylo známé rčení. smile
Reagovat
Jon61
Knížka Černí baroni vyšla v roce 1969, později se šířila v opisech, četl jsem ji asi v roce 1981.
Reagovat
Frick
podle toho ptáka, ne? smile

Vondrouš bahenní
Reagovat
smazaný uživatel
to neznám
Reagovat
paprikovygulas1
A tvoje je odvodené od slova prick, ne?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist