Vondroušová: Tento týden to bylo šílenství. Na ty podmínky jsem to ale zvládla dobře

4. 11. 2023, 13:24
Aktuality 13
Markéta Vondroušová byla i přes závěrečnou porážku na Turnaji mistryň s Američankou Cori Gauffovou 7:5, 6:7, 3:6 ráda, že se loučila se soutěží v mexickém Cancúnu nejlepším možným výkonem. Wimbledonská šampionka věří, že si dobrý pocit přenese i do Sevilly, kde příští týden zabojuje o úspěch s českým týmem v Poháru Billie Jean Kingové. V rozhovoru pro Radiožurnál Sport řekla, že by se měla k výběru kapitána Petra Pály připojit v neděli.
Profily hráčů
Markéta Vondroušová (© AFP)

"Byl to asi nejlepší zápas, jaký jsem tu odehrála. A to i při těch podmínkách, jaké tu byly. Jsem ráda, že jsem se cítila lépe. Předtím jsem moc nehrála, takže ty zápasy byly v tomhle všelijaké. Podávala jsem i na výhru, takže alespoň setík," uvedla Vondroušová.

Během turnaje se stejně jako soupeřky potýkala s problematickým kurtem, větrem i dešťovými přeháňkami. "Celkově to byl těžký turnaj, ale je dobré z toho neztrácet hlavu. Byly to tři porážky, ale s holkami, které jsou v TOP desítce, takže to není až tak katastrofální. Teď to byl dobrý zápas. Na to, co se tu dělo s větrem a deštěm, jsem to zvládla docela dobře," líčila Vondroušová.

Zatímco v prvních dvou duelech proti Polce Ize Šwiatekové a Tunisance Uns Džábirové nezískala česká tenistka ani set, proti vítězce letošního US Open Gauffové servírovala za stavu 6:5 ve druhém setu na výhru a udržení teoretické šance na postup. Nadějný stav ale nedotáhla a poté ztratila i třetí sadu.

"Dnes to bylo o pár míčích. Je to sice prohra, ale je dobře, že jsem se před Sevillou cítila takhle lépe. Tam budeme hrát v hale a snad na rovném kurtu, tak to bude trochu lepší," podotkla Vondroušová.

Světovou šestku těšilo, že navzdory podmínkám v Cancúnu ukázala, že do špičky patří. "Bylo to tady teď těžké, ale první set s Igou nebo teď zápas s Cori, je pro mě znamení, že mohu takové zápasy hrát. Je super, že jsem zabojovala a mám lepší pocit," doplnila.

Netajila ale, že si vysněný debut na Turnaji mistryň představovala jinak. "Ten týden byl fakt šílenství. Zrovna jsme říkali s mamkou a Miri (Kolodziejovou), že jsme nečekaly, že sem přijedeme, bude tu křivý kurt a bude se to šestkrát kvůli počasí přerušovat. Člověka to trochu rozčiluje, že jsou takové podmínky, ale jsem ráda, že jsem to trochu překousla a bojovala," řekla Vondroušová.

Přestože s dějištěm v Cancúnu spokojená nebyla, ráda by si účast na Turnaji mistryň v budoucnu zopakovala. "Doufám ale, že to příští rok bude jinde a bude to trochu lepší. Je to cíl na konec sezony. Přála jsem si se tam dostat. I když to bylo takovéhle, tak mi ani ty prohry nevezmou, že jsem tady byla. Jsem za to ráda," uvedla sokolovská rodačka.

Nyní se přesune do Sevilly, kde bude českou jedničkou v boji o Pohár Billie Jean Kingové. Se spoluhráčkami vstoupí do turnaje v úterý 7. listopadu proti úřadujícím šampionkám ze Švýcarska. O tři dny později vyzvou výběr USA.

"Máme letenky na sobotu a přiletíme v neděli okolo oběda. Půjdu si tam zatrénovat a uvidíme. Je to trochu spěch, když hrajeme v úterý, ale uvidíme, jak se budeme cítit. Holky jsou tam skvělé, takže se můžeme zaskakovat navzájem," podotkla Vondroušová.

S týmem už byla v kontaktu i v minulých dnech. "Psala jsem si s holkami a kapitánem. Ptala jsem se ho, jestli je kurt rovný. Říkal, že jo, tak jsem mu odpověděla, že super a že už se tam těším," dodala s úsměvem Vondroušová.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

13
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Asi tím Markéta chtěla říct, že je ráda, že to zvládla bez zranění
Reagovat
EllNino
5 proher v řadě je u ní asi nový rekord ne? :))
Jinak TM nekomentuji, závér roku totální trapas už několik sezón v řadě
Reagovat
patriks
Nemůžu si pomoct, ale rychlost úderů Vondroušové od základní čáry je opravdu nízká, takže na příštím finále WTA už být nemusí...
Reagovat
misa
Není z Češek sama. Při přenosu zápasu s Igou jsem záhledl rozdíl 15 km/h ve prospěch Polky.
Reagovat
tommr
pokud má Markéta ze svý hry na TM dobrý pocit tak to jí stačí ke spokojenosti opravdu hodně málo. Já bych teda od GS šampionky čekal trochu víc ...
V Seville to ale může být zase o něčem jiném. Podmínky budou určitě lepší, soupeřky slabší a hlavně jde o BJK Cup ve kterém se Markéta vždycky dokáže vypnout k lepším výkonům než na normálních turnajích. Její bilance v BJK Cupu (12/1) je víc než výmluvná ...
Reagovat
Jan
Ty kdybys byl její trenér, tak ji budeš dusit každý den Ta by před novináři taková slova ani nepípla
Reagovat
Yonaash
Však jí tam pojedu osobně zafandit. To by bylo, aby se trochu nesnažila!
Reagovat
com
jak se daj dobre zvladnout 3 prohry smilesmile
Reagovat
Klenot_mezi_muzi
Prostě češi, alibisti za každé situace, ty jsou vždy mistři v okecávání. Vždyť to je i ve fotbale, biatlon...vybouchnou a pak žvaní, že se svým výkonem jsou spokojeni, hráli dobře a nevhráli jen kvůli nepřízni okolí.
Reagovat
Astarin
Jj v Česku umíme prohrávat, ale lepší by samozřejmě bylo umět vyhrávat.
Reagovat
lenkamarkova
Mluví o svém výkonu, hrála s nejlepšími, měla těžkou skupinu, psalo se že nemá šanci postoupit ze skupiny. Od UO v podstatě nehrála, měla nějaké zranění. Včera s Gauff hrála dobře, podávala na vítězství, byla pár míčků od výhry. Na podmínky tam si stěžovaly v podstatě všechny tenistky. Chápu že na Turnaji mistryň mít křivý kurt není normální.
Reagovat
Kandinsky1
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist