Vondroušová v Moskvě prohrála semifinále s rozjetou Kontaveitovou

23. 10. 2021, 12:23
Aktuality 44
WTA MOSKVA - Markéta Vondroušová si v Moskvě o první letošní titul nezahraje. V semifinále česká tenistka podlehla 3-6 4-6 rozjeté Estonce Anett Kontaveitové, která dál živí naději na účast na Turnaji mistryň. Ve finále narazí na Sakkariovou, nebo Alexandrovovou.
Markéta Vondroušová

Markéta Vondroušová po návratu ze dvou turnajů v Americe, kde kvůli žaludečním potížím nenastoupila k semifinále v Chicagu a následně v Indian Wells nezvládla své úvodní vystoupení, v Moskvě odehrála čtyři zápasy.

Po třech dvousetových výhrách nad Kazaškou Rybakinovou, Ukrajinkou Curenkovou a Ruskou Pavljučenkovovou v semifinále narazila na další hráčku z východu Evropy Estonku Anett Kontaveitovou, na kterou už recept nenašla.

22letá Češka v prvních dvou vzájemných duelech s o tři roky starší Estonkou vyhrála, po jedné z výher před čtyřmi lety ve švýcarském Bielu dokonce slavila jediný triumf na okruhu WTA. Tentokrát ale na ve formě hrající soupeřku nestačila. 

35. hráčka světa Vondroušová sice do utkání vstoupila úspěšným brejkem, ale světová dvacítka poté získala pět gamů za sebou. Česká hráčka sice snížila z 1-5 na 3-5 a měla dva brejkboly, ale využít je nedokázala.

Ve druhém setu Vondroušová nabrala ztrátu 2-5 s mankem dvou brejků, pak však odvrátila dva mečboly a snížila na 4-5. Kontaveitová ale obrat nedovolila a za hodinu a čtvrt zvítězila 6-3 6-4.



Vondroušová  v probíhající sezoně počtvrté z pěti pokusů skončila v semifinále. Zápas o finále zvládla jen na olympiádě v Tokiu, zatímco v Lucemburku a v Melbourne ho prohrála a naposledy začátkem října v Chicagu ji o utkání připravila nemoc. Celkem byla ve finále pětkrát, včetně toho na Roland Garros 2019, titul získala jen v Bielu 2017.

To 25letá Kontaveitová postoupila do finále pojedenácté v kariéře a už popáté v této sezoně, během které triumfovala v Clevelandu a Ostravě. Z posledních 22 zápasů vyhrála 20.

Pokud si Kontaveitová v Moskvě dojde pro celkově 4. titul, udrží naději na Turnaj mistryň. Příští týden by ale musela minimálně postoupit do finále, podle některých propočtů dokonce potřebuje další titul.

V nedělním finále v ruské metropoli Kontaveitovou čeká domácí Jekatěrina Alexandrovová (h2h 1-0). 26letá Ruska si ve svém třetím a dosud největším finále zahraje o druhý titul.

Alexandrovová se v semifinále příliš nezapotila. Řekyně Maria Sakkariová, jež před dvěma dny získala jistotu premiérové účasti na Turnaji mistryň, vzdala kvůli nevolnostem za stavu 1-4 v prvním setu.

Dnes je v Moskvě také na programu finále ženské čtyřhry, ve kterém si o pátý letošní titul a třináctý celkově zahraje Kateřina Siniaková. Spolu s Jelenou Ostapenkovou z Lotyšska nastoupí proti dvojici Raluca Olaruová z Rumunska a Nadija Kičenoková z Ukrajiny.

• WTA 500 MOSKVA •
Rusko, tv. povrch / hala, 565.530 dolarů
sobotní výsledky (23. 10. 2021)
• Dvouhra - semifinále •
Kontaveitová (9-Est.) - Vondroušová (ČR) 6-3 6-4
Alexandrovová (Rus.) - Sakkariová (3-Řec.) 4-1 / skreč S.
• Čtyřhra - finále •
Siniaková/Ostapenková (2-ČR/Lot.) - N. Kičenoková/Olaruová (4-Ukr./Rum.) 6-2 4-6 10-8
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

44
Přidat komentář
Mony
Možná už překazí mexické choutky Anett už v Moskvě.. A možná i italským pořadatelům v Courmaeur, až se jim odhlásit poslední Hvězdička Jabeur.
Reagovat
Mony
Anett jede jak motorová pila a naše holky už nezvládají dojet ani na poslední turnaj v Itáliismile
Reagovat
EllNino
Anett mela hlucha obdobi uplne stejne
Reagovat
Mony
Nejde o hluchá období, ty Máme každy. Jde o to, že tu je poslední turnaj v roce, tak se mohu trochu kousnout a něco vymacknout a ne se odhlasovat. I Marie by se v pohodě dostala do MD..stejne BJKC bude hlavně na odpocate Bare a svěže hrající Maky
Reagovat
EllNino
Nejsou to stroje
Reagovat
smazaný uživatel
Prdelka dostala na pr.del.
Jednotýdenní hvězdička z Kolumbie nenápadně stoupá k top 50.smile
https://www.youtube.com/watch?v=4j725wScY0E
Reagovat
sojka1
Reagovat
FulnekUltras
Hlavně že senátním hyenám nevyšel pokus o puč proti prezidentovi republiky.

smilesmilesmile
Reagovat
blixa
Že by ? Myslíš, že hradním hyenám vyjde pokus, že prezidentem ČR bude zombie ? smile
Reagovat
FulnekUltras
Fischerovic Pavlíka do toho snad ani netahej. Ten může intelektuálně excelovat leda tak na pavlači u Jílkové. smile
Reagovat
gigin
Přijdeš takhle do obchodu v nedaleké obci a vietnamský majitel, mimochodem správný chlap, povídá "tak jsme se konečně dočkali, máme žlutého prezidenta"...
Reagovat
FulnekUltras
Když Havla v letech 1998-2003 vozili podělaného a poblitého naležato letadlem z mnohaměsíčních "zotavných pobytů" na Lanzarote nebo v Portugalsku, radši už ho v Sorosově "české" televizi ani neukazovali.
Reagovat
blixa
smilesmilesmile
Reagovat
Ela-fon-isi
Žlutého a zatím naštěstí i němého.smile Ještě to bude chtít litry draslíku do motoru, aby vydržel aspoň jedno vystoupení na Primě.smile
Reagovat
FulnekUltras
Tak za měsíc bude bohatě stačit i pětiminutovka z Lán, aby i konzumně jednodušší část společnosti pochopila, o co u nás teď vlastně jde. smile

https://www.youtube.com/watch?v=frJwHp1lnaU
Reagovat
blixa
Chlape to musí bejt pro tebe frustrace jako prase, komouši v hajzlu, socani v hajzlu, babišovci v podstatě taky v hajzlu a už zbejvá jen ten chudák ožralka, u kterýho je otázka jestli vydrží ještě měsíc nebo dva. Co tvoje játra na to ? smile
Reagovat
FulnekUltras
Frustrace? Proti "tradičnímu" českému velkozločineckému parazitnímu ksindlu (ODS plus přívěšky a "neoliberálové") se v letošních volbách vyslovilo ještě mnohem víc lidí než v těch předchozích. Milion hlasů zůstalo vlivem systému (pětiprocentní hranice) "nevyslyšeno". Při holandském nebo norském volebním modelu by si tady šmejdi ani neškrtli. Takže jsem v klidu - a rád si počkám, co přinesou např. zákonitě se blížící vnitřní spory mezi "vítěznými" koaličními korytáři nebo třeba rozpad ANO.
Reagovat
FulnekUltras
Jinak samozřejmě z toho, jak naivně to spousta levicově orientovaných voličů hodila Šlachtovi, velkou radost nemám.

https://www.novinky.cz/domaci/clanek/slachtovi-darci-exspolupracovnik-rittiga-i-podnikatel-z-plzne-40358472
Reagovat
blixa
No vidíš, já myslel že chlastáš ze žalu a ty zatím zapíjíš úspěch !!! smilesmilesmile
Reagovat
turista
No jo. Musí se to nějak přežít to pravičácke běsnění, které nás čeká. Snad aspoň to školné na státních VS neprojde. Bude holt méně peněz na cestování. Nedá se nic dělat.
Reagovat
FulnekUltras
Jak říkám - z Pirátů šel po zkušenostech z USA i odjinud takový strach, že i mnoho jejich potenciálních voličů to "pro jistotu raději" hodilo "starému dobrému" velkozlodějskému ksindlu ODS, od kterého už aspoň vědí, co můžou čekat ;-))) - a mlaďoši, kteří ještě nevědí (přestože o éře KSČ mají většinou "naprosto jasno" ;-))), to brzy zjistí... ;-)))
Reagovat
Alien
Osle!
Reagovat
FulnekUltras
zbožňuješ raději pokrytecký kariérně nadržený sliz? smile
Reagovat
FulnekUltras
Reagovat
Dobry-den
Dle hajlajtů Anettka Markétu rozstřílela přesně, jak jsem čekal. Kéž by jí ten TM ještě klapnul. smile
Reagovat
com
to tak, aby tam rozstrilela i Karolinu smilesmile
Reagovat
misa
se z dvouhry v Courmayeru nakonec odhlásila. Moc šancí zahrát si v hlavní soutěži singl na WTA turnajích v následující sezoně mít nebude...
Snad k tomu měla zdravotní důvod (čtyřhru v Moskvě hrála s oblepeným hřbetem levé ruky), každopádně žebříček bude mít v dubnu asi příšerný.
Reagovat
tommr
Katka spolu s Ostapenkovou vyhrála deblovej turnaj v Moskvě a získala tak svůj třináctej deblovej titul (z toho jsou 3 GS a jedno olympijský zlato) ... smile
V deblovým žebříčku předstihla Báru Krejčíkovou a posunula se na třetí místo ...
Reagovat
Ela-fon-isi
Anet hraje skvěle! V téhle formě proti ní nemá šanci skoro nikdo a Markéta si ostudu neudělala.
Reagovat
Mony
Umění nacasovat formu, když ostatní odpadaji
Reagovat
Tomas_Smid_fan
retard - ví někdo proč?
Alexandrova si jistě ráda zahraje finále, i když nejspíš dostane nařezáno.smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Tak prý nevolnost. Asi po ránu špatně snáší ruská vejce.
Reagovat
Mony
Myslel jsem si, že je mimozemska motorová myš, teď aspoň vidět, že je clovek.. Možná, že ji také dostala zpráva, že si v Mexiku nezahraje s Barty.. Ke snídani v Rusku spíš brambory se zelím, než vejce.
Reagovat
EllNino
ta má i na šatech, nechápu ty vzory ...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
koho mi Maky připomíná, když má klátivou - mimozemšťany z četníků, když jim došel olejsmile
Reagovat
blixa
Nebuď na Markétku hnusnej ! Nebo se na tebe Woland vyprdne a za trest skončíš po smrti v nebi ! smilesmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
já nechtěl být hnusnej (to by vypadalo jinak), jen jsem popsal, co vidímsmile
Reagovat
blixa
Mě to nevysvětluj, já o tom nerozhoduju ... smilesmile
Reagovat
Ela-fon-isi
smilesmile
Reagovat
tommr
aby mohla porazit v životní formě hrající Kontaveitovou musela by Markéta podat optimální výkon. A k tomu měla dneska hodně daleko. Hlavně na podání to byla bída. Navíc to vypadá že má zase nějaký zdravotní trable ... smile
Reagovat
Alien
Markéta Vondroušová - Anett Konta 3 : 6, 4 : 6!
Reagovat
com
Vondrousova vcerejsi prekvapeni nezopakovala smile
Reagovat
smazaný uživatel
asi třísla, ale i tak dobrý výkonsmile
Reagovat
rosm
Nestihala vubec rychlost ani trisla by nepomohly
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist