Vondroušová v sezoně 2017? Už 17 výher a žádná porážka

15. 2. 2017, 08:27
Aktuality 8
ITF PERTH - Markéta Vondroušová pokračuje v parádním návratu po zranění. Sedmnáctiletá Češka udržela svou letošní neporazitelnost i po 17 zápasech, když Perthu zvládla také více než tříhodinovou bitvu s Chorvatkou Terezou Mrdežaovou. Do osmifinále v Austrálii postoupily i Barbora Krejčíková a Marie Bouzková, které své soupeřky vyprovodily z kurtu výpraskem.
Markéta Vondroušová

Loňská sezona skončila pro bývalou nejlepší juniorku světa Markétu Vondroušovou už květnu. Od té doby léčila zraněný loket, svůj návrat na kurty však neuspěchala a dobře se na něj připravila. V novém roce totiž ještě neprohrála.

Teprve sedmnáctiletá Češka v druhé polovině ledna triumfovala na turnaji ITF 10k v německém Stammheimu, před dvěma týdny si došla jako kvalifikantka pro titul na podniku ITF 25 ve francouzském Grenoblu a nyní se jí daří i na další 'pětadvacítce' v australském Perthu.

Vondroušová proletěla se ztrátou pouhých 10 gamů tříkolovou kvalifikací a dnes úspěšně vstoupila i do hlavní soutěže. Odehrála nejtěžší zápas v sezoně, když Chorvatku Terezu Mrdežaovou udolala až po 3 hodinách a 11 minutách boje 6-7 7-6 6-4. 

V roce 2017 Vondroušová odehrála 17 zápasů a všechny vyhrála. Ztratila v nich pouze tři sety. I když má započtené body pouze za šest turnajů, je ve světovém žebříčku na 315. místě a v případě výraznější úspěchu v Perthu může překonat i své dosavadní maximum (286. místo).

Ve druhém kole se Vondroušová utká s dvacetiletou Brazilkou Beatriz Haddadovou Maiaovou, která hraje rovněž levou rukou. Jihoameričanka v Perthu startuje na svém prvním letošním turnaji a je už 11 utkání neporažená, když v prvním kole navázala na triumfy ve Spojených státech z konce minulé sezony. 

Suverénně zvládla vstup do soutěže Barbora Krejčíková. Jednadvacetiletá Češka, která si minulý týden v Launcestonu zahrála poprvé od srpna 2015 v semifinále, si v prvním kole poradila 6-1 6-2 s Jing-Jing Lu. O čtvrtfinále si zahraje s další Číňankou - nejvýše nasazenou Fangzhou Liu.

Dnešní stoprocentní úspěšnost českých nadějí v Perthu stvrdila ve večerním utkání osmnáctiletá Marie Bouzková, jež smetla 6-2 6-0 japonskou kvalifikantku Ajano Shimizuovou a už na čtvrtém turnaji v řadě zvládla svůj úvodní zápas. Ve druhém kole ji čeká další Japonka Hiroko Kuwataová.

• ITF 25k PERTH •
Austrálie, tv. povrch, 25.000 dolarů
středeční výsledky (15. 02. 2017)
• Dvouhra - 1. kolo •
Krejčíková (ČR) - Jing-Jing Lu 6-1 6-2
Vondroušová (ČR) - Mrdežaová (Chorv.) 7-6(3) 6-7(3) 6-4
Bouzková (ČR) - Shimizuová (Jap.) 6-2 6-0
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

8
Přidat komentář
George_Renel
to se dělá? Takhle smést nasazenou soupeřku a nenechat ji ani dojít k BB? ;-b
Reagovat
tommr
Markéta i nadále překvapuje v tom dobrým slova smyslu ... :)
Reagovat
tommr
si zatím po návratu vede opravdu skvěle. Dneska si to ovšem notně zkomplikovala a mám trochu obavy, aby se to neprojevilo v jejím příštím zápase proti nebezpečný Brazilce. Ty 3 kvalifikační zápasy navíc a více než tříhodinová bitva z prvního kola asi budou znát ...
Po započtení bodů za první kolo a kvaldu je už Markéta jen jednu výhru od postupu do třetí stovky žebříčku ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
a nebude potřebovat chráněný ranking (289), který zbytečně šetří i pro další 25ku. Na dalším turnaji koncem února už ho chce použít, ale asi zbytečně, protože hodně holek už odlétá a její ranking na MD by asi stačil
Reagovat
tommr
jj měla ho použít už ted v Perthu, aby se vyhla kvalifikaci ... :)
Reagovat
rusedski
To by jí ale stejně nepomohlo do hlavní soutěže. Naopak na tom posledním turnaji v Clare jí to pomůže, jelikož směrodatný je žebříček 3 týdny před turnajem (což má Markéta 406. a to by asi na MD nestačilo).
Reagovat
smazaný uživatel
proti Brazilce to taky procházka nebude
Reagovat
Frick
Jiná by to odbyla za 80 minut 6:2 6:3 a šla by se válet na hotel, ona se tam snažila přes 3 hoďky!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist