Vondroušová v super tie-breaku zdolala Podoroskou a čeká ji semifinále proti Muguruzaové

5. 2. 2021, 07:29
Aktuality 9
WTA MELBOURNE 2 - Markéta Vondroušová na generálce Melbourne 2 po obratu přetlačila Nadiu Podoroskou, přemožitelku Petry Kvitové z předchozího kola, a postoupila do semifinále. V něm 21letá Češka zabojuje o své první finále od předloňského French Open, její soupeřkou bude na turnaji dosud suverénní Garbiñe Muguruzaová.
Markéta Vondroušová

Markéta Vondroušová za sebou nemá vůbec úspěšnou sezonu. Loni dokázala vyhrát jen osm z 18 duelů a do letošního tenisového roku vstoupila těsnou porážkou na lednové akci v Abú Zabí.

Podstatně lépe si vede přímo v dějišti Australian Open, kde na generálce vyřadila ruské tenistky Varvaru Gračevovou a Věru Zvonarevovou a dnes ve čtvrtfinále po obratu 4-6 6-3 10-4 Nadiu Podoroskou, která si v předchozím kole vyšlápla na její slavnější krajanku Petru Kvitovou.

Vondroušová hned v úvodním gamu ztratila podání, ale dokázala si jej vzít zpět a srovnat na 4-4. V následujících dvou gamech však uhrála jen tři fiftýny a bylo jasné, že pro vítězství bude potřeba nepříznivý vývoj otočit. To se nakonec nasazené osmičce povedlo. Jako klíčová se ukázala třetí hra druhé sady, v níž Vondroušová odvrátila čtyři brejkboly a ve zbytku utkání už měla navrch.

Jednadvacetiletá rodačka ze Sokolova teprve podruhé od začátku sezony 2020 postoupila mezi nejlepší kvarteto a zítra zabojuje o své první finále od French Open 2019, celkově páté. A bude to mít velmi těžké, jelikož narazí na dvojnásobnou grandslamovou šampionku a bývalou světovou jedničku Garbiñe Muguruzaovou.

Muguruzaová v repríze loňského finále Australian Open přehrála dvakrát 6-2 Sofii Keninovou a na třetí pokus na Američanku našla recept. Po cestě do semifinále ztratila jen devět her a zabojuje o své 13. kariérní finále.

Již jistou finalistkou je světová jednička Ashleigh Bartyová. Australská favoritka, jež hraje svůj první turnaj po téměř roční pauze, dnes zdolala 7-5 2-6 10-4 Shelby Rogersovou a o pár hodin později získala i místo ve finále.

O něj se měla střetnout s americkou hvězdou Serenou Williamsovou, ta se ale několik hodin po čtvrtfinálovém vítězství nad krajankou Danielle Collinsovou z turnaje odhlásila kvůli zranění pravého ramene. Na Australian Open bude devětatřicetiletá Williamsová usilovat o 24. grandslamový titul ve dvouhře, jímž by vyrovnala rekordmanku Margaret Courtovou.

• WTA 500 MELBOURNE 2 (Yarra Valley Classic) •
Austrálie, tv. povrch, 565.530 dolarů
páteční výsledky (5. 2. 2021)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Vondroušová (8-ČR) - Podoroská (14-Arg.) 4-6 6-3 10-4
Bartyová (1-Austr.) - Rogersová (USA) 7-5 2-6 10-4
Muguruzaová (6-Šp.) - Keninová (2-USA) 6-2 6-2
S. Williamsová (5-USA) - Collinsová (13-USA) 6-2 4-6 10-6
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

9
Přidat komentář
tommr
Markéta opět odehrála solidní zápas a dokázala pomstít Petru ... smile
V prvním setu doplatila na neproměnování brejkbolů. Od druhého setu už byla lepší ...
V semifinále jí čeká zatím nejtěžší soupeřka. Muguruza momentálně hraje ve velký formě a bude jasnou favoritkou. Pokud ale Markéta zopakuje výkony z předchozích dvou zápasů nebude úplně bez šance. Hlavně nesmí hrát moc pasivně, protože to by jí Muguruza umlátila. Ideální by bylo kdyby Markéta dokázala soupeřku pořádně rozběhat. Prostředky na to Markéta má ...
Reagovat
smazaný uživatel
repete finále FO 2019 se rýsuje :-)
Reagovat
FulnekUltras
aspoň když kape... smile
Reagovat
smazaný uživatel
smile Markéta skvěle.
Reagovat
turista
Neuvěřitelné. Markéta bravo!
Reagovat
blixa
Sakra co mi to děláte ! Zrovna Markétka proti koťátku smilesmile
Reagovat
FulnekUltras
měl bys mít v záloze ještě třetí sestru ;-)
Reagovat
blixa
Mám, Káju, ale ta už mi vylítla ... smile
Reagovat
FulnekUltras
hlavní chod naštěstí teprve přijde smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist