Vondroušová znovu porazila Ostapenkovou, postoupila i Plíšková. Muchová a Siniaková prohrály

22. 3. 2019, 19:17
Aktuality 67
WTA MIAMI - Markéta Vondroušová si v Miami podobně jako na předchozím turnaji v Indian Wells poradila s loňskou finalistkou Lotyškou Jelenou Ostapenkovou a postoupila do třetího kola. Naopak v třísetových duelech proti favoritkám neuspěly Kateřina Siniaková a Karolína Muchová, které neudržela vedení proti světové čtyřce Angelique Kerberové.
Markéta Vondroušová

Markéta Vondroušová po finále v Budapešti a čtvrtfinále v Indian Wells potvrzuje velmi dobrou formu i v Miami. Po výhře nad Barborou Strýcovou neprohrála set ani s dvaadvacátou nasazenou Lotyškou Jelenou Ostapenkovou

Devatenáctiletá rodačka ze Sokolova zdolala vítězku předloňského Roland Garros před deseti dny v Kalifornii a nyní na ni našla recept i na Floridě. Tentokrát uspěla ve dvou setech, i když ten první neměla dobře rozehraný.

Vondroušová totiž prohrávala 1-4 a za stavu 4-5 čelila dvěma setbolům. Oba však zlikvidovala, získala devět z deseti gamů a nakonec zvítězila 7-5 6-1. Lotyška podle všeho nebyla v druhém setu ve své kůži, neboť za stavu 0-3 si nechala zavolat fyzioterapeutku, jež jí měřila tlak.

O postup do osmifinále si svěřenkyně Jana Hernycha Vondroušová zahraje proti Belgičance Elise Mertensové, s níž loni prohrála ve třech setech  na antuce v Luganu. 

Karolína Plíšková se ve čtvrtém vzájemném souboji s Petrou Martičovou dočkala prvního vyhraného setu a nakonec i zápasu. V Miami Chorvatku porazila 6-3 6-4 a postoupila do 3. kola.

V prvním setu hodinu a čtvrt trvajícího utkání vyhrála Plíšková 13 ze 14 míčů po svém prvním servisu a sadu získala díky jedinému využitému brejkbolu. Ve druhém setu vedla 2-0, soupeřka otočila na 3-4, ale další tři gamy patřily čerstvě sedmadvacetileté Plíškové.

O osmifinále se loňská čtvrtfinalistka utká s Francouzkou Alizé Cornetovou (
h2h 2-1).

Karolína Muchová, která na třetím turnaji v řadě prošla kvalifikací, si dnes v Miami zahrála potřetí v kariéře s hráčkou Top 10 a poprvé uhrála set. Vedení proti světové čtyřce Angelique Kerberové ale neudržela a Němce podlehla 6-3 3-6 3-6.

Dvaadvacetiletá Muchová bojovala více než dvě hodiny a favoritce dlouho vzdorovala. Za stavu 6-3 a 2-1 si ale osmá nasazená Němka nechala ošetřit levé stehno a zápas otočila. I tak se Muchová poprvé v kariéře posune ve světovém žebříčku mezi elitní stovku.

Trojnásobná grandslamová vítězka Kerberová se ve třetím kole utká po necelém týdnu znovu s osmnáctiletou Kanaďankou Biancou Andreescuovou, jež ji v neděli porazila ve finále v Indian Wells.

Kateřina Siniaková si na osmém letošním turnaji zahrála teprve podruhé ve druhém kole, poprvé v sezoně však do třetího kola nepostoupila. V divokém zápase česká tenistka podlehla 2-6 6-0 4-6 světové dvanáctce Anastasiji Sevastovové z Lotyšska, která si ve třetím vzájemném duelu připsala první vítězství.

Siniakové vyšel v utkání se Sevastovovou pouze druhý set, v kterém soupeřce za 26 minut nadělila kanára. V třetí sadě získala Lotyška brzký brejk, za stavu 5-2 měla dva mečboly, které Siniaková odvrátila a snížila na 4-5. Při vlastním podání v desátém gamu už ale česká fedcupová reprezentantka neuspěla a zápas prohrála.

Z favoritek vypadla Svitolinová
Světová jednička Naomi Ósakaová porazila 6-0 6-7 6-1 Belgičanku Yaninu Wickmayerovou a již postupem do 3. kola v Miami vyrovnala své maximum z roku 2016. O osmifinále se japonská tenistka utká se Su-Wei Hsieh (h2h 2-0).

Simona Halepová prodloužila sérii zápasů, v nichž získala alespoň jeden set, už na 17. V Miami světová dvojka začala hladkou výhrou 6-1 6-3 nad domácí Taylor Townsendovou, kterou smetla i ve třetím vzájemném střetnutí. Ve třetím kole ji po deseti letech čeká Polona Hercogová ze Slovinska (h2h 0-1), jež hraje jako lucky loser po odhlášení Ukrajinky Curenkové.

Osminásobná šampionka Serena Williamsová začala na prestižním domácím turnaji v Miami výhrou 6-3 1-6 6-1 nad Rebeccou Petersonovou ze Švédska. Ve třetím kole se sedmatřicetiletá Američanka utká s Číňankou Qiang Wang.



Sloane Stephensová v Miami přehrála snadno 6-2 6-3 Tunisanku Ons Džabúrovou, které oplatila pět měsíců starou porážku z Moskvy, a úspěšně vykročila za obhajobou loňského triumfu. Ve třetím kole se čtvrtá nasazená Američanka střetne s Němkou Tatianou Mariaovou (h2h 2-0).

Bianca Andreescuová vyhrála na turnajích WTA Premier Mandatory i devátý letošní zápas. V Miami šampionka z Indian Wells porazila dvakrát 6-3 domácí Sofii Keninovou, které oplatila tři týdny starou porážku z Acapulka, a postoupila do 3. kola. V něm osmnáctiletá Kanaďanka vyzve Kerberovou.

Světová pětka Elina Svitolinová v Miami loňské čtvrtfinále neobhájí. Ukrajinská favoritka ve svém úvodním zápase překvapivě podlehla 2-6 4-6 padesáté tenistce světa Číňance Yafan Wang, která si na pátý pokus připsala premiérový skalp hráčky Top 10.

Garbiñe Muguruzaová opět potvrdila, že Miami není její oblíbená tenisová destinace. Španělská tenistka se ani na osmý pokus nedostane dál než do osmifinále, letos už ve svém úvodním vystoupení podlehla 6-7 6-4 2-6 aktuálně až 136. hráčce světa Monice Niculescuové.

• WTA PREMIER MANDATORY MIAMI •
USA / Florida, tv. povrch, 9.035.428 dolarů
páteční výsledky (22. 03. 2019)
• Dvouhra - 2. kolo •
Kar. Plíšková (5-ČR) - Martičová (Chorv.) 6-3 6-4
Vondroušová (ČR) - Ostapenková (22-Lot.) 7-5 6-1
Kerberová (8-Něm.) - Muchová (ČR) 3-6 6-3 6-3
Sevastovová (11-Lot.) - Siniaková (ČR) 6-2 0-6 6-4
Ósakaová (1-Jap.) - Wickmayerová (Belg.) 6-0 6-7(3) 6-1
Halepová (2-Rum.) - Townsendová (USA) 6-1 6-3
Stephensová (4-USA) - Džabúrová (Tun.) 6-2 6-3
Yafan Wang (Čína) - Svitolinová (6-Ukr.) 6-2 6-4
Tomljanovicová (Austr.) - Sabalenková (9-Běl.) 6-3 6-4
S. Williamsová (10-USA) - Petersonová (Švéd.) 6-3 1-6 6-1
Wozniacká (13-Dán.) - Sasnovičová (Běl.) 6-4 6-4
Kasatkinová (14-Rus.) - Gauffová (USA) 6-3 6-2
Mertensová (16-Belg.) - Parmentierová (Fr.) 6-2 7-5
Qiang Wang (18-Čína) - Kontaová (Brit.) 6-4 6-0
Niculescuová (Rum.) - Muguruzaová (20-Šp.) 7-6(0) 4-6 6-2
Kontaveitová (21-Est.) - Anisimovová (USA) 6-3 1-6 6-4
Putincevová (Kaz.) - Bencicová (23-Švýc.) 6-3 7-5
V. Williamsová (USA) - Suárezová (24-Šp.) 7-6(4) 6-1
Collinsová (25-USA) - Osuigweová (USA) 7-6(5) 6-0
Su-Wei Hsieh (27-Tchaj-wan) - Riskeová (USA) 6-2 7-5
Mariaová (Něm.) - Giorgiová (29-It.) 6-3 6-4
Cornetová (Fr.) - Buzarnescuová (30-Rum.) 7-6(7) 6-1
Kužmová (SR) - Pavljučenkovová (31-Rus.) 6-7(5) 6-4 7-5
Andreescuová (Kan.) - Keninová (32-USA) 6-3 6-3
Hercogová (Slovin.) - Doiová (Jap.) 7-6(4) 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

67
Přidat komentář
dadaft
tak se teď dívám na opáčko Karolíny s Petrou Martič a prostě ne, ne, ne, ne a ne --- já se na zápasy Karo nemůžu dívat, nejen že mě to nebaví, až na výjimky jako s Benčič mě to vysloveně otravuje...... netenis, řekl by Vašek K.
Reagovat
smazaný uživatel
Muchová hrála dobře, škoda že nedotáhla do vítězného konce.
Reagovat
com
A Karolina Pliskova taky super, kdyz ta to do vitezneho konce dotahla :)
Reagovat
EllNino
tak pro tu nejsou první kola problém, ten nastane zase až ve čtvrtfinále, kde většinou končí :)

Takže čekám výhru nad Alize, Putinou/Stázkou a konec na Stephens/Mertens
Reagovat
Frick
Tak Plechovka nehrála proti nedávné světové jedničce a GS vítězce.
Reagovat
EllNino
Gratulka Markétě a Karolíně, Markéta od to stavu 3:5 hrála výborně a Penko se začala pomalu ale jistě skládat, rozložila ji na součástky ... s Mertens to budou takoé šachy, Markétě tento typ hráček moc nesedí, tak uvidíme :)

Karolína Petru Martic s přehledem porazila, Petra teď není proti top hráčkám konkurenceschopná, dělá moc chyb a je vidět, že nemá moc zápasů kvůli těm zdravotním problémům ... Karolínu teď čeká Alize, ta zlomila Mihaelu v 1. setu až po 80 minutách hry a druhá sada už byla jednoznačná :) Čekám, že Karolína vyhraje opět ve dvou, se slabšími soupeřkami v podstatě neprohrává ...

Katka s Muškou škoda, obě mohly vyhrát, ale nakonec to dopadlo neslavně ... Muška bude potřebovat někdy i trochu štěstíčko na los, aby ta stovka už konečně padla ... a Katka je prostě Katka, herně na tu třicítku má, ale hlava ji tam nepustí, alespoň zatím, třeba dozraje postupem času jako Bára Strýcová ...

Jinak včera překvapení v podobě konce Eliny, Aryny a Belindy a Metelescu (i když Garbině je jako den a noc), Nasťa krom čtvrtfinále na AO totálně mimo, tentokrát prohrála těsně s Viki Kužmovou, Amanda trochu neunesla závěr proti Anett, podobně jako před pár dny Olga Danilovic proti Marii Sakkari ...

Bianca asi letos už neprohraje :D, myslím, že porazí Angie i podruhé, ta proti Mušce rozhodně nebyla přesvědčivá ... ale bude to zase bitva :)
Reagovat
EllNino
Elitní Američanky včera splněno, zejména Venus potěšila, s Carlou většinou hrají tuhé bitvy, podobně jako Carla s Petrou, protě ranařkám tenis Carličky nesedí ... Serena jakž takž, ale proti Qiang Wang bude muset přidat a Sloane totéž, jen škoda, že si nezahraje s Camilkou, to by mohl být super tenis, místo toho ji čeká Tatiana Maria a to bude spíš o trpělivosti :)

Polona Hercog už se letos potřetí dostala jako LL, tentokrát dokonce do 2. kola rovnou za Lesii Tsurenko, a dokonce dokázala porazit Misaki Doi, takže na to dvojnásob vydělala :) Ale se Simonou podle mě končí ...

CoCo Gauff a Whitney Osuigwe už proti favoritkám tentokrám neuspěly, i ta cenné body za to vyhrané první kolo ...

Dneska toho bude hodně, zajímavé zápasy jsou v podstatě všechny, ranařiny Petra - Donna, Caroline - Jule, Ash - Sam, Kiki - Viki, Ajla - Anett, ale i repete finále z IW Bianka - Angie ... a v neposlední řadě šachové partie Naomi - Su-Wei a Metelescu - Wozejk :)

Navíc nejsou všechny zápasy najednou, takže to půjde stíhat ... ať zvítězí pěkný tenis a Petra :D
Reagovat
Pavol
Dnes svoju pozornosť venujem Osake, Bertens a Andreesce. Kerber v nedeľu zahlásila že Bianca ma budúcnosť a budúcnosť už znova klepe na dvere.
Reagovat
fialka
Bertens kvôli Vike? :)
Reagovat
Pavol
Ak Vika pôjde ďalej Ja budem spokojný ale vsadil som opak. Ale prežijem to nech vyhrá lepšia.
Reagovat
fialka
:)
Reagovat
dadaft
Yafan Wang je rozjetá,,,,,,,,,,,, doufám, že ve 4K uvidíme Wangovic řežbu. )))))))

Muguruza s Ostapenko hajdy na ITF.

a trošku zklamala Belinda a Aryna (ale té moc nefandím).
Reagovat
bIbec
Krom prohry s Potapovou, která i byla malinko nešťastná, Karolína prohrála letos jenom proti top hráčkám. Snad nebude mít smůlu v Monterrey a dostane přijatelný los. Vzhledem k tomu, že obhajuje větší body z loňska příští týden, zatím ta stovka prostě neklapne ani po Miami.

Herdek teď koukám na to hrací pole v Monterrey a nebude to žádná sranda mít štěstí na los.
Reagovat
dadaft
škoda škoda včerejška, Karolína i Katka to mohly dát s troškou štěstí, hrály slušně...
Reagovat
hluuusa
Uz se zacina rozjizdet a hlavne malo kazi, ne jako driv. Hernychuv dobry vliv je znat. Byl to inteligentni tenista, snad to prenese i na Marketu. Mam radost, Mertens by mohla porazit. I Sloane by mohla porazit (tu snad jeste spis nez Mertens). Do boje!
Reagovat
Torn
Sloane se na domácí půdě spíš vyhecuje, takže bych na to nespoléhal.
Reagovat
bIbec
na Sloane bych vůbec nemyslel. Mertens je solidní, konzistentní hráčka. Ta nedá Markétě nic zadarmo.
Reagovat
fialka
tiež postúpila, ale v expreskách ani zmienka. Ak by prehrala, bola by o nej reč ako o Dominike a Magde. Nasťu porazila v 3 setoch po vyše 2,5 hodinách. Je to pre ňu pekný úspech. Zaslúžila by si pozornosť.
Reagovat
hluuusa
Preju ji to, po Schmiedlove zase dalsi mlada nadejna Slovenka.
Reagovat
Pavol
Fialka to chce kľud. Moju pozornosť si Slovenská jednotka Kužmová zaslúžila. Dokonca mi aj nejaké euro zarobila. A Dominika tiež vždy upúta moju pozornosť lebo pravdepodobnosť prehry je veľmi vysoká.

Ak Kužmová ešte nie je jednotka tak určite bude. A na plagáte na fed cup je popredie a pozadie pomýlené.
Reagovat
fialka
Som pokojná. Fajn, že ti Vika zarobila. Bertens však už bude tvrdší oriešok. Domi nie a nie pretrhnúť sériu prehraných duelov. Možno by ju nejaká výhra nakopla. S Azarenkou to bol vyrovnaný súboj. Pokojne mohla aj vyhrať. Záver v znamení navzájom stratených podaní poškodil práve ňu, škoda.

Kužmová má lepší servis, ktorý ju môže podržať. V dueli s Nasťou však mala 10 dvojchýb a iba 5 es. Ku koncu už mlela z posledného. Azda ju Bertens "nepreesuje" :-)

Domi na plagáte vpredu, je stále jednotkou. Rozdiel medzi nimi je 317 bodov. Viky je mladá a sk tenis má nádej. Len aby nedopadla ako Kajka. Tá je už úplne mimo. Fandím všetkým našim babám bez rozdielu.
Reagovat
Pavol
Viki naposledy s Bertens vyhrala ale veľmi tesne. Teraz už bude Bertens pripravená.
Reagovat
Frick
https://pbs.twimg.com/media/D2UDmSPWkAAXnYc?format=jpg&name=900x900

Tohle by si ve Stromovce číst neměli. Resp bylo by to nešťastné.
Reagovat
tommr
měla dneska víc štěstí než rozumu. Ve druhým setu nejdřív trestuhodně promarnila vedení 2:0 40:0 a málem pustila soupeřku do brejku. Pak jí to ale Marticová vrátila i s úrokama když v devátý hře udělala 3 dvojchyby a to jí tak rozlítilo, že nejdřív seřvala nebohou trenérku a pak umožnila Karolíně dopodávat zápas čistou hrou ... :)
Reagovat
Torn
Karolína zvládla v pohodě první set, potom měla výpadek ve druhém setu, nicméně měla ho i Martič, která si tohle nemůže dovolit proti hráčkám TOP10. Tvrdit, že měla Karolína víc štěstí než rozumu, je trochu off topic, to stejné by šlo říct o Martič.
Reagovat
tommr
první set zvládla zkušeně. Doufám, že ted nepoleví ...
Reagovat
fujtajblick
Ve druhem... takjeste kousek
Reagovat
tommr
škoda. Za stavu 2:0 40:0 už měla soupeřku na lopatě a pak si to pěkně pohnojila ... :)
Reagovat
fujtajblick
Nebylo to pro Karolinu psychicky snadné, ale zvladla to. Gratulace!
Reagovat
Frick
https://www.instagram.com/p/BvUVnL2hVhB/

Hezký, fakt.
Reagovat
SpacialRecognition
poměrně málo lability v zápase :D Ikdyž je pravda, že Belinda jí to velmi usnadnila.
Reagovat
SpacialRecognition
Zkušenosti to vyhráli, šance Karolína měla.
Reagovat
SpacialRecognition
..
Reagovat
blixa
Ahoj Libore ;-)
Reagovat
tommr
v závěru druhýho a třetího setu udělala Karolína příliš mnoho laciných chyb. Ten šikovně načasovanej MTO k tomu ale svým dílem taky přispěl ...
Reagovat
lars
zkusenosti s MTO zapas ovlivnily.
Reagovat
kada.tom
Serena s Venus potěšily výhrami :-)
Reagovat
tommr
mě teda ne ...
Reagovat
George_Renel
Zlomil to MTO. :-(
Reagovat
slacker
vod toho prece MTO je, zalecit nejaky handikepujici obtiz
Reagovat
marcel19752
Asi,už můžeme rekapitulvat. Výkon velmi dobrý. Více takových zápasů, proti top hráčkám a výsledky přijdou. Jediné co mě překvapilo,když to porovnám s pohybem Vondroušové tak ten pohyb nic moc.
Reagovat
travar
To sis nevybral dobré porovnání. Vondroušová se po kurtu pohybuje jako kočka. Tomu může konkurovat skutečně jen málokdo a určitě ne Muška, která i když lítá, tak proti kočce nemá šanci :)
Reagovat
marcel19752
a to máš za to takový lehký winner a vyhodit . Kerber zadarmu nic nedá ,ale za to od Markéty takový dárečky
Reagovat
Fandina
Muško leť, 2:3 ve třetím, sice přišla o podání ze začátku setu, ale teď si to vzala zpět, tak jsem zvědavá, jak bude pokračovat, moc držím palce, pojď!!!
Reagovat
sosna
Škoda, teď zas brejk dole, ale krásnej tenis od obou. Musko, pojď!
Reagovat
Jon61
Kerber trefuje čáry, ale Karolína to nakonec urvala.
Reagovat
Fandina
Maky super, ze začátku to s ní vypadalo bledě, ale pak hezky Penku přehrála. Gratulka.
Reagovat
Fandina
Katka to tedy byla smůla, sice ve třetím přišla o podání hned na začátku, ale pak brejkla na 4:5, ovšem svoje podání pak projede. To je fakt škoda, přitom se mi líbilo, jak hrála. Ach jo.
Reagovat
Jon61
Kerber je zkušená, dokáže slabší chvilky soupeřky maximálně využít, někdy má i štěstí.
Reagovat
Dobry-den
Bohužel, Kerberové ten tah s taktickým MTO vyšel, Muška se úplně rozpadla :-(
Reagovat
marcel19752
chtělo by se to uklidnit.teď je to všecko ven všecko špatně...Kerber je hratelná
Reagovat
marcel19752
no a je to takhle zahodit winner sama si podřezává větev
Reagovat
Alien
Tak Katku jsem dnes bohužel neviděl, ale podle výsledku to bylo vyrovnané. Škoda. Jak to Katka zvládla po psychické stránce, udržela nervy na uzdě?
Reagovat
tommr
nervy sice udržela, ale zbytečný chyby se jí omezit nepodařilo ...
Reagovat
dadaft
safra, Katka byla blízko................
(některé výměny parádní)
Reagovat
d@ve
To jo, např. ta před MB.. Škoda.. :/
Reagovat
smazaný uživatel
Muška taky, ale bohužel...
Reagovat
marcel19752
Vzduch v Miami je evidentně toxický po Ostapenkovové má po prohraném setu potíže i Kerbrová.
Reagovat
Dobry-den
Tak jsem přišel ve chvíli, kdy Muška vedla 5:2. Set sice nedopodávala, ale následně jej vyhrála hned v dalším gemu na returnu. Co se tam proboha děje? Kerbeřice jak kdyby moc nestíhala. :D

A Katka - Nasťa, tam je to skóre taky ňáký divoký. Tak mohla by to Katka ještě otočit. :D
Reagovat
d@ve
Teda holky dneska válej.. :)
Reagovat
milos68
To jo. Muška zatím nebojácně hraje a dobře.
Reagovat
marcel19752
šťastný game pro kerber
Reagovat
com
Kerber je uz dopredu znechucena, ze by mela hrat zas s Andreescu, tak se ani nesnazi :D
Reagovat
SpacialRecognition
počítám že bude zahazovat brejkboly jak na běžícím pásu, Nasťa dostane první a hned ho využije.

Kéž bych se pletl.
Reagovat
SpacialRecognition
0/4 ---- 1/1 :D :D :D
Reagovat
tommr
Markéta nezačala zrovna nejlíp a Ostapenko dokonce měla za stavu 3:5 v prvním setu dva setboly. Markéta je ale dokázala odvrátit a to byl zřejmě zlomovej moment zápasu. Od té chvíle na kurtu existovala jen jedna hráčka a Ostapenkový nepomohl ani zřejmě taktickej MTO ...

Jinak informace z článku a z Expresek, že postupem do 3. kola si Markéta zajistila vylepšení svého žebříčkového maxima (50. místo) není správná. Markéta je v průběžným žebříčku na 52.místě a ještě jí může několik hráček předstihnout. Markéta k posunu do první padesátky potřebuje ještě jednu výhru. A protože její příští soupeřkou bude Mertensová nebude to nic lehkýho ...
Reagovat
d@ve
Markét má ale obdivuhodně pevné nervy.. Zvládla to zkušeně.. :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist