Vyprodaná hala? Čím víc lidí, tím lépe. Nabíjí mě to, těší se Menšík na domácí premiéru

2. 2., 16:04
Aktuality 11
Osmnáctiletého Jakuba Menšíka nominace do úvodní sobotní dvouhry daviscupové kvalifikace potěšila. Před utkáním s izraelskou jedničkou a 415. hráčem světa Jišajem Olielem počítá s rolí favorita, nechce ale nic podcenit. Obavy z domácí premiéry a vyprodané haly ve Vendryni nemá, novinářům po slavnostním losu řekl, že je typem hráče, kterého podpora nabíjí.
Profily hráčů
Jakub Menšík se těší na domácí daviscupovou premiéru (© Profimedia)

"Doma hraju rád. Jsem typ, že čím víc lidí, tím lépe," uvedl Menšík, jehož přijde podpořit rodina, kamarádi i členové týmu. "Hrát před tolika lidmi, které znám a ještě před Čechy, kteří fandí mně, je něco úplně jiného, než když jsem hrál proti Tayloru Fritzovi v Americe (loni ve 3. kole US Open). Tohle mě určitě nabíjí a na tu pozitivní energii se těším," doplnil prostějovský rodák.

O nominaci se dozvěděl ve čtvrtek. Kapitán Jaroslav Navrátil na něj vsadil poté, co se Tomáš Macháč stále cítil unavený po přesunu z Australian Open. "Celý tým je ve skvělé formě. I v minulých týdnech jsme měli dobré výsledky, takže to pro kapitána bylo příjemné rozhodování. Mohl z nás nastoupit kdokoliv a jsem moc rád, že kapitán vybral mě. Připravuju se fyzicky i mentálně. Jsem rád, že mohu týmu pomoci a doufám, že se to podaří," podotkl Menšík.

Talentovaný tenista debutoval v daviscupové dvouhře vloni, kdy ve skupinové fázi porazil Srba Dušana Lajoviče (6:3, 6:2). Tehdy už měli Češi jistý postup do čtvrtfinále. "Je to trošku jiné. Nebyl to takový stres jako předtím se Španělskem nebo Koreou. A bylo také jiné, že byl on favoritem a já v roli nováčka, který neměl co ztratit. Teď jsem naopak v roli favorita já. Tak to ale chodí i na turnajích. Není to nic, s čím by se tenista nepotýkal," řekl Menšík.

Spolu se čtyřhrami má zatím v Davis Cupu stoprocentní bilanci 3:0. "Je fajn, že jsem loni při svém prvním roce vyhrál ve Valencii jak jeden singl, tak s Adamem Pavláskem oba těžké debly. Vnímám, že mám čisté konto a doufám, že v tom budu pokračovat," líčil s úsměvem.

Češi se představí doma poprvé od roku 2019. Menšíkovi tehdy bylo 13 let. "Asi si nepamatuju, co jsem dělal. Bylo to v Ostravě, ale už ani nevím, proti komu to bylo a jak to dopadlo. Určitě je ale fajn, že jsme po tak dlouhé době zase doma. Je to skvělé jak pro české fanoušky, tak pro český tenis," uvedl.

Oliel je o šest let starší a utkají se poprvé. "Neznám ho úplně osobně, ale s (Danielem) Cukiermanem jsem hrál před dvěma lety na pětadvacítce v Heráklionu. Celkově ta jména registruju. Na Jišaje se určitě dobře připravíme a všichni uděláme vše pro to, abychom je porazili," podotkl.

Přestože je v žebříčku ATP skoro o tři sta míst výše (127.), bude opatrný.. "Ranking je v tomhle strašně zrádný. I když jsou kvality na naší straně, je to Davis Cup a týmová soutěž, která přináší úplně jiné emoce pro nás i pro ně. Myslím, že se určitě budou schopní v téhle soutěži vybičovat k o dost lepším výkonům. Nechci je přeceňovat ani podceňovat, ale kvality určitě mají," dodal Menšík.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

11
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
Krisboy
Nečekám nic jiného, než dvě výhry!
Reagovat
Nola
dnes sme porazili Srbsko, snad sa zadari aj zajtra, chalani hraju vyborne, najma Klein mi zacina pripominat Fritza, podobny styl, servisman ako vysity.....

tento format je tak smiesny, takze Spanieli dostali WC, lebo domaci tim a Briti zaco? LOL, o com to je, ak nejake timy dostanu WC a ostatne si to musia vybojovat, v minulosti ziadne WC neboli, dokonca aj vitaz musel hrat skupinovu fazu tusim, opravte ma, ak sa mylim
Reagovat
GaelM
Dřív žádná skupinová fáze nebyla... a svět byl ještě v pořádku.
Reagovat
vavrinec
Svět už nebude nikdy v pořádku.
Reagovat
Krisboy
Ale bude. Atomová válka planetu resetuje a za milionek let bude zase dobře.
Reagovat
darek.vrana
Tak zase byly i časy, kdy vítěz šel automaticky do vyzývacího finále .
Reagovat
GaelM
Pořád lepší vítěz, než protekční šašci co na to stejně nemají
Reagovat
Ondra979
tak supr, snad bez problemu vyhrajes, mas na to!!
jinak OT - jestli sledujete i Biatlon, kde za par dni zacne u nas MS, tak to vypada na fiasko co se tyka pocasi...nejspis bude hodne prset a bude urcite dost nad nulou..njn ,to je tak, kdyz nekdo ignoruje globalni oteplovani a porada se to v relativne nizke nadmorske vysce, umely snih sice bude, ale jinak to bude nejspis nic moc... ona uz i Jizerska padesatka je pry dost ohrozena a ta je jeste o neco vys..
Reagovat
Nola
LOL, vsak sa mozes realizovat a nejak tomu biatlonu zabranit, tu nie si na spravnej adrese, klavesnica tvoje starosti tazko poriesi....
Reagovat
Ondra979
no jasne, uz letim, asi se necham privazat nekde na trati...jinak me to ani netankuje, sleduju to jen trochu, ale vsude slysim narek organizatoru nad spatnym pocasim..tak jestli se divi, tak asi moc nesleduji, co se deje s klimatem, tyto sporty za 20 let uz se nebudou nejspis vubec poradat a bude to naprosto v poradku..uz ted to stoji spousty penez vyrobit tolik umeleho snehu a bude to cim dal narocnejsi
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist