Wawrinka: Nemůžu žít jen ze vzpomínek na loňský triumf

22. 1. 2015, 22:30
Rozhovory 0
Loňský šampion Stan Wawrinka dnes na Australian Open porazil Rumuna Copila a bez ztráty setu tak postoupil už do třetího kola. Nepředvedl jsem svůj nejlepší tenis, ale zabojoval jsem, zhodnotil své vítězství čtvrtý hráč světa. Nemůžu žít jen ze vzpomínek na loňský triumf, rád bych jej zopakoval, dodal sebevědomě Švýcar.
Profily hráčů
Stan Wawrinka

Postoupil jste do třetího kola Australian Open, ale musel jste si to vybojovat. Překvapil vás Copil svou hrou? Co pro vás bylo nejtěžší?
Musím říct, že to byl náročný zápas. Jsem rád, že jsem to zvládnul ve třech setech a jdu dál. Podmínky dnes nebyly vůbec jednoduché. Je dost horko a kurty jsou opravdu rychlé. Soupeř navíc předvedl dobrý výkon, hrál opravdu dobře. Já jsem rozhodně nehrál svůj nejlepší tenis, ale zabojoval jsem, což mi nakonec pomohlo.

Co říkáte na letošní počasí v Melbourne, vyhovuje vám?
Dnes je opravdu teplo, ale předtím to nebylo tak hrozné. Posledních deset dní tu bylo na místní poměry poměrně chladno, občas i pršelo. Neřekl bych, že se pro mě něco změnilo, dokážu se přizpůsobit a nedělá mi problém hrát v horku. Člověku samozřejmě nějakou dobu trvá, než si na to zvykne, ale dá se to zvládnout. Dnes jsem to počasí pocítil nejvíc asi v rychlosti kurtu, létalo to rychleji.

V příštím kole vás čeká Jarkko Nieminen z Finska, co o něm víte?
Je to těžký soupeř, hraje dobře a navíc je to levák, což je vždycky trochu jiné. Vím, že rád hraje od základní čáry, umí využít rychlého povrchu a zahrát agresivně. Určitě to bude zajímavé utkání.

První dva zápasy jste zvládnul, jak se cítíte? Jste spokojený se svou hrou?
Ano, jsem spokojený. Vyhrál jsem první dva zápasy a neztratil jsem set, což je určitě dobrá bilance a jsem rád, že tomu tak je. Síly, které jsem tu pošetřil, se mi určitě budou hodit. Předvedl jsem poměrně dobré výkony a jsem šťastný, že jsem ve třetím kole.

Můžete nějak porovnat loňský a letošní rok tady v Melbourne? Cítíte se letos lépe než minulou sezonu?
Já nevím, to je těžká otázka. Řekl bych, že se to ani nedá porovnávat. Ano, vloni se mi tu dařilo a hrál jsem výborně, ale letos je to všechno znovu od nuly. Dva zápasy jsem vyhrál a teď se musím co nejlépe připravit na ten další. Zítra mám jeden den volna, takže budu trénovat. To je asi všechno, co k tomu mohu říct. Porovnávat dva roky mezi sebou nemá smysl.

Ovlivňuje vás nějak onen pocit, že jste tu v pozici obhájce titulu z loňského roku?
Těšil jsem se sem, to ano, ale připravoval jsem se na to stejně jako na jakýkoliv jiný turnaj. Chci se soustředit na svou hru a dostat se co nejdál. Žiju přítomností. Vzpomínky z loňska jsou krásné, mohou mi dát motivaci a povzbuzení, ale do zápasu jdu od nuly a chci v něm pokaždé předvést maximum. Nemůžu žít jen ze vzpomínek na loňský triumf, musím se snažit o to, abych ten úspěch zopakoval.

TenisPortal.cz, ausopen.com

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist