Wawrinka svůj debut ve Stockholmu zvládl ve dvou setech

19. 10. 2010, 11:20
Aktuality 1
ATP STOCKHOLM - Pětadvacetiletý Švýcar Stanislas Wawrinka má za sebou úspěšný debut na halovém turnaji ve švédském Stockholmu. S Italem Seppim ztratil jen čtyři hry a podle očekávání si zahraje o čtvrtfinále.
Stanislas Wawrinka

Čtvrtfinalista nedávného US Open Stanislas Wawrinka při svém premiérovém startu na halovém turnaji ve Stockholmu ideálně nezačal. Hned ve třetím gamu s Andreasem Seppim ztratil podání, ale pak už získal dvanáct ze čtrnácti her a za 78 minut vyhrál hladce dvakrát 6-2. Od rychlejšího konce Itala uchránilo jedenáct odvrácených brejkbolů.

21. tenista světa se ve druhém kole utká s vítězem švédsko-holandského souboje Prpič - Haase. 

První výhru v letošní sezoně na okruhu ATP si připsal hráč čtvrté světové stovky Michael Ryderstedt. Domácí tenista se pořadatelům odmenil za udělení divoké karty, když Španěla Gimena-Travera zdolal 7-6 6-3.

Pětadvacetiletý Švéd dosud na turnaji ATP mimo svou zemi ve druhém kole nebyl. Před čtyřmi lety si v rodném Stockholmu zahrál semifinále, které je jeho největším úspěchem. Jediné finále si zahrál před pěti lety na challengeru v Dallasu, odkud si nakonec odvezl trofej pro vítěze. O čtvrtfinále bude hrát proti Felicianu Lopezovi, nebo Florianu Mayerovi. 

Jméno svého prvního soupeře už ve Švédsku zná Tomáš Berdych. Turnajová trojka zahájí proti Jarkku Nieminenovi, jenž otočil duel s Němcem Berrerem. Berdych s Finem v pěti vzájemných soubojích ztratil pouze jeden set při prvním setkání před šesti lety v madridské kvalifikaci.

Hvězdou turnaje je Roger Federer, který se ve švédské metropoli objeví poprvé po deseti letech. Na úvod ho čeká lepší z dvojice Dent - Przyesizny.

- ATP 250 STOCKHOLM (Švédsko, tv. povrch / hala, 600.000 dolarů) -
pondělní výsledky (19. 10. 2010)

Dvouhra - 1. kolo:
Wawrinka (5-Švýc.) - Seppi (It.) 6-2 6-2
Ryderstedt (Švéd.) - Gimeno (Šp.) 7-6(3) 6-3
Nieminen (Fin.) - Berrer (Něm.) 4-6 6-1 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
jak kdyby chtěl kouřit penis xD
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist