Wawrinka v Paříži ztratil s Murraym jen šest gamů. Zverev nezaváhal s Novakem

27. 9. 2020, 21:48
Aktuality 18
FRENCH OPEN - Šlágr prvního kola dvouhry mužů měl na French Open nečekaně rychlý průběh. Bývalý šampion Stan Wawrinka v chladné a deštivé Paříži smetl Andyho Murrayho za pouhých 100 minut hry. Ve třech setech zvítězil také Alexander Zverev, ve druhém kole jsou i Diego Schwartzman či debutanti Jannik Sinner a Sebastian Korda.
Stan Wawrinka (© AFP)

Ostře sledovaný duel dvou trojnásobných grandslamových šampionů Stana Wawrinky s Britem Andym Murraym se změnil v jasnou záležitost Švýcara, který vyhrál 6-1 6-3 6-2.

"Čekal jsem těžký zápas a vydržel koncentrovaný až do konce, protože nikdy nevíte, kdy by se to mohlo začít otáčet," komentoval vítěz turnaje z roku 2015 Wawrinka, jenž se po koronavirové pauze rozehrával na challengerech v Česku. Před dvěma týdny v Římě však utrpěl nečekanou porážku s osmnáctiletým Italem Lorenzem Musettim.

Ve druhém kole se 35letý Švýcar Wawrinka utká s Němcem Dominikem Köpferem, jenž si proti domácímu Antoinu Hoangovi odbyl vítězný debut na Roland Garros.



Poprvé od porážky ve finále US Open se dnes představil sedmý hráč světa Němec Alexander Zverev a svůj první soutěžní zápas na antuce po 14 měsících zvládl. V prvním setu duelu s Rakušanem Dennisem Novakem sice svěřenec Davida Ferrera prohrával 3-5, vývoj ale otočil a bez větších potíží zvítězil 7-5 6-2 6-4.

"Před tímto zápasem jsem na antuce dlouho nehrál. Na začátku to bylo i kvůli těm chladným a deštivým podmínkám těžké a já si na to potřeboval zvyknout a srovnat se. Dennis ukázal, že tenhle povrch mu sedí," řekl třiadvacetiletý Zverev. 

Finalista nedávného turnaje Masters 1000 v Římě Diego Schwartzman potvrdil svou formu i na úvod French Open. Argentinský tenista deklasoval 6-0 6-1 6-3 srbského mladíka Miomira Kecmanoviče a šestý ze sedmi startů na pařížském grandslamu tak proměnil v postup do 2. kola.

Jannik Sinner si hned při svém debutu na Roland Garros zahrál na centrálním kurtu Philippa Chatriera a pod novou zataženou střechou si připsal skalp světové dvanáctky Davida Goffina.

Devatenáctiletý Ital v průběhu utkání získal 11 gamů v řadě, zvítězil hladce 7-5 6-0 6-3 a jako první postoupil do druhého kola dvouhry mužů. V něm se utká s domácím kvalifikantem Benjaminem Bonzim.



20letý Američan Sebastian Korda si na druhý pokus připsal první výhru v hlavní soutěži grandslamu. Syn bývalé světové dvojky Petra Kordy při svém debutu na French Open, kde prošel bez ztráty setu tříkolovou kvalifikací, začal výhrou 6-2 4-6 6-3 6-3 nad o šestnáct let starším Italem Andreasem Seppim.

Pětihodinovou bitvu svedli v prvním kole French Open dva argentinští tenisté. Z vítězství se po odvrácení mečbolu radoval Juan Ignacio Londero, jenž udolal Federica Delbonise 6-4 7-6 2-6 1-6 14-12.

• FRENCH OPEN 2020 •
Francie / Paříž, antuka, 6.947.000 dolarů
nedělní výsledky (27. 09. 2020)
• Dvouhra mužů - 1. kolo •
Fritz (27-USA) - Mácháč (ČR) 7-5 7-6 1-6 2-6 6-3
A. Zverev (6-Něm.) - Novak (Rak.) 7-5 6-2 6-4
Sinner (It.) - Goffin (11-Belg.) 7-5 6-0 6-3
Schwartzman (12-Arg.) - Kecmanovič (Srb.) 6-0 6-1 6-3
Wawrinka (16-Švýc.) - A. Murray (Brit.) 6-1 6-3 6-2
Isner (21-USA) - Benchetrit (Fr.) 6-4 6-1 6-3
Paire (23-Fr.) - Kwon Sun-u (Korea) 7-5 6-4 6-4
Gombos (SR) - Čorič (24-Chorv.) 6-4 3-6 6-3 6-4
Cecchinato (It.) - De Minaur (25-Austr.) 7-6(9) 6-4 6-0
Nišikori (Jap.) - Evans (32-Brit.) 1-6 6-1 7-6(3) 1-6 6-4
Korda (USA) - Seppi (It.) 6-2 4-6 6-3 6-3
Coria (Arg.) - Jung (Tchaj-wan) 7-5 7-6(6) 7-6(3)
Koepfer (Něm.) - Hoang (Fr.) 6-2 3-6 6-1 6-1
Rodionov (Rak.) - Chardy (Fr.) 3-6 4-6 7-6(6) 6-4 10-8
Bonzi (Fr.) - Ruusuvuori (Fin.) 6-2 6-4 4-6 6-4
Albot (Mold.) - Thompson (Austr.) 6-2 6-4 6-1
Travaglia (It.) - Andújar (Šp.) 6-3 6-4 6-4
Londero (Arg.) - Delbonis (oba Arg.) 6-4 7-6(1) 2-6 1-6 14-12
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

18
Přidat komentář
steve79
Jak je na tom zdravotne Murray? Prece neni mozne, ze se tak herne zhorsil. Od navratu paberkuje.
Reagovat
Mantra
já ho podezírám z toho, že si jede jen svou reklamu na svoje textílie, jinak mi to nedává smysl
Reagovat
Hector.Salamanca
Hrál včera opět strašně, takový matný pinkání, navíc mi přijde, že to fakt není pohybově ani zdaleka ideální s tou jeho kyčlí, neohejbá se na tu nohu, je takovej prkennej, nevim, on sice tvrdí, jak ho to nelimituje a nebolí, ale já mám teda pocit, že ho to naopak limituje značně..
Reagovat
Herbert_Hoover
Spekulovalo se o zánětu ve svalu v bederní oblasti. Měl i podstoupit vyšetření před turnajem, tak nevím, jestli ho to přeci jen nelimituje. Každopádně podmínky pro jeho hru hrůzostrašné i když člověk pomine tu kyčel. No a co se týče kyčle, asi je moc hrdý a neumí si říct dost.
Reagovat
FulnekUltras
co se kyčle týče,
je to asi v piče
Reagovat
spaniel
Murray jesne rekl, ze to neni zdravotnimi problemy. Proste hraje jak Coric kdyz mu to nejde
Reagovat
Mantra
říkal, škoda že tu kartu nedali pořadatelé někomu jinému, Můra to vůbec nemá zapotřebí, diváci nula, výkon nula, nějakej mladík to mohl mít jako slušnou zkušenost, tohle bylo k ničemu - bych wc omezil věkeme na 21let např. vždyť jestli chtěl hrát, měl se rozehrát v kvaldě a ostatí výhody wc nechat potřebným...smile
Reagovat
Patik
Wawrinka dnes úderovo pôsobil že môže zaútočiť aj na vyššie kolá aj keď Andy už od prvých gemov pôsobil že neprišiel vyhrať a šetril telo..Stana podľa mňa môže motivovať to že tu v minulosti uspel a môžno cíti že to môže zvládnuť znova..podľa prvého zápasu pôsobil že je odhodlaný a má natrénované..a backhand občas krásne padal..uvidíme v ďalších kolách..
Reagovat
Marduch
Podmínky budou nejspíš Stanovi sedět. Za aktuálních okolností ho řadím mezi favority. Pravděpodobný bonbonek v OF s Thiemem dále napoví..
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Pak že to nejde, Zvíře vyřídilo Novaka už v prvním kolesmile
Reagovat
Hook2424
Andyho je mi líto. On se s tou kyčlí vůbec nehýbe. Podle mě je to tak špatný, že to není ani na debla!
Měl by se na to vykašlat, věnovat se rodině a chodit si zapinkat jen pro radost!
Reagovat
Vlk-v-trave
Staci jak nebude na antuku uz lezt...ma ni si take tu kycel vodelal.
Vklidku trava a muze i jeste nektere hrace kosit.
Bohuzel te travy behem roku moc neni....no :(
Reagovat
Patik
Antuka mu príliš nešla aj keď bol zdravý..mal by hrávať len turnaje ktoré mu v minulosti sedeli..a prehodnotiť hru..skracovať výmeny a hrať agresívnejšie..
Reagovat
spaniel
smile a ted tu o Karkulce.
Reagovat
Hector.Salamanca
Vy tady furt budete trepat něco o tom, jak by Murray měl přehodnotit hru a hrát agresivnějc, přitom to je něco, čeho on prostě není schopnej a co navíc ani není ochotnej dělat, protože takhle tu hru prostě nehraje, říkal to v rozhovorech mnohokrát.
Reagovat
turista
Nechme lorda Andyho ať si dělá co chce.
Reagovat
Patik
Ak nezmení hru tak to môže zabaliť..jeho štýl hry sa nosil tak pred piatimi rokmi teraz mu to bude stačiť tak na 250tky..
Reagovat
Hector.Salamanca
Jo, souhlasím, jen prostě těžko říct, jestli on je takhle schopnej hrát.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist