Wozniacká a Erraniová v Mexiku na úvod nezaváhaly

3. 3. 2016, 07:54
Aktuality 23
WTA MONTERREY - Obě největší favoritky turnaje v mexickém Monterrey zvládly svůj úvodní zápas. Dánka Caroline Wozniacká smetla Bělorusku Govorcovovou, nasazená jednička Italka Sara Erraniová potřebovala tři sety na postup přes Slovenku Rybárikovou.
Caroline Wozniacká

Caroline Wozniacká měla odehrát zápas prvnínho kola už v úterý, její večerní souboj s Olgou Govorcovovou ale byl kvůli dešti přesunut na středu odpoledne. V horkém počasí druhá nasazená Dánka roli favoritky bez problémů zvládla, když svou běloruskou soupeřku smetla 6-1 6-2.

"První zápas je vždy velmi ošidný, ale jsem moc spokojená s tím, jak jsem to zvládla a že jsem tak rychle vyhrála," pochvalovala si bývalá světová jednička Wozniacká, která svůj jediný předchozí start v Monterrey proměnila v roce 2014 v semifinále.

"Moc se mi tady líbí, je to skvělý tenisový klub. Cítím se tu být vřela vítaná, a to je vždy hezké," řekla pětadvacetiletá Dánka, která se po zápase setkala se svou o zhruba dvacet let mladší 'dvojnicí'. "Byla tak roztomilá. Měla hezké oblečení, slušelo jí více než mně. A dokonce měla stejné vlasy jako já," smála se Wozniacká.

Ve druhém kole se dvojnásobná finalistka US Open střetne s Mirjanou Lučičovou, kterou v jediném vzájemném duelu loni na podzim v Linci zdolala ve třech setech.

Nezaváhala ani nasazená jednička Sara Erraniová, o výhru ale musela bojovat. Osmadvacetiletá Italka, která obhajuje loňské semifinále, si poradila 6-1 3-6 6-4 se Slovenkou Magdalénou Rybárikovou a postoupila do druhého kola.

Ve druhém kole mohla narazit na další slovenskou soupeřku, Dominika Cibulková ale v Monterrey na finále z Acapulka nenaváže. Šestadvacetiletá rodačka z Bratislavy prohrála dvakrát 4-6 s dvacetiletou estonskou nadějí Anett Kontaveitovou.

• WTA INTERNATIONAL MONTERREY •
Mexiko, tv. povrch, 250.000 dolarů
středeční výsledky (02. 03. 2016)
• Dvouhra - 1. kolo •
Erraniová (1-It.) - Rybáriková (SR) 6-1 3-6 6-4
Wozniacká (2-Dán.) - Govorcovová (Běl.) 6-1 6-2
Garciaová (5-Fr.) - Martičová (Chorv.) 6-3 6-4

Kontaveitová (Est.) - Cibulková (SR) 6-4 6-4

• Dvouhra - 2. kolo •
Kontaová (4-Brit.) - Wickmayerová (Belg.) 7-6(6) 7-6(4)
Flipkensová (Belg.) - Van Uytvancková (6-Belg.) 6-2 4-6 6-3
Watsonová (Brit.) - Hercogová (Slovin.) 6-2 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

23
Přidat komentář
Haitik
Maria se odhlásila z IW....... :-((( Neeeee, ty voleeee..
Reagovat
Fandina
nemocna?
Reagovat
smazaný uživatel
Nebo furt zraněná..
Reagovat
Fandina
koukám na to
Reagovat
Haitik
Pořád předloktí..
Reagovat
smazaný uživatel
:-(
Reagovat
COMEON
velka škoda :( snad sa vrati už v Miami
Reagovat
EllNino
jako to už není normální ...v nejlepší letech a v totální rozkladu, to už je skoro jako Cetka ...:(
Reagovat
Frick
I svůj druhý zápas na trávě v (profi) kariéře zvládla a je v ČF....
Reagovat
jacksomm
Prosim o opravu, pokud NOVINAR dokaze napsat "favoritky zvládli"... pak je to smutna vizitka vzdelani ze zakladni skoly...
Reagovat
PetaM
Když vidím češtinu bez diakritiky, taky pláču. Často vypláču nový oceán.
Reagovat
jacksomm
Pokud nechapete rozdil mezi NEZNALOSTI zakladnich pravidel pravopisu, a ještě k tomu když se toto objevi v praci novinare, který, když uz nic jiného, tak alespoň ten cesky jazyk by mel zvladnout bez chyb, a tim, ze někdo pise bez diakritiky z duvodu toho, ze je v zahranici a tudíž asi tezko bude hledat hacky a carky na klavesnici, tak to je pak zbytecna diskuse. Ale.. "každý to mame hozeny jinak", ze...
(občas tu diakritiku server doplni sam, jak vidim)
Reagovat
smazaný uživatel
Ja myslim, ze to je uplne jednoduche.

Ustav pro Jaz. Cesky a pravidla to vyjasnuji dobre... pokud jde o elektronickou komunikaci, diskuse, maily, muze se pouzivat psani bez diakritiky...a ma to sve duvody.

Jestli jde o oficilani clanky atd., ktere jsou publikovany v internetovem prostoru, mela by byt diakritika pouzita, a zabezpeceno to je meta tagem, aby se to nerozsypalo...

Ale nikde se nepise, ze je povolena frivolnost casovani vzhledem k rodum...

Takze kritik toho janekdy, tedy PetaM breci proste zbytecne...a je to jen trapne, nic vic...

Ja nemam CZ klavesnici, zkousim prejit na diakritiku, jenze trebas ted se mne seklo prepnuti...
...a to je jeden z duvodu proc je v te komunikaci oficialne povolono psat bez diakritiky.

Ale nekdo to nechape, tak ho nechme at se vybreci...:)
Reagovat
PetaM
Nezájem, že je to povolené. Taky jsem o tom nic nepsal, že by to nebylo povolené. Jen, že když to vidím, pláču. ;)

A dobře, je to povolené, a co jako? Pro mě je to jen lenost, že člověk nepíše háčky a čárky. Já je píšu i na mobilu, je to sice delší, než psát bez nich, ale tohle je pro mě čeština. ;) Proto jsem napsal, že pláču, když vidím český text bez diakritiky.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale ten důvod není lenost (rozhodně ne u všech lidí)... ten důvod je technický... ja vím, že dnes je to už lépe ošetřeno, ale stále se může stát, že se to bude v nějakém prohlížeči sypat...nebo dělat problémy. Internet a elektronická komunikace prostě vycházi mimo hranice státu ač se ti to líbí nebo ne...
Dokonce dávat nazvy v souborech s diakritikou je prostě CHYBA...s mailem je to to samé...jak mě někdo píše z ČR,a jede to přez nějaký filtr a je to bez html...tak to mám občas rozsypané a prosím dotyčného, aby psal bez diakritiky...neboť to někdy luštit je jak křížovka, a pochopitelně dochazí k diskomunikaci...
Naopak, ten kdo píše bez diakritiky by měl dobře promyslet, co chce zakomunikovat, a že to neděláme není problem pravidla, ale naše.

Kdyby si tam napsal, že si myslíš, že to je trapné takhle poukazovat na chybu novináře, tak ani nezavyju... ale ty to opíráš o argument, který je prostě nepravdou...a ještě ho zobecníš na všechny.

Brečet můžeš, to si klidně breč, ale argumentovat někomu, že sám dělá chybu a tedy sám by ji měl napravit a né poukazovat někomu na ní je prostě lež... neboť v tomhle případě ji janekda nedělá. neboť užívání jazyka v komunikační technologii není jen o tom, co se nám líbí nebo nelíbí...

Nemám problém že se ti to nelíbí a že nad tím brečíš, ale s tím, že to používáš jako reakci s argumentací na vytýkání chyby...
Reagovat
smazaný uživatel
Jenže to, co ty popisuješ, bylo reálným problémem tak před dvaceti lety. Dneska je to skutečně především o lenosti a výmluvách. Většina běžného softwaru si s českou latinkou poradí buď rovnou v základu nebo se tam dá doinstalovat. Samozřejmě pokud používáš nějakou exotiku, tam to problém být může.
Reagovat
smazaný uživatel
Výsledek a postup mě těší, ale stream na zápas jsem včera nenašel... :(
Reagovat
sprchon
Bohužel nebyl, taky jsem chtel kouknout...
Reagovat
kada.tom
Caro včera drtivě zvítězila, což jsem už komentoval. A u Sáry jsem na otočky zvyklý, nepřekvapí mě to nikdy - každopádně výhra se počítá, nad Čobolkou mě těší ještě víc :-)
Reagovat
EllNino
Petra Martic bohužel po skvěe zvládnuté kvalifikaci narazila na loňskou finalistku a s turnajem se tedy loučí v 1. kole, škoda, ale je to na dobré ceské ...Caroline se utká s Mirjanou, myslím, že pokud Mirjana nebude zasypávat plot, tak by to mohl být koukatelný zápas, ale proč to říkám, on vlastně není stream z centru, takže nic ...
Reagovat
janek_da
Natěšen jsem si zapl Hercog-Watson. A řeknu ti byl to tedy pořádný hnůj. Watson jalová, ale co tam vyváděla Polona, to jsem viděl jenom v zápasech chlapů, jestli víš jak to myslím.

Několikrát 2 dvojchyby za sebou. Totální minely z jasných pozic. Ze zadu forehandem to dávala jenom pár centimetrů od země nebo ohrožovala svými ránami sběrače u sloupků. Auty dozadu byly ještě to normální.
Když už celkem v pohodě doběhla dropšot, tak namazala Watson. No, byl jsem znechucený.
Watson na servisu úplně marná, ale Polona dávala returny několik metrů do autu.
Reagovat
janek_da
Osobně mi teda přijde dost ujeté napsat jak u Wozniacké tak u Errani, že "nezaváhaly". Zatímco Wozna ztratila 3 gemy, Sára prohrávala 4:2 ve třetím. "Nezaváhat" pro mě nerovná se "postoupit".
Reagovat
smazaný uživatel
Sara Erraniová potřebovala tři sety na postup přes Slovenku Cibulkovou??
Errani hrala s Rybárikovou.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist