Wozniacká a Venus ukončily sezonu, přijdou o Zhuhai

26. 10. 2016, 10:29
Aktuality 38
Z letošního turnaje WTA Elite Trophy v čínském Zhuhai se omluvily dvě bývalé světové jedničky. Caroline Wozniacká se odhlásila kvůli zranění nohy a předčasně ukončila sezonu prošpikovanou různými zdravotními problémy. Loňská šampionka Venus Williamsová si chce odpočinout po náročné sezoně.
Caroline Wozniacká

Caroline Wozniacká má za sebou sezonu dvou tváří. Během prvních osmi měsíců laborovala se zraněním kotníku, kolena a loktu, na šesti turnajích nezvládla svůj úvodní zápas a na dalších čtyřech akcích ji zastavila druhá soupeřka. Pouze v Aucklandu vyhrála tři zápasy po sobě a v žebříčku klesla na 74. místo. 

V srpnu však krátce po ukončení ani ne půl roku trvající spolupráce s trenérem Davidem Kotyzou ožila. Došla do semifinále US Open, vyhrála turnaje v Tokiu a Hongkongu a ze 24 zápasů prohrála jen s Angelique Kerberovou a dvakrát s Agnieszkou Radwaňskou.

Bývalá světová jednička se tak posunula na 16. místo světového žebříčku, jenže závěr roku si plně neužila. V Lucemburku kvůli nemoci nenastoupila ke čtvrtfinálovému zápasu a tím pro ni sezona skončila. Kvůli zranění nohy se totiž odhlásila z WTA Elite Trophy v čínském Zhuhai, kde se bude příští týden konat akce pro 12 tenistek, které se nedostaly na Turnaj mistryň do Singapuru. 

"Doktor mi řekl, že kvůli chodidlu teď nesmím vůbec běhat. Ale jinak jsem v pohodě a s klidným svědomím relaxuju," řekla šestadvacetiletá Dánka, která v pondělí zveřejnila na sociálních sítích fotografii s novým účesem. Jen na facebooku měla přes 33 tisíc lajků, druhý den ale přiznala, že se jedná o paruku.  Dala tak vzpomenout na historku o klokanovi, kterou si před pěti lety vymyslela.


Do Zhuhai nakonec neodletí ani světová patnáctka Venus Williamsová, která se omluvila kvůli únavě. Šestatřicetiletá Američanka přitom měla obhajovat titul, loni ve finále zdolala Karolínu Plíškovou.

Na letošním 'Malém Turnaji mistryň', který se koná od 1. do 6. listopadu, se tak představí české tenistky Petra Kvitová a Barbora Strýcová, dále pak Britka Johanna Kontaová (pokud nenastoupí jako náhradnice v Singapuru), Ukrajinka Jelina Svitolinová, Italka Roberta Vinciová, Španělka Carla Suárezová, Švýcarka Timea Bacsinszká, Australanka Samantha Stosurová, Ruska Jelena Vesninová, Nizozemka Kiki Bertensová, Francouzka Caroline Garciaová a díky divoké kartě domácí Číňanka Shuai Zhang. Náhradnicí bude Maďarka Timea Babosová.

S cílem doléčit dlouhodobé zranění ukončili letošní sezonu také Roger Federer (levé koleno), Rafael Nadal (levé zápěstí), Radek Štěpánek (záda), Jiří Veselý (levá paže), Serena Williamsová (pravé rameno) či Ana Ivanovičová (zápěstí).

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

38
Přidat komentář
rusedski
"dále pak Britka Johanna Kontaová (pokud nenastoupí jako náhradnice v Singapuru)"

To by jako potom nemohla hrát v Zhuhai?
Reagovat
FulnekUltras
Petře by se teď nějaké ty body určitě zase hodily.
Reagovat
PetaM
I když turnaj vyhraje, body ztratí. Ale trofej dobrá.
Reagovat
tommr
Petře (a ani nikomu jinýmu) se už nebude nic odečítat. Všechny body za lonskej TM a ET už jsou odečtený. Co na ET vyhraje to bude mít ...
Reagovat
smazaný uživatel
Petra zakončí sezonu nejhůře 13. to je vcelku slušné, když se tady v Červenci spekulovalo o zakončení někde ve třetí - čtvrté desítce, o top 10 ještě může zabojovat
Reagovat
PetaM
Bez komentáře.
Reagovat
tommr
takovýhle komentáře mám nejradši ...
Reagovat
Dobry-den
Nemá argumenty. Typickej puboš, no ;-)
Reagovat
slacker
je to vul, furt tady taky mele o zruseni skupin u deblu. Jako by se tak hralo v deblech na Masters odjakziva az letos ne.
Reagovat
rusedski
A co na tom, že ztratí? Furt je lepší to nahradit aspoň něčím, ne?
Reagovat
misa
nejlépe vyjadřují odhlášky těchto vynikajících tenistek.
Reagovat
tommr
a co říká o prestiži TM opakované odhlášení Sereny?
Reagovat
misa
Že je míň než grandslamy.
Reagovat
bIbec
prestiž neprestiž, můžeme se těšit ještě na několik skvělých zápasů.
Reagovat
bIbec
prostě je tam jedna lepší hráčka jak druhá i bez Williams a Wozniacki. Já se teda těším dost.
Reagovat
tommr
jj a z našich si tam zahrajou Petra a Bára. Taky se na ET moc těším a nechápu lidi co se jim na tom pořád něco nelíbí. Když je tenis nebaví tak se na něj přece nemusí dívat ...
Reagovat
PetaM
Na jakém turnaji díky 4 vítězství dostaneš 700 bodů, to by mě zajímalo ...
Reagovat
misa
Objevil se tady odkaz Haitika, kde už i šéf WTA naznačuje, že před TM má být týden volna a že by to měl být poslední turnaj roku. Vychází mi z toho, že ET čeká zrušení.
Reagovat
rusedski
Anebo prohození s TM...
Reagovat
misa
Třeba jo. Pak 9. hráčka vyhraje ET a dozví se, že se zranila některá z účastnic TM a čeká ji další práce. To bude porce bodů :)
Reagovat
George_Renel
Když by se to hrálo na různých světadílech, klidně se to může hrát najednou .-).
Reagovat
tommr
to by si ale zbytečně konkurovali a fanoušci by přicházeli o možnost vidět všechny zápasy ...
Reagovat
PetaM
Tak se to bude hrát najednou a ve dvou týdnech :D A jen na jednom kurtu.
Reagovat
VlS
Hlavně kluci, když vás organizátoři budou poslouchat :-)
Reagovat
PetaM
Organizátoři mě nezajímají. To, že letos zrušili skupiny u deblů je jasný signál, že jsou totální blbečci. To tam může dělat organizátora i opice. S lepšími výsledky.
Reagovat
blixa
Opice asi néééé ... snad lidoop by mohl zaskočit ... ;-) :D
Reagovat
George_Renel
Proto říkám na různých světadílech s časovým posunem.
Reagovat
lars
na TM za 4 vyhry dostanes jeste vic bodu nez 700
nebo na turnaji P5, kdyz souper odstoupi
Reagovat
smazaný uživatel
Už před pár dny se tahle informace objevila na Twitteru... Ani mě to moc nemrzí, že tam Caro nebude hrát. Sezona by měla končit Turnajem mistryň, v jeho béčkové podobě nevidím žádný význam.

CiCi a Donna (která dneska dohrála v Poitiers) ještě budou hrát pár menších turnajů (CiCi - Toronto a Havaj, Donna - Limoges), ale jinak už nějakou dobu pokládám tuhle sezonu za uzavřenou.
Reagovat
Krisboy
Na tý fotce je fakt Caro??? Tak to jí to teda zatrrraceně sluší! Skvělé, Caro!
Reagovat
Krisboy
Aha, tak paruka. Škoda :(
Reagovat
janek_da
... konečně
Reagovat
janek_da
Caro se asi chystá na další maraton
Reagovat
tommr
vyznáte se někdo v těch novejch pravidlech? Dostanou Wozniacká a Venus za neúčast v Zhuhai penalizační nulu nebo se ET počítá stejně jako TM navíc jako 17.turnaj?
Reagovat
VlS
Jistě to nevím, ale myslím, že je to jako TM, tedy 17. výsledek jako bonus za sezónu, jinak by to nedávalo smysl.
Reagovat
EllNino
Venus nebude ?
Reagovat
lilly
Přesně tak.
Reagovat
smazaný uživatel
Kaďáka trefí šlak, Serena se odhlásila z TM, Venus se odhlásila z ET :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist