Wozniacká a Zvonarevová zahájily Turnaj mistryň jako z partesu

26. 10. 2010, 19:56
Aktuality 4
TURNAJ MISTRYŇ - Dvě nejvýše nasazené tenistky Caroline Wozniacká z Dánska a Ruska Věra Zvonarevová vstoupily do Turnaje mistryň v Dauhá hladkými výhrami. V úvodním utkání smetla Zvonarevová Srbku Jelenu Jankovičovou 6-3 6-0, Wozniacká si poradila dvakrát 6-1 s Jelenou Dementěvovou z Ruska.
Caroline Wozniacká

Obě favoritky rovněž bojují o pozici světové jedničky. Wozniacká je k ní mnohem blíže, sezonu zakončí na nejvyšším stupínku, pokud vyhraje v Dauhá ještě jeden zápas.

Šestadvacetiletá Zvonarevová potvrdila proti Jankovičové výbornou formu z druhé poloviny roku, kdy se dostala do finále ve Wimbledonu, v Montrealu, na US Open a v Pekingu. Jankovičová na její tvrdé údery nenašla po celý zápas recept a z druhého setu si odnesla "kanára".

Srbka si po zápase stěžovala na zdravotní komplikace, které ji sužovaly už minulý týden. "Mám při zápase problémy s dýcháním, vůbec jsem necítila v těle sílu. Zápas jsem dokončila, ale bylo to těžké," přiznala Jankovičová, která skončila po zápase na kapačkách.

Ani Wozniacká na kurtu dlouho nepobyla. Dementěvová měla problémy se servisem a i v delších výměnách od základní čáry uspěla jen výjimečně. Během utkání si nevypracovala jedinou šanci k brejku.

"V minulosti jsme s Jelenou sehrály hodně těžkých zápasů, takže jsem ráda, že mám za sebou tak povedený start do turnaje," prohlásila vždy usměvavá Dánka.

V repríze finále letošního French Open se povedla odveta Australance Samantě Stosurové, která zdolala Italku Francesku Schiavoneovou dvakrát 6-4. Stosurová těžila ze skvělého servisu a dokázala se vypořádat i s nepříznivým stavem 0-4 v první sadě. Na Turnaji mistryň už v minulosti dvakrát triumfovala ve čtyřhře, nyní má při premiéře v singlu velkou šanci postoupit do semifinále.

- TURNAJ MISTRYŇ DAUHÁ (Katar, tv. povrch, 4.550.000 dolarů) -
úterní výsledky (26. 10. 2010)

Bílá skupina:
Zvonarevová (2-Rus.) - Jankovičová (6-Srb.) 6-3 6-0

Kaštanová skupina:
Wozniacká (1-Dán.) - Dementěvová (7-Rus.) 6-1 6-1
Stosurová (5-Austr.) - Schiavoneová (4-It.) 6-4 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

4
Přidat komentář
skott
Vera s Wozniacki nevyhraly lehce kvuli tomu, ze by byly dneska tak dobre, ale protoze souperky jsou evidentne fyzicky mimo.Jankovic se po kurtu pohybuje rozvlacne jako nejaka zombie, uplne odevzdana a Lenu zas trapi problemy s nohou (kotníkem?) a k bekhendu se ani poradne nemuze postavit.Po tom co jsem videl, bych se hodne divil, kdyby do hry nepustily nahradnice v dalsich zapasech.Minimalne na ten treti, az budou definitivne ze hry, zrejme odstoupi.
Je to skoda, ale uz se z toho stala tak trochu tradice.Tenistky jsou na konci sezony vyrizene, mají toho dost.Turnaj mistryn hraji jen kvuli penezum a aby nemely v rankingu cely rok 0, kterou by pak nemohly nahradit.Takhle jim sebehorsi vykon prihraje 210 bodu za nic a k tomu slusne sestimistne ¨kapesne¨.WTA by se mela zamyslet nad tim, jestli jim podobne nastavena pravidla stoji za to, ze se kazdy rok meni drive prestizni turnaj ve frasku.
Jediny dnesni zapas, ktery stal za shlednuti mezi Schiavone a Stosur tak defacto rozhodl o postupujících z ¨maroon group¨.Sammy zacla vlazne, za nejakych sotva 10 minut byla 0-4 pozadu, ale jakmile dostala forhend do kurtu a ziskala brejk, tak ve hre dominovala a Schiavone prehravala.Sest gemu v rade, poslední prakticky jen servisem, nechytatelne bomby, vsechno tusim první servisy...Druhy set mi prisel lepsi, obe si drzely podani, pekne vymeny, dokud Schiavone nezacly lajnovi hlasit footfaulty.Za stavu 3-3 dvakrat, to jeste Schiavone odvratila hrozbu brejku, ale pri 4-4 uz dalsi kvuli chybe nohou musela na bp pres druhy servis a Sammy urvala rozhodující brejk.Z 0-30 potom sebevedome eso a s pomoci prvního servu (celkove v utkani 71%) ctyri mice k vyhre.
Osobne mi prijde, ze to Sammy v Doha pomerne vyhovuje.Neni to tak rychle jako outdoory v Americe nebo Asii, daleko vice se to blizi Indian Wells, kde to ma rada a ani horko a extremni vlhkost ji zadny problem nedela.Postupujici jsou myslim jasne, Lena se zazracne dohromady neda a i kdyby Schiavone prehrala Wozniacki, tak si Sammy uz postup zrejme nenecha utect.
Reagovat
frufru77
Zápas S.S. se Schiavone byl opravdu velmi pěkný. Sleduji WTA poměrně dlouho, ale letos (kromě Paříže) jsem S.S. neviděl hrát tak dobře. Výborný 1. a možná ještě lepší 2. servis, výborný forhend a bekhend také dobrý (jak obouruč, tak čopovaný - proto si myslím, že možná zbytečně někdy obíhala - ale je to jen názor). Pokud nebude příliš nervózní a podá obdobný výkon, tak by neměla mít potíže s Jelenou a mohla by slušně potrápit Wozniackou. Jinak nemůžu si pomoci, C.W. je pro mě světovou hráčkou č. 1 jen proto, že téměř nekazí, má dobrou fyzičku a hlavně "hlavu" - což je u ostatních špičkových hráček obrovský problém. "Zdravé" Sereně Williamsové se zatím ani zdaleka nepřibližuje.
Reagovat
skott
Souhlasim, ale radeji to nebudu rozvadet, o Wozniacki jsem toho napsal dost, za dalsi komentare mi nestoji.Samozrejme kazdy vi, kdo je nejlepsi tenistka soucasnosti, Wozniacki to neni.To ze Serena odehrala jen 6 turnaju tento rok a spolecne s lonskym Turnajem mistryn ji to stacilo k tomu, aby nikoho pred sebe nepustila az do rijna, mluvi samo za sebe.
Co se tyka Stosur, tam si myslim, ze az tak pravdu nemas nebo bych to spis rozvedl.Sammy drzela formu celou sezonu bez vykyvu.Vyjimkou byla snad jen Dubaj, kde to byl z jeji strany hodne nestastny zapas, Garbin vyuzila vsechno, co ji Sammy nabidla (napr. mecbol Garbin byla neskutecne trefena haluz) a potom posledni turnaje v Asii, kde jsem ji ale nevidel, takze nechci soudit, proc prohrala treba se Sevastovou nebo Date.Jinak podavala vyborne vykony cely rok, nejvic je samozrejme videt French Open, ale ve Stuttgartu nebo Charelstonu hrala stejne dobre.
Nazor s obihanim bekhendu ti teda neberu, ale souhlasit s nim take uplne nemuzu:-) Protoze jinak nez drzet Schiavone v hluboke defenzive se zapas proti ni vyhrat neda.Tak ji koneckoncu celou karieru ty nejlepsi hracky porazi.Bylo tam sice par momentu, kdy treba bh cop Sammy tesne za sit Schiavone prekvapil (tezko rict, jestli to bylo umyslne zahrane), ale pokud dostane Schiavone prostor a muze si pripravit pozici, tak by Sam nemela sanci.V umistovani uderu je Schiavone vyborna.
Reagovat
smazaný uživatel
....... jen tak dál, jedině KIM a VERA tě můžou zastavit v Doha !
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist