Wozniacká je jednu výhru od návratu na trůn

17. 2. 2011, 18:51
Aktuality 3
Caroline Wozniackou dělí jediné vítězství od návratu na první místo světového žebříčku. Dvacetiletá hráčka, kterou tento týden vystřídala v čele Belgičanka Kim Clijstersová, dnes v Dubaji postoupila do čtvrtfinále přes Japonku Ajumi Moritaovou, kterou deklasovala 6-1 a 6-0. V návratu na trůn jí může zabránit už jen její další soupeřka Shahar Peerová.
Caroline Wozniacká

Zatímco v prvním kole Ajumi Moritaová zaskočila favorizovanou Petru Kvitovou, v jejím dnešním utkání proti Caroline Wozniacké šlo jen o podobu skóre. Dánská tenistka zápas naprosto ovládla, v prvním setu nechala svou soupeřku uhrát jediný game a v dalším jí dokonce vyprovodila s 'kanárem'. Z postupu se radovala za pouhých 52 minut.

Její další soupeřkou bude Shahar Peerová z Izraele, a pokud si Wozniacká poradí i s ní, po týdnu se vrátí na první místo žebříčku WTA. Na něm ji vystřídala Belgičanka Kim Clijstersová, která v Dubaji nestartuje.

"Popravdě na to nemyslím," zopakovala Dánka po své výhře. "Soustředím se na turnaj, protože to je pro mě nejdůležitější věc," dodala Wozniacká, která si dnes bez problémů poradila se soupeřkou, jež hraje forhend i bekhend obouruč.

"Není moc hráče, které tak hrají z bekhendu i forhendu. Ale už jsem s ní dřív hrála, takže jsem věděla, s jakou taktikou přijít," uvedla momentální světová dvojka.

Výsledky - Dubaj (tvrdý povrch, dotace 2.050.000 dolarů):

Dvouhra - 3. kolo:
Wozniacká (1-Dán.) - Moritaová (Jap.) 6:1, 6:0.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Morita ve skutečnosti raketu drží při svých úderech tak zvláštně, že to vyopadá, jako by z obou stran hrála bekhend obouruč. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jak se hraje forhend obouruč?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist