Wozniacká na turnaji v Miami začala suverénně. Williamsová i Halepová skončily

20. 3., 07:28
Aktuality 11
Caroline Wozniacká (33) povolila Clare Burelové (22) jen pět her a zvládla v Miami první kolo. S druhým americkým podnikem WTA 1000 v sezóně se naopak loučí veteránka Venus Williamsová (43) a Simona Halepová (32), která se vrací na kurty po zkrácení trestu za doping. Rumunka prohrála svůj první zápas po téměř 19 měsících s trápící se Paulou Badosaovou (26).
Halepová v prvním zápase po návratu nestačila na Badosaovou. (@ Profimedia)

Halepová – Badosaová 6:1, 4:6, 3:6

Simona Halepová, která se v Miami vrací do turnajového kolotoče po zkrácení trestu za doping, nestačila v prvním kole ve třech setech na Paulu Badosaovou. Rumunka, která na zdejším podniku byla v minulosti dvakrát v semifinále, odehrála první zápas po roce a půl.

Bývalá světová jednička Halepová začala duel bez známek nedostatku zápasů a první set nad Španělkou získala jasně 6:1. Ve druhé sadě byla naopak lepší Badosaová, která se dostala do vedení 3:1, náskok brejku už si udržela a srovnala na 1:1.

Statistiky zápasu.Statistiky zápasu. (@ Livesport)

Ve třetím rozhodujícím setu byla znovu lepší aktuálně 80. hráčka světa, která Rumunce třikrát sebrala servis, zápas otočila a radovala se z vítězství.

Bývalá světová dvojka Badosaová tak upravila mizernou letošní bilanci na 6:5 a v dalším kole vyzve svou dobrou kamarádku Arynu Sabalenkovou.

Wozniacká – Burelová 6:1, 6:4

Bývalá světová jednička a grandslamová šampionka Caroline Wozniacká zvládla v Miami první kolo. Dánka ztratila s 45. hráčkou žebříčku Clarou Burelovou jen pět her a po výhře 6:1, 6:4 postoupila do druhého kola. Zároveň si připsala 157. vítězství na turnajích WTA 1000 na tvrdém povrchu, čož je nejvíce ze všech tenistek.

Wozniacká na předchozím turnaji v Indian Wells postoupila do čtvrtfinále, kde musela kvůli zranění nohy skrečovat zápas s Igou Šwiatekovou. Bolavou nohu se jí povedlo i díky pár dnům odpočinku uzdravit a na Floridě se opět prezentuje v dobré formě. V dalším zápase se pokusí využít příznivého losu proti 32. nasazené Anhelině Kalininské.

Statistiky zápasu.Statistiky zápasu. (@ Livesport)

Williamsová – Šnaiderová 3:6, 3:6

Sedminásobná grandslamová vítězka Venus Williamsová, která na podnik WTA 1000 v Miami dostala divokou kartu od pořadatelů, skončila na své první soupeřce Dianě Šnajderové. S devatenáctiletou Ruskou prohrála 3:6, 3:6 a stejně jako v Indian Wells nepřešla přes první kolo.

Výsledky turnaje WTA 1000 v Miami

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

TenisPortal.cz, Jakub Hájek

Komentáře

11
Přidat komentář
George_Renel
Wozniacká odsoudila udělování WC dopingovým hříšnicím.
https://www.idnes.cz/sport/tenis/halepova-doping-navrat-miami-wozniacka-kritika.A240320_121651_tenis_ikuc
Simona se mylně domnívá, že zkrácení trestu znamená že je netrestána.
Reagovat
farr
Už jsem to tu psal. Jsem stejného názoru jako Carol. A dostal jsem dost nesouhlasných reakcí, jako chápu prachy jsou prachy, ale dobrý vzor to za mě prostě není. Feťáci ať si to vyžerou do dna a vracející se od píky.
Reagovat
com
pekne at tahne Halepka do kvaldy, nejlip na turnaje ITF
Reagovat
farr
Souhlas, pokaď má výkonnost dostane se nahoru jako každá jiná. Holt tohle není případ mateřská nebo zranění. Ty kvalifikace a trnitá cesta vzhůru budiž varovným zdviženým prstem dalším kdo by chtěl smad podvádět.
Reagovat
Alien
Tak Simona je konečně zpět a to je moc dobře. Bez této hráčky byl ženský tenis jaksi ochuzen. Na první zápas to nebylo vůbec špatné. Děkujeme a těšíme se na snový návrat a v plné parádě!
Reagovat
Mony
Právě, že nic nového tenisu nepřináší kromě kondice a úderové jistoty
Reagovat
annah
A kvílení u každého úderu zůstává...
Reagovat
George_Renel
Simona vadla až zcela zvadla.
Reagovat
Krisboy
Věřím, že když se Simona bude pravidelně zalévat, ještě se vzpamatuje. Venus už asi nepomůže zalévání ani svěcenou, ani živou vodou.
Reagovat
Sinuhet1
Ja sem videl prvni set a tam hrala dobre, pak ji zrejme dosly sily nebo tak neco
Reagovat
Krisboy
Venus
Vždycky jsem ji měl docela rád a fandil jí, ale tohle už přehání
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist