Wozniacká v Kodani vykročila za hattrickem

10. 4. 2012, 22:50
Aktuality 17
WTA KODAŇ - Dánka Caroline Wozniacká na domácím turnaji v Kodani zvládla své úvodní vystoupení a vykročila za zopakováním titulů z předchozích dvou let. Světová šestka porazila Polku Urszulu Radwaňskou a s Francouzkou Parmentierovou si zahraje o čtvrtfinále.
Caroline Wozniacká

Halový turnaj v Kodani se koná teprve od roku 2010 a oba dosavadní ročníky vyhrála domácí hvězda Caroline Wozniacká. Bývalá světová jednička a současná šestka v dánské metropoli nechybí ani letos a za třetím titulem vykročila výhrou 7-6 6-2 nad Polkou Urszulou Radwaňskou.

Jednadvacetiletá Dánka hrála naposledy v Miami, kde v semifinále nestačila na Šarapovovou. Minulý týden měla startovat v Charlestonu, na poslední chvíli se však rozhodla odpočívat a strávit týden v Augustě, kde její přítel Rory McIlroy startoval na prestižním golfovém turnaji.

O postup do čtvrtfinále si Wozniacká zahraje s Francouzkou Pauline Parmentierovou, jež si poradila s Ruskou Annou Čakvetadzeovou.

Podnik kategorie International nemá v kalendáři WTA pevný termín - v roce 2010 se turnaj konal na přelomu července a srpna, loni v období mezi French Open a Wimbledonem a letos na startu antukové sezony. Před rokem se do finále dostala Lucie Šafářová, letos se v Dánsku hraje bez české účasti.

Do 2. kola už postoupila také druhá nasazená Angelique Kerberová, jež odvrátila překvapivé vyřazení. Zápas 1. kola proti Francouzce Stephanii Foretzové Gaconové po prvním prohraném setu nakonec vyhrála 4-6 6-2 7-5, byť hned sedmkrát ztratila své podání. O postup do čtvrtfinále si zahraje s Britkou Keothavongovou.

- WTA INTERNATIONAL KODAŇ -
(Dánsko, tv. povrch / hala, 220.000 dolarů)
úterní výsledky (10. 04. 2012)

Dvouhra - 1. kolo:
Wozniacká (1-Dán.) - U. Radwaňská (Pol.) 7-6(4) 6-2
Kerberová (2-Něm.) - Foretzová (Fr.) 4-6 6-2 7-5
Niculescuová (4-Rum.) - Savinychová (Rus.) 6-2 6-2
Kanepiová (5-Est.) - Rodionovová (Austr.) 6-3 6-4
Barthelová (6-Něm.) - Larssonová (Švéd.) 6-3 6-4
Kontaová (Austr.) - Pěrvaková (7-Kaz.) 6-3 1-0 skreč P.
Cornetová (Fr.) - Ejdesgaardová (Dán.) 6-0 6-0
Keothavongová (Brit.) - Czinková (Maď.) 4-6 6-2 6-3
Martičová (Chorv.) - Becková (Něm.) 6-4 6-4
Parmentierová (Fr.) - Čakvetadzeová (Rus.) 7-5 6-1
Mayrová-Achleitnerová (Rak.) - Arvidssonová (Švéd.) 7-5 5-7 6-1

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

17
Přidat komentář
Madrileno
Caro, jestli nevyhrajes ani tady, tak prejdi na golf :-) Tohle je obsazeny hur nez challenger
Reagovat
smazaný uživatel
No hur nez ITF turnaj to bylo obsazeno spise minuly rok, letos je to o dost uz jine, ale stale se nedokazu ubranit pocitu z turnaje, ze by se mel spis nazyvat KOBENHAVN WOZNIACKI INDOOR HARD PIOTR INTERNATIONAL WTA SAFE POINTS:)
Reagovat
Fandina
Tak nebuďte na Caro tak zlí, sehnat si turnaj na tělo je také trochu diplomacie a že není tolik obsazen, chyba ostatních, když se tam nepřihlásí, aby ji porazily, takže to asi nebude s její hrou ještě tak hrozné, když turnaj vyhraje, ne? A pokud bude chtít hrát s Rorym golf, tak coby tenistce jí to půjde líp a do špičky v golfu by se stejně nedostala úder je věda, tak proč by měnila tenis, kdo z těch holek byl již nomber jedna? joooooooooo
Reagovat
Madrileno
Myslel jsem ti, ze tady ma velkou sanci chytit trosku sebevedomi. I kdyz mi prijde, ze je holka myslenkami spis na golfu u Roryho. Ale budiz ji prano, laska je slepa :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
To jsou zase hlody... :D

Vlk: Tobě připadá finále Wozniacki - Šafářová jako na ITF turnaji? No jo, kdyby byl takový turnaj v Praze, tak bys možná mluvil jinak...

Madrileno: Držím palce Caroline, aby v Kodani vyhrála, ale zadarmo nic nedostane. Respektovat se musí každá soupeřka. Dneska je tenis tak vyrovnaný, že skoro každý může porazit každého. Podívej se, jak dobře hrála Urszula v 1. setu a to je až na konci první stovky... Jinak si nemyslím, že by Caro nějak postrádala sebevědomí kvůli výsledkům. Jediný vyloženě nepodařený turnaj bylo Dauhá, kde smolně vypadla s Luckou Šafářovou. Sice v tomhle roce ještě nebyla ve finále, ale celkem pravidelně se dostává do čtvrtfinále-semifinále. Konkrétně semifinále v Miami bylo vzhledem k losu podle mě velkým úspěchem.
Reagovat
smazaný uživatel
Nevim proc mne za to tak odsuzujes. Ja vim, kdo to finale hral, a take vim, kdy se ten turnaj hral. Minuly rok to bylo v prvnim tydnu, kdyz zacly turnaje na trave. Tezko na tenhle turnaj dostat dobre hracky, kdyz uz pinkaj na trave...nebot neni moc cas se pripravit na vrchol roku - Wimbledon. Sorry, takova je skutecnost turnaje minuly rok...

Je uplne priprozene, ze ucast bude takova jaka byla. Safina byla nasazena minuly rok jako Nr. 2. Koukni na pavouka poradne a srovnej si to treba s ITF turnajem v Nassau minuly rok. Takze mohu klidne napsat, ze byl obsazen i hure nez ITF, ale takovej nebudu:P.

Dale chlapce, si to poradne ani pro mne neprectes, nebot pisi, ze letos to je mnohem jine a taky ze Jo.

Ve vysledku Mistre - tzv. Hlody pises uplne stejny jak ja:D :D :D

P.S. Na Prahu Ti kaslu z vysoka:D brat to jinak nebudu. Muj nazor je, ze je velky Stesti, ze Petra ten turnaj hrat letos nemuze.:) A je dobre, ze takove pravidlo, ktere ji to zakazuje je:))))
Reagovat
VlS
A tak Barthel, Kerber, - zase bych to nebral jako turnaj bez konkurence. A jak říká Fandina, tak se tam měly ostatní přihlásit.
Reagovat
smazaný uživatel
Prosim Te, Barthel hrala minuly rok kvaldu!:) koukni, kde byla v zebriku:)
Nevim proc by se mely hlasit v prvnim tydnu travy do haly na hard. Jejich chyba? To snad ne...
...Letos jiny termin a je to hned videt v ucasti.
Reagovat
tommr
však se taky tomuhle turnaji běžně říká "Wozniacki Open" ... :)
Reagovat
Madrileno
Obdivuju tvuj nadhled ale priznej si, ze pred rokem by pro tebe vitezstvi Caro na tomto turnajku bylo Kein Thema :-) Mam pocit, ze prestala davat tenisu to, co driv :-(
Reagovat
VlS
Ty trávo, včera jsem oškrabával z auta led :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ti za to nemuzu, ze si pletes minuly rok a letosni rok:) Minuly rok si tezko skrabal led, to spis jsi umiral horkem:)
Reagovat
smazaný uživatel
Vlk: Neber si to ve zlém. Mně jenom trochu nadzvedlo, cos napsal těmi velkými písmeny... Možná taky někdy píšu hlody, ale rozhodně ze mě nestříká averze (já vím, trochu silné slovo) vůči jakékoliv hráčce. :) Tak třeba turnaj ITF v Nassau byl silně obsazený, ale pochybuju, že jsou takhle obsazené i další turnaje této kategorie... Číst umím a nemyslím si, že by Kodaň byla loni špatně obsazená. Snad jenom mezi první nasazenou Caroline a druhou Klárou byl docela velký rozdíl v žebříčku (31 míst), ale jinak tam byly Lucka Šafářová, Bethanie, Simona, Galina, Barbora atd. Příležitost dostaly i mladé talenty jako třeba právě Mona. Podle mě to nebylo až tak špatné... Co se týče té Prahy, tak ti vzhledem k tomu, cos napsal dneska o Fed Cupu, nakonec věřím. :D

Madrileno: Nemám si co přiznávat a tvůj pocit opravdu nesdílím. Věřil jsem Caroline loni a věřím jí i letos, ale rozhodně nejde brát vítězství na kterémkoliv turnaji WTA jako samozřejmost. Vím, že Caroline na tomhle domácím turnaji hodně záleží a občas ta pozice favoritky může svazovat... Je třeba mít radost z každého vyhraného zápasu a nepodceňovat žádnou soupeřku.

tommr: Bodejť by se mu neříkalo po jeho dvojnásobné vítězce. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, OK.

Ale nemohu si pomoci. Organizovani turnaje v hale - hard - ve chvili, kdy je treba zacit hrat na trave, neni tam moc casu, mezi antukou a travou...pro mne logicky, to proste nemuze byt nikdy dobre obsazene.

Lucii beru. Mlade talenty, spravne, ale ty prave potrebuji hrat hlavne ITF, aby zikaly holky body, zkusenosti atd...
Dobre Bethanie, Simona...no a to je tak vsechno. Jako citis to, ze to neni uplne dobre obsazene...to proste citit musis:)

Letos je to 100 x jine, proc asi? Ten termin turnaje opravdu nektere jako mne svadi k tomu to nazvat turnaj Karoliny:))
Reagovat
smazaný uživatel
No právě to je asi ten důvod, proč tam není víc holek ze špičky. Kodaň prostě nemá pevný termín a dávat ji ke konci roku asi organizátoři nechtějí, protože tam jsou zase jiné osvědčené turnaje v hale... Podle mě obsazení nebylo špatné a myslím si, že holky jako Mona potřebujou hrát přesně takové menší turnaje WTA. Jak vidíš, dneska už hraje i větší turnaje. :)
Reagovat
Heather_Fedex
proti pauline to bude myslim si narocne...
Reagovat
tommr
já si myslím, že Parmentierovou zvládne Caro úplně v pohodě a nějaký větší trable by mohla mít až ve finále pokud se tam proti ní dostane zdravá a v dobrý formě hrající Kanepiová nebo Kerberová ... :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist