Wozniacká zůstává v New Havenu neporažená. Zahraje si o třetí titul

28. 8. 2010, 10:16
Aktuality 1
Dvanáct vítězství, žádná prohra. Taková je bilance světové dvojky Caroline Wozniacké v New Havenu, kde obhajuje dva tituly z posledních let. Třetí může získat tento víkend, po vítězství nad Jelenou Dementěvovou je totiž znovu ve finále, v němž se utká s Ruskou Petrovovou.
Caroline Wozniacká

Nechybělo přitom moc, a vítězná série Caroline Wozniacké v New Havenu mohla skončit. Dvacetiletá Dánka, která do včerejška ztratila na tomto turnaji v kariéře jediný set, ztratila hned v úvodní sadě souboje s Jelenou Dementěvovou třikrát své podání a set prohrála 1-6.

Po prohrané sadě se zvedla a vynutila si třetí dějství. V něm jí ale Dementěvová znovu rychle sebrala servis a za stavu 5-4 podávala na vítězství. Klíčový moment ale Ruska nezvládla a za chvíli musela za stavu 5-6 odvracet tři mečboly. Zápas tak dospěl do tie-breaku, který byl podobně dramatický. První tři výměny vyhrála Ruska, vedení ale znovu neudržela a více než dvou a půl hodinách se tak Wozniacká radovala z vítězství 1-6 6-3 7-6.

"Prostě jsem si řekla 'Vydrž bojovat'," uvedla po svém postupu do finále Wozniacká. "Pořád musí vyhrát další čtyři body, aby vyhrála zápas, takže jsi pořád ve hře."

Díky vítězství nad Dementěvovou si Dánka vylepšila bilanci v New Havenu na 12-0. Poté, co minulý týden uspěla v Montrealu, tak znovu potvrzuje, že je zřejmě největší favoritkou US Open, kde je nejvýše nasazenou hráčkou. Jak ale tvrdí, necítí se být kvůli tomu pod tlakem.

"Pod tlakem bych byla, kdybych něčeho dosáhla a neměla pocit, že tam patřím. Když opravdu věříte, že tam patříte, že můžete dokázat to, co se od vás čeká, pak nejste pod tlakem. Prostě jdete a hrajete," dodala Wozniacká.

O devátý titul ve své kariéře si dánská tenistka zahraje s další Ruskou Naďou Petrovovou. Devatenáctá hráčka světa, která na turnaji startovala na poslední chvíli díky divoké kartě, v semifinále porazila svou krajanku Marii Kirilenkovou 2-6 6-2 6-2.

Také jejich semifinálový souboj začala lépe hráčka, která nakonec odešla jako poražená. Kirilenková sebrala Petrovové v prvním set dvakrát servis a sadu vyhrála 6-2. Jak ale později uvedla, během zápasu začala mít problémy se zády, kvůli kterým si ve druhém setu vyžádala ošetření.

"Udělala jsem rychlýpohyb a potom jsem to začala cítit ještě víc," vysvětlila Kirilenková. "Pak jsem se už vůbec nemohla ohnout. Po ošetření se to trochu zlepšilo. Rozhodla jsem se pokračovat, protože i když vás to bolí, musíte to zkusit," dodala Ruska, která před US Open podstoupí vyšetření.

Díky indispozici Kirilenkové měla Petrovová se svou soupeřkou jednodušší práci. "Viděla jsem, že má problémy s pohybem," uvedla. "Mým cílem tak bylo ji rozběhat, použít servis jako zbraň, a potom ji při jejím servisu dostat pod tlak, hrát trochu agresivněji, aby musela vytáhnout ty nejlepší údery," dodala Petrovová.

Ta se do turnaje dostala jen díky odhlášení Any Ivanovičové, které nedovolil hrát zraněný kotník. Jak Ruska uvedla, divoká karta pro ni byl "ohromný dárek", díky kterému se dostala do finále poprvé od roku 2008.

"To už je tak dlouho?," divila se Petrovová. "Během těch let jsem hrála slušně, připsala jsem si pár dobrých výher. Možná jsem jen neměla štěstí."


Výsledky - New Haven - ženy (tvrdý povrch, dotace 600.000 dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Wozniacká (1-Dán.) - Dementěvová (4-Rus.) 1:6, 6:3, 7:6 (7:5), Petrovová (8-Rus.) - Kirilenková (Rus.) 2:6, 6:2, 6:2.

Čtyřhra - semifinále:
Peschkeová/Srebotniková (1-ČR/Slovin.) - Medinaová-Garriguesová/Yan (Šp./Čína) 7:6 (7:4), 5:7, 10:6.

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
nebýt zranění Makiri, nejspíš by byla ve finále ona... škoda no...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist