WTA se snaží zajistit vyšší výdělky z turnajů, uvažuje i o prodloužení letošní sezony

31. 3. 2020, 12:28
Aktuality 2
Ženská tenisová asociace usiluje o to, aby se po restartu sezony hráčky dostaly k větším výdělkům, řeší se také prodloužení letošního kalendáře. Pomoc by to byla hlavně pro žebříčkově níže postavené tenistky, které jsou na příjmech z turnajů závislé a v koronavirové krizi tak nejvíce postiženy.

"WTA pracuje na tom, aby hráčky po restartu sezony na turnajích bojovaly o co možná největší sumu prize money. Uvažujeme i o prodloužení stávajícího 44týdenního kalendáře, konalo by se tak více turnajů. Doufáme, že se tour co nejdříve obnoví. Jakmile bude zaručeno bezpečí a zdraví hráček, fanoušků a personálu, hodláme začít s turnaji," sdělilo vedení ženského okruhu agentuře Reuters.

Sezona je na všech frontách přerušena minimálně do 7. června, na WTA má vyvrcholit Turnajem mistryň v Shenzhenu, který je na programu od 1. do 8. listopadu.

"Přáli bychom si, aby každý, hlavně ti, kteří to nejvíce potřebují, byli odškodněni na úrovni, kterou očekávají. Jenže požadavky jsou tak velké, že přesahují možnosti WTA. Samozřejmě si uvědomujeme potíže, s nimiž musí tenisté stejně jako miliony lidí na světě nyní bojovat."

Také ATP se snaží pomoci hráčům. "Momentální situace vzbuzuje spoustu otázek, do nichž se dokážeme vcítit. Zvažujeme všechny možnosti," řekl šéf ATP Andrea Gaudenzi. Podpůrná opatření pro hráče oznámí až tehdy, kdy bude jasný termín restartu sezony.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
milik254
Vyšší výdělky, až se kdovíkdy (kdoví jestli) obnoví tour, jsou těm tenistkám dost na nic. Ony potřebují peníze teď
Reagovat
lvicek
Na druhou stranu zname pripady, kdy nektere tenistky mely snuru treba 10 nebo 15 proher za sebou, takze taky nic nevydelaly fakt hodne dlouho. Podle meho by alespon prozatim nemely byt ve vyslovene krizove situaci, protoze na vyhry se neda spolehat a to, ze nekdo nevyhraje treba dva mesice je dost bezne, nemluve o tom, kdyz se treba zrani. Musi tedy urcite svoje finance nejak planovat, aby mely dostatecnou rezervu. Z tohodle hlediska si myslim, ze by na tom mely byt lip nez vetsina postizenych profesi.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist